Egyéb

58 millióért vett légpárnás hajót a NAV egy bútorgyártó cégtől

Pedig eredetileg csak 45 milliót terveztek költeni a Záhonyban bevetésre kerülő vizijárműre.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly szeptemberben írt ki közbeszerzést egy légpárnás hajó megvásárlására, hogy azzal is fel tudjanak lépni Záhonyban a cigarettacsempészek ellen.

Február 5-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy  a tender lezárult: a NAV január 20-án megkötötte a szerződést a nyertessel. A nyílt eljárásra három pályázó nyújtott be ajánlatot: az AMT Hungary Kft., a Harmónia 91 Kft., és a Quick-Tech Kft.

A NAV közbeszerzését az AMT Hungary nyerte, a szerződés értéke nettó 58,43 millió forint. Az eredményhirdetésben ugyanakkor az is szerepel, hogy a NAV által eredetileg tervezett érték csak nettó 45 millió forint volt, vagyis az adóhivatal 13 millióval többet költ a légpárnás hajóra a cigicsempészek elleni küzdelem jegyében.

A szeptemberi ajánlattételi felhívás szerint a tender győztesének a hajóhoz egy, a szállítására alkalmas utánfutót, valamint tanfolyamot is biztosítania kell – ez azonban az eredményközlő hirdetményben nem szerepel.

A NAV tenderén győzedelmeskedő cég teljes, hivatalos neve AMT Hungary Bútorgyártó és Forgalmazó Kft., fő tevékenységi köre ennek megfelelően irodabútor gyártása.

A 2013-ban 500 ezer forint törzstőkével bejegyzett budapesti kft. tulajdonosa az Acsára bejegyzett Regius Green Energy Kft., amelyet dr. Márkházai Sándor birtokol, aki további két acsai vállalkozás tulajdonosa: övé még a Hexakom Kft. és a Geopolisz Green Energy Kft. is.

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten és a Céginfó szolgáltatta. A kép illusztráció.

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás