Egyéb

3 milliárd forintért épít iskolát Dunakeszin a West Bau és a Mészáros-cég

 

Újabb tendert nyert a Fidesz házi építőcégeként emlegetett győri West Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc családtagjainak tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. A két cég ezúttal Szijjártó Péter külügyminiszter lakhelyén, Dunakeszin épít egy iskolát 2,94 milliárd forintért.

 

columbo

 

Folytatódik a kormányközeli vállalkozások sikersztorija, persze a nyertes csapaton nem is szokás változtatni.

A Paár Attila többségi tulajdonában lévő West Hungária Bau Kft., amelyet Győrben a Fidesz házi építőcégeként emlegetnek, immár a harmadik tenderen győzedelmeskedett a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel közösen. Utóbbit 2015-ben alapították, tulajdonosai Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester fia, ifjabb Mészáros Lőrinc és lányai, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix.

Márciusban írtuk meg, hogy a két cég 2,5 milliárd forintért újítja fel a Nemzeti Lovardát, április végén pedig hírül adtuk, hogy 2,95 milliárd forintért építenek iskolát a Bács-Kiskun megyei Izsákon.

Május 11-én megjelent a tájékoztató, miszerint újabb nagyértékű megbízáshoz jutottak.

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és a West Bau Hungária Kft. épít általános iskolát Dunakeszin 2,94 milliárd forintért.

A nyílt közbeszerzést még november elején írta ki a Nemzeti Sportközpontok, és az ajánlattételi felhívásból kiderül, hogy a kormány egy rendelettel kiemelt üggyé nyilvánította a beruházást, aminek keretében egy közel 8 ezer négyzetméteres, 24 tantermes iskola épül a városban, ahol Szijjártó Péter külügyminiszter is lakik. A tenderre a West Bau – Fejér-B.Á.L. pároson kívül pályázott még a különböző stadionos munkákat és a West Bauval közösen kastélyfelújítási közbeszerzéseket elnyerő ZÁÉV Zrt. is, ám hiába.

A West Bau neve azonban nem csak a dunakeszi iskola kapcsán került be május 11-én a közbeszerzési értesítőbe: ugyanezen a napon jelent meg az is, hogy a Swietelsky Magyarország Kft.-vel és a Fertődi Építő Zrt.-vel közösen megnyerte a szombathelyi Markusovszky kórház felújításának első és második ütemére kiírt tendereket is, összesen 1 milliárd forint értékben.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás