Egyéb

Kuna Tibor cége két közbeszerzést is nyert ugyanazon a napon

A Trinity Communications Kft. összesen 48,9 millió forint értékű megbízást kapott a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-től.

A Trinity Communications ügyvezető-tulajdonosa Kuna Tibor, aki 1999-től 2003-ig az Ifjúsági és Sportminisztérium munkatársa, majd 2003-tól 2008-ig a Fidesz-frakció kabinettitkára volt.

Kuna 2008-ban alapította a Young&Partners Kft.-t, amely 2010 után sorra nyerte a kommunikációra kiírt állami közbeszerzéseket.

2015 tavaszán Kunáé lett a 2010-ben alapított Trinity International Communications Kft.-t is, amely 25,5 milliárd forint értékű tendert nyert el tavaly – az összeg nagy részét a Rogán Antal által vezetett Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárdos keretszerződése teszi ki, melyet 2 másik céggel közösen nyert a Trinity.

Néhány napja jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy január 4-én a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. két szerződést is aláírt a Trinityvel:

– nettó 24 millió Ft értékben PR és kommunikációs tevékenység biztosítására, PR ügynökségi szolgáltatói és tanácsadói feladatok ellátására

– nettó 24,9 millió Ft keretösszeg erejéig rendezvényszervezési feladatok ellátására 1 év időtartamban

Mindkét tender hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt 3-3 ajánlattevővel a közbeszerzési törvény 122/A paragrafusára hivatkozva, vagyis azzal az indokkal, hogy a szerződések értéke nem éri el a nettó 25 millió forintos értékhatárt, ezért nem kell nyílt versenyt kiírni.

De ezeken kívül is nyert már közbeszerzést idén a Trinity: január elején jelent meg a hirdetmény, hogy tavaly december 11-én szerződést kötött a céggel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő nettó 19,97 millió forint értékben, „MNV Zrt. Elektronikus Aukciós Rendszer bevezetését támogató marketingkommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó médiavásárlási feladatok ellátása” tárggyal. Ez a tender is a Kbt. 122/A. § szerinti eljárás volt.

Erdélyi Katalin

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás