Egyéb

Videokonferencia-rendszert épít ki az MNB 115 millióból

Többek közt a Szabadság tér és az Eiffel Palace között. A megbízást a T-Systems Magyarország Zrt. és a 99999 Informatika Kft. nyerte.

 

banner2_mozgo_2

Ma jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben a hirdetmény, hogy január elején eredmény született a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank videokonferencia-rendszer bevezetésére és támogatására tavaly októberben kiírt nyílt közbeszerzésén.

A nettó 115 milliós tender győztese a T-Systems Magyarország Zrt. és a 99999 Informatika Kft. alkotta páros lett, maguk mögé utasítva a másik ajánlattevőt, az Enterprise Communications Magyarország Kft. – Szinva Net Zrt. – Infosector Kft. triót.

A kiírás, és a Közbeszerzési Hatóság honlapján nyilvánosságra hozott szerződés értelmében az alábbi helyszíneken üzemelik be a rendszert: Szabadság tér 7., Krisztina krt. 39., Szabadság tér 8-9., Forgalmas út 1. (MNB Logisztikai Központ), Bajcsy-Zsilinszky út 78. (Eiffel Palace)

Ezekbe az ingatlanokba összesen 4 darab tárgyalótermi eszköz, illetve összesen 1 darab konferenciavezérlő eszközt szállít a T-Systems és a 99999 Informatika. Ezért, és a rendszer üzembe helyezéséért az MNB nettó 64,2 millió forintot fizet nekik, a rendszer üzemeltetéséért pedig 5 éven keresztül nettó 825.885 forintot negyedévenként.

A felek által február 2-án aláírt szerződésben megtalálható továbbá 30 mérnöknap eseti támogatás, melynek díja nettó 115.000 Ft/db.

Ezenkívül opcionális eszközszállítás lehetősége is szerepel a megállapodásban: maximum egy darab „közepes tárgyalótermi eszköz” és maximum három db „kis tárgyalótermi eszköz”. A szerződés szövege szerint ezekért az eszközökért ugyan nem fizet majd külön az MNB, ám a közepes tárgyalótermi végpont kialakítása nettó 12,7 millió, a kis tárgyalótermi végpontok kialakítása pedig nettó 6 millió forintba fog kerülni darabonként, igény esetén.

 

A szerződéshez tartozó, a műszaki paramétereket is tartalmazó mellékleteket közadatigénylésben kértük ki az MNB-től, hogy tisztában láthassuk, miről van szó.

Erdélyi Katalin

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás