Egyéb

Megvan a 12 milliárd forintos központosított irodaszer- és papírbeszerzés eredménye

Áfa nélkül összesen 12 milliárd forintért szerezhet be öt cég irodai szereket, illetve berendezéseket és kellékeket a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság megbízásából. A nyertes vállalkozások között van az I-COM Irodaellátás Kft. is, amelyet – mint anno az Átlátszó megírta – kartellezés miatt 2013-ban 33 millió forintos bírsággal sújtott a Gazdasági Versenyhivatal.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Három évre szól az a 12 milliárd forintos keretszerződés, amelyet irodaszer- és papírellátó cégek: az AP-Office, az I-COM Irodaellátó, a Pátria Nyomda Zrt., az APIS Logistic Kft. és a PBS Hungária Kft. nyertek a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) tenderén – derült ki az EU-s Közbeszerzési Értesítő legújabb eredmény-tájékoztatójából.

A központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó intézmények mellett a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó egyéb önként csatlakozó szervezet munkájához biztosítja a KEF ezáltal a szükséges irodai eszközöket, berendezéseket és papírokat. A beszerzés az EU Alapokból is finanszírozható – áll a tájékoztatóban.

Az AP-Office és az I-COM Irodaellátó egy, a Nemzet Adó- és Vámhivatal (NAV) által tavaly kiírt pályázat egy-egy részének a nyertese lett. Az előbbi mintegy 200 millió forintért, az utóbbi vállalkozás pedig mintegy 318 millióért szerezhetett be irodaszereket és irodai papírokat az adóhivatal számára. A NAV-nál 2013-ban is jól szerepelt az AP-Office: 410,8 millió forintos értékű szerződést kötöttek vele az irodai munkához szükséges dolgok szállítására.

Az érdekes múltú cég

Az I-COM Irodaellátó Kft-vel kapcsolatban az Átlátszó írt arról, hogy bár 2013-ban kartellezés miatt 33 millió forintos bírságot szabott ki rá a Gazdasági Versenyhivatal, egy évvel később simán megszerzett egy egymilliárd forintos tendert, amelyet az állami szervezetek papírigényeinek ellátásra írtak ki.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás