Egyéb

Drónra gyűjtünk, adakozzatok!

Rekordnézettséget értek el az atlatszo.hu-n közölt drónfelvételek a netadó elleni tavaly őszi tüntetésekről, és a felcsúti Mészáros-birtokról. Ezeket az elmúlt évben egy, a Közép-európai Egyetemen (CEU) működő kutatócsoport, Austin Choi-Fitzpatrick és Tautvydas Juskauskas, vagyis a Good Drones Lab segítségével készítettük. Ők azonban a tanév végével elmentek az országból, ezért szükségünk van egy saját drónra, hogy továbbra is készíthessünk légifelvételeket.

Az internetadó bevezetése elleni tavaly őszi tüntetésekről az Átlátszó és a Good Drones Lab által közösen készített kamerás drónos légifelvételeinket (itt és itt) százezrek látták és milliós nézettségű tévécsatornák is átvették, ezzel jelentősen hozzájárultunk ahhoz, hogy az eseményekből Magyarországon és a határainkon túl is vezető hír válhatott.

Ekkor éreztünk rá először, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik a madártávlatból készített felvételekre, amelyek tüntetések esetében minden korábbinál pontosabb létszámbecslésre is alkalmasak.

Ezeket a felvételeket a Good Drones Lab segítségével készítettük: az elmúlt tanévben a CEU-n megalakult csoport azt kutatja, hogyan segíthetik a civil társadalmat az egyre divatosabbá váló kamerás drónok, az erről szóló tanulmányuk tudományos elismerést is kapott. Austin és Tautvydas azonban ősztől más országokban folytatják pályafutásukat, így az Átlátszó drónos csapat nélkül maradt.

Pedig velük készültek ezek a felvételek is Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester uradalmáról: a levegőből is jól látszik, rövid idő alatt mekkora utat tett meg a gázszerelőből lett milliárdos.

A Good Drones Lab szakértőivel való együttműködésünk során az Átlátszó videósai megtanulták kezelni a kamerás drónokat, ezért azt a döntést hoztuk, hogy más közreműködők keresése helyett saját drónt vásárolunk és a továbbiakban önállóan készítjük el a légifelvételeket, ehhez kérjük most a közönségünk segítségét.

Adakozz az Átlátszó drónjára!

Bankszámla:

Raiffeisen Bank 12011265-01424900-00400008

SWIFT: UBRTHUHB

IBAN: HU59 1201 1265 0142 4900 0040 0008

Paypal: http://bit.ly/atlatszo-dron

Aki szeretné, hogy az adományösszesítő táblázatban közzétegyük a monogramját vagy a teljes nevét, jelezze ezt az utalási közleményben. Köszönjük.

A megvásárolni kívánt eszköz egy DJI Phantom 3 Professional és tartozékai: extra akku, hátizsák, egy androidos tablet (és hozzá memóriakártyák) a vezérléshez. A teljes készlet ára 700 ezer forint – ha ennél kevesebbet sikerül gyűjteni, az Átlátszó költségvetéséből kipótoljuk és mindenképpen drónt vásárolunk, ha többet, akkor a többletet az Átlátszó működésére fogjuk költeni.

 

 

A gyűjtés 2015. október 15-ig tart, a drónra érkező adományokat az atlatszo.hu egyik külön alszámlájára, illetve PayPal-számlára gyűjtjük, hozzájárulásuk esetén pedig az adományozók névsorát monogrammal vagy teljes névvel közzé is tesszük.

Adakozz az Átlátszó drónjára!

Bankszámla:

Raiffeisen Bank 12011265-01424900-00400008

SWIFT: UBRTHUHB

IBAN: HU59 1201 1265 0142 4900 0040 0008

Paypal: http://bit.ly/atlatszo-dron

Aki szeretné, hogy az adományösszesítő táblázatban közzétegyük a monogramját vagy a teljes nevét, jelezze az utalási közleményben. Köszönjük.

 

 

Szállj be te is az Átlátszó drónjába, és rólad is csinálunk légivideót!

A gyűjtés jól áll, a kitűzött 700 ezer forintból már közel 100 ezer forintot kaptunk tőletek (az adományok állása ebben a naponta frissülő táblázatban nyomonkövethető), és szeretnénk egy különleges eseménnyel megköszönni az adományaitokat.

Megosztás