Egyéb

Átlátszós képzésre jelentkezett az MTVA, de aztán lemondták, mert a Norvég Civil Alap finanszírozza

Jelentkeztünk a hamarosan induló nemzeti hírtévé indításával kapcsolatos újságíró-képzésre, de az MTVA sajnálattal közölte, hogy már lezárult a jelenkezés. Viszont azt írták, hogy szívesen jönnének ők a mi egyik képzésünkre, ezért felajánlottuk, hogy ingyenesen, a Norvég Civil Alap támogatásával tartunk a munkatársaiknak egy közadatigénylő- és oknyomozó-workshopot. A meghívást politikai semlegességére hivatkozva sajnos visszautasította a közmédia.

Pénteken írt arról az Index, hogy március 15-én mindenáron el akarja indítani az MTVA a nemzeti hírtévét, és ennek érdekében a gyorsított közbeszerzések mellett épp 30-40 frissdiplomás újságírót képeznek ki közmédiakompatibilissé. Jelentkeztünk a képzésre, érdekes levélváltás lett a vége.

„Tisztelt MTVA!

Ismereteim bővítése céljából szeretnék részt venni a nemzeti hírcsatorna közelgő indulásához kapcsolódó újságírói/műsorkészítői/műsorszerkesztői tanfolyamon/képzésen (http://index.hu/kultur/media/2015/01/16/mindenaron_nemzeti_hirteve/), kérem tegyék ezt lehetővé számomra.

Köszönettel és üdvözlettel: Erdélyi Katalin”

mtvalevel1

2,5 óra múlva jött a válasz:

„Tisztelt Erdélyi Katalin!

A képzésen való jelentkezés lezárult. Lezajlottak a felvételik. Minden jelentkezőnek szigorú szakmai követelményeknek kellett megfelelnie, írásbeli és szóbeli felvételi vizsgát kellett tennie. Sajnáljuk, de jelentkezését tehát nem áll módunkban elfogadni. Ugyanakkor feltételezve, hogy az Önök szerkesztőségében is komoly szakmai munka folyik, ennek következtében visszatérőn tartanak tanfolyamokat, szakmai képzéseket. Szívesen delegálnánk kollégát az Önök egyik ilyen jellegű képzésére, hogy az ott szerzett tapasztalatok alapján szélesíteni tudjuk újságíró szakmai kitekintésünket, gyarapíthassuk szakmai tapasztalatainkat.

Üdvözlettel: MTVA – SAJTÓOSZTÁLY”

mtvalevel2

Nagyon megörültünk az érdeklődésnek, ezért felajánlottunk részükre egy workshopot

„Tisztelt MTVA!

Sajnálom, hogy már lezárult a jelentkezés, szívesen vettem volna részt a képzésen.

Köszönjük komoly szakmai munkánk elismerését, és képzéseink iránti érdeklődésüket. Örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy a Norvég Civil Alap támogatásának köszönhetően módunkban áll munkatársaiknak egy közérdekűadat-igénylő és oknyomozó újságírói workshopot tartani, amely nagymértékben hozzájárulna szakmai tapasztalataik bővítéséhez. Az MTVA-munkatársainak a workshopon való részvétele az NCA-támogatásnak köszönhetően ingyenes, számunkra megtiszteltetés lenne.

Szíves visszajelzésüket várva, üdvözlettel:

Erdélyi Katalin”

mtvalevel3

 

Erre csak ma délelőtt jött válasz: sajnos nem jönnek.

„Tisztelt Erdélyi Katalin!

Köszönjük, hogy tájékoztatott. Felajánlását sajnálattal nem tudjuk elfogadni. Mint az atlatszo.hu szerkesztője, Ön is bizonyára egyetért azzal, hiszen azt saját felületeiken többször megírták már, hogy a közmédiának – mely médium az adófizetők forintjaiból származó forrásokból működhet – egyetlen munkatársa sem köteleződhet el azzal, hogy elfogadja egy a politikától erősen átitatott hátterű szervezet finanszírozásával létrehozott újságíró szakmai képzésen való részvétel lehetőségét. Ez nagyban veszélyeztetné közszolgálati semleges elfogulatlanságának megítélését.

Tisztelettel:

MTVA – SAJTÓOSZTÁLY”

 

mtvalevel

Megosztás