Egyéb

A Mészáros Lőrinc-féle klímacég újítja fel a Lehel Csarnokot

Összesen 225 millió forintért a Budai Műemlék Felújító Kft. és a CLH Hűtés- és Klímatechnika Kft. közösen végezheti el a XIII. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Lehel Csarnok felújítását.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Mindössze ketten tettek ajánlatot, így nem volt nagy verseny a XIII. kerület által kiírt közbeszerzésen, amelyet a Váci úton található Lehel Csarnok tetőfelújítására és légtechnika-korszerűsítésére írt ki az önkormányzat.

A tender első részére, a tetőfelújítási munkákra senki nem adott be ajánlatot, így az eljárásnak ez a fele eredménytelen lett.

A június közepén megjelent hirdetmény szerint a tender másik részét közös ajánlattevőként a Budai Műemlék Felújító Kft. és a CLH Hűtés- és Klímatechnika Kft. nyerte el. A velük szemben alulmaradt ajánlattevő a szegedi T-Invest ’91 Kft. volt.

A Lehel Csarnok légtechnikájának korszerűsítése 225,2 millió forintba fog kerülni, ami olcsóbb az önkormányzat által előzetesen becsült 250 milliós költségnél.

A nyertesekkel június elején kötött szerződést a XIII. kerület, ám a munka előreláthatólag csak jövő júliusban kezdődhet el. Az önkormányzat ugyanis vételi opciót kötött ki a légtechnikai felújításra, mert a tetőfelújítás befejezése után legalább egy-egy nyári és téli szezonban tesztelni akarja a csarnokban uralkodó hőmérsékletet.

Mint korábban megírtuk, a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben Mészáros Lőrinc 2015 júniusában szerzett tulajdonrészt, és a cég az új MTK-stadion építésében is részt vesz.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás