Egyéb

Sellyei cég építi a kozármislenyi stadiont

Mikor az NFM helyettes államtitkára bejelentette a beruházás 400 millió forintos állami támogatását, már alá is írták a szerződést a kivitelezővel.

 

banner2_mozgo_2

Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára 2016. március 2-án jelentette be, hogy kétezer fő befogadására alkalmas, 800 ülőhellyel rendelkező futballstadion épül fel az év végéig 440 millió forintos állami támogatással Kozármislenyben.

Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere akkor kiemelte, hogy az év végére felépülő új létesítmény kivitelezését nyílt közbeszerzési eljárásban nyertes Baranya megyei székhelyű társaság végezheti. Most végre kiderült, hogy melyik cégről van szó.

2016. március 7-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben a hirdetmény, miszerint a kozármislenyi önkormányzat aznap írta alá a szerződést a projekt kivitelezőjével.

A Baranya megyei város 2015. szeptember 4-én írta ki a létesítmény építésére vonatkozó közbeszerzést, amelyre összesen 7 ajánlat érkezett be. Közülük a legolcsóbb nyert, így a kozármislenyi stadiont az O és R Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fogja felhúzni nettó 398.538.823 forintért az NB III-as focicsapatnak.

A munka része a 136,35 m2-es lelátó bontása, illetve a meglévő műfüves pálya áthelyezése; szabványos, 105×68 m méretű, élőfüves labdarúgópálya kialakítása a meglévő – jelenleg nem szabványos méretű – centerpályából; parkolók és közműcsatlakozás kialakítása, egy 600 férőhelyes főlelátó és egy kisebb vendégszektor kialakítása; valamint egy 533 m2 alapterületű kiszolgáló épület felépítése is.

A tendert elnyerő O és R Kft.-t 1995-ben jegyezték be a Baranya megyei Sellyén, tulajdonosai Orlovics Gyula és Répás József. Orlovics 2014-ben egy, a megye elszegényedésével foglalkozó cikkben nem látta fényesnek cége helyzetét:

„Sajnálatos módon vállalkozásunk helyzetének alakulása is tükrözi járásunk teljesítményét. Még két évvel ezelőtt is 140-150 embert foglalkoztató, stabilan milliárdos forgalmat bonyolító cég voltunk, mára viszont – mivel a Sellye környéki munkákhoz nem férhetünk hozzá – csak úgy tudunk 100 embert foglalkoztatni, hogy a megyén belül más körzetekben vállalunk megbízásokat. Az állami fejlesztések egy részéből vagy az elvárt feltételek miatt, vagy a zárt tenderkiírások okán maradunk ki, ezért kényszerülünk piaci alapon máshol munkát vállalni.”

A jelenleg 73 embert foglalkoztató O és R Kft. mérlegadatai szerint azonban nincs okuk panaszra: a cég 2013-as nettó árbevétele 609 millió forint volt, 2014-ben pedig ennek a duplája: 1,25 milliárd forint. Ennek megfelelően nőtt az adózott eredményük is: 2013-ban 12,6 millió Ft, 2014-ben pedig már 50,5 millió Ft volt.

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten és a Céginfó szolgáltatta.

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás