Egyéb

A Honvédelmi Minisztérium is szerződést hosszabbított a Telekommal

Szájkarate-ügy következő felvonás: 70 milliót sem ért meg Ákos. 

Nemrég megírtuk, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság aznap hosszabbított meg egy 4,5 milliárd forintos keretszerződést a Telekommal, amikor Kovács Zoltán bejelentette, hogy minden állami szerződést felbontanak a céggel Ákos miatt. Most kiderült, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak is fontosabb a mobil direkt szolgáltatás, mint a nemzeti pénzcsináló énekes.

Kapcsolódó:

Aznap hosszabbított szerződést az állam a Telekommal, amikor bejelentették, hogy felbontják

Szilveszterkor lejár a Telekom mobilnetes keretszerződése, sietni kell a felmondással

Január 29-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben a hirdetmény, miszerint a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési Hivatal szilveszterkor meghosszabbított a Telekommal egy „Mobil direkt bekötés szolgáltatás (PBX)” tárgyú, aznap lejáró szerződést a keretösszegek kimerüléséig. Ez 2014-ben bruttó 30 millió, 2015-ben bruttó 40 millió, 2016-ban pedig bruttó 3,5 millió forintot jelent.

A hosszabbítást így indokolják:

„A HM Védelemgazdasági Hivatal – a HM Beszerzési Hivatal jogelőde – a 2011. évi CVIII. törvény 85. § (2) bekezdés szerinti gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek eredményeként 2014.09.05-én aláírásra került a 1073-93/2014. nyt. számú keretszerződés (továbbiakban: Keretszerződés) a Magyar Telekom Nyrt.-vel.

A Keretszerződés hatályának meghosszabbítása a szolgáltatás folyamatosságának fenntartása érdekében szükséges, tekintettel arra, hogy a mobil direkt szolgáltatás 2016. évi biztosítása érdekében kezdeményezett közbeszerzési eljárás nem fejeződött be a Keretmegállapodás határideje, 2015.12.31. előtt.”

A Fővárosi Önkormányzat még ennél is tovább ment: a január 13-án megjelent hirdetmény szerint 2017. december 31-ig kötöttek szerződést a Telekommal távközlési szolgáltatás nyújtására nettó 78,7 millió forint értékben. Mondjuk a Fővárosi Önkormányzat nem egy állami hivatal, és Tarlós meg is mondta múltkor, hogy az ő főnöke a nép, a Jóisten és bizonyos kérdésekben a felesége.

Erdélyi Katalin

(kép: akos.hu)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás