Egyéb

2,5 milliárd forintos épületfelújítás az V. kerületben

A tendert két cég nyerte. A tulajdonosaik rokonok.

2015 januárjában írt ki közbeszerzést az V. kerületi önkormányzat a tulajdonában, illetve fenntartásában lévő épületek felújítási és fenntartási munkáinak ellátására 1,5-2,5 milliárd forint keretösszeg értékben, 4 évre. A VS.hu tavaly megírta, hogy Belváros-Lipótváros képviselői május 28-án rendkívüli testületi ülésen döntött arról, hogy a Gesztelyi Építőipari Zrt.-ből és Fauna-Duó Kft.-ből álló konzorciummal kötnek szerződést.

A közbeszerzési értesítőben azonban csak a napokban jelent meg a hirdetmény, miszerint a szerződéskötés 2,5 milliárd keretösszegben megtörtént a nyertessel, a Fauna–Gesztelyi–Lipótváros közös ajánlattevővel. Ez két céget jelent, a Fauna-Duó Kft.-t és a Gesztelyi Zrt., melyeknek tulajdonosai rokoni kapcsolatban állnak egymással.

A Fauna-Duó ügyvezetője a Gesztelyi-Nagy András és Gesztelyi-Nagy György testvérpár, a cég tulajdonosa Gesztelyi-Nagy György. Korábban mindketten ügyvezetői voltak a Gesztelyi Zrt.-nek is, amelynek többségi tulajdonosa és vezető tisztségviselője Gesztelyi-Nagy Tibor.

A Gesztelyi Zrt. több nagy közbeszerzést nyert az elmúlt néhány évben: 2010-ben 234,5 millió forintért újították fel a TEK épületét, 2014-15-ben 405 millióért bővítették a Budapesti Fegyházat, és ők építették a pápai katonai repülőtér 2014-ben átadott logisztikai raktárbázisát is.

Az alábbi videón Gesztelyi-Nagy Tibor beszél a cég sikereiről:

 

Erdélyi Katalin

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás