Egyéb

353 milliót költenek a Főpolgármesteri Hivatal biztonsági rendszerére

Két közbeszerzés, egy nyertes, és nagy technikai újítás a Városháza épületében.

 

tamogatoi_rontgen_jav2

 

A Főpolgármesteri Hivatal két részletben összesen nettó 352,8 millió forintot költ biztonsági és vagyonvédelmi rendszerére. Először január közepén, majd közel három hónappal később, áprilisban jelent meg egy-egy ilyen tenderük eredménye a közbeszerzési értesítőkben.

A januári tájékoztató szerint nettó 15,4 millió forintért felújítják a meglévő beléptetési rendszert, különböző eszközökkel (konzolok, kijelzők stb.) bővítik a biztonsági rendszert, és infrasorompós védelemmel látják el az ingatlan kerítéseit.

Az áprilisi eredményközlő szerint nettó 337,4 millió forintot költenek arra, hogy kialakítsák a Városháza biztonságtechnikai rendszerét. Lesz 3 behatolásjelző központ, 1100 db különféle érzékelő, 238 IP és rendszámfelismerő kamera, plusz még sok minden más, pl 760 négyzetméternyi üvegfóliázás is.

Az utóbbi, nagyobb tender nyílt közbeszerzési eljárás volt, még tavaly november 3-án jelent meg a felhívása. A 15 milliós beszerzés esetében nem volt ilyen, azt hirdetmény közzététele nélkül bonyolította a Főpolgármesteri Hivatal: október 20-án elküldték az ajánlattételre felkért cégeknek a dokumentációt.

Arra végül négyen, a 337 milliós nyílt tenderre pedig ketten adtak be pályázatot, de mindkét közbeszerzést ugyanaz a cég nyerte. Az öt magánszemély tulajdonában lévő B Consulting Kft. régi szereplő a vagyonvédelmi piacon: referenciáik között megtalálható például a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Bank, a BKV- és az MVM-székház, a MÁV-vezérigazgatóság, a NAV, három nagykövetség, valamint több irodaház és iskola is.

Legutóbb február végén nyertek egy megbízást a NAV-tól, ennek keretében 95 db objektum vagyonvédelmi rendszerét tartják karban nettó 50 millió forintért, de a Közbeszerzési Értesítőből kiderül, hogy már 2006-ben is dolgoztak az időközben az adóhivatalba olvasztott VPOP-nak.

Erdélyi Katalin

Címlapkép innen.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás