Egyéb

Huth Gergelyt öt évre eltiltották a cégvezetéstől

Az Együtt-PM belvárosi polgármesterjelöltjét zavaros cégügyei miatt vadul támadó Pesti Srácok nevű tényfeltáró portál vezetője azt mondja, egy adminisztratív “balfaszság” miatt tiltották el a cégvezetéstől. Egyben hangsúlyozta, semmiféle hátrányt vagy kárt nem okozott, tehát egy kicsit erősnek tartja a bíróság végzését. És hogy az eltiltás ellenére miért maradt a Gerilla Press Kft. ügyvezetője? Mert a határozatot nem kapta kézhez, és amint felszólítják hogy mondjon le, fellebbez ellene.

Az Opten céginformációs adatbázisában találtunk rá arra a bejegyzésre, amelyből kiderül, hogy Huth Gergelyt 2014 január 14-ei kezdettel öt évre eltiltották a cégvezetéstől. A változást az iProfi Webstudio Kft.-vel összefüggésben, 2014 júliusában jegyezték be. Ennek a cégnek volt Huth Gergely a résztulajdonosa, egyben ügyvezetője.

huth

Csakhogy, az Optenből az is kiderül, hogy Huth az eltiltás ellenére továbbra is ügyvezető másik érdekeltségében, a Fidesz frakció fizetési listáján is szereplő Gerilla Press Kft.-ben, amely cég a Pesti Srácok kiadója is. Mivel az az Optenből az nem derül ki, hogy mi az eltiltás oka, megkerestük Huth Gergelyt, aki közölte, édesanyja családi cége körüli „adminisztratív balfaszságról” van szó.

Huth elmondása szerint a cég azért került hozzá, mert akartak egy olyan társaságot, amely” a webes munkákat áfakörön kívül végzi”. Az iProfi Webstúdió Kft.-t 2012 decemberében vette át, szerinte jóval azután, hogy megtörtént az adószám törlés, amire azért kerül sor, mert a cég nem küldött vissza egy NAV-os kérdőívet. Ám mivel az adószám törlését Huth szerint a cégbíróság “elfelejtette” közzétenni, ezért is tudták átírni a társaságot a nevére.

“Amikor átvettem a céget, nem tudtam, hogy már abban a pillanatban nincs adószáma, mert ezt a cégbíróság késve jegyezte be. Tulajdonképpen azután, hogy átvettem, néztem, hogy be vagyok-e már jegyezve, akkor jegyezték be visszamenőleg fél évre az adószám törlést, és innentől fogva a cég használhatatlan volt, és érdemben nem is működött soha” – mondta érdeklődésünkre Huth.

Az eltiltott cégvezető arról is beszámolt, ezután ő “naívan azt hitte”, hogy innentől több dolga nincs is, és most utólag most tudta meg, hogy neki, mint új ügyvezetőnek meg kellett volna csinálnia a végelszámolást. “Az eltiltásról nem kaptam értesítést, semmilyet” – szögezte le, hozzátéve, hogy erről az egészről ő onnan értesült, hogy Juhász Péterről, az Együtt-PM belvárosi polgármesterjelöltjéről írtak, aki ezzel replikázott, majd meglepődve látta, hogy valóban el van tiltva a cégvezetéstől.

Felvetésünkre, hogy az eltiltás ellenére miért vezeti továbbra is a Gerilla Press Kft.-t, közölte: azért, mert ebben az ügyben eddig egyszer sem volt fellebbezési lehetősége.

“Ez valójában úgy működik, hogy majd fel fognak külön szólítani, hogy miután van ilyen határozat, mondjak le a Gerilla Pressnél, és én azt meg fogom fellebbezni, ugyanis semmiféle hátrányt vagy kárt nem okoztam, tehát kicsit erősnek tartom ezt a végzést” – szögezte le.

Kérdésünkre, hogy akkor ezek szerint attól függetlenül vezethet céget, hogy megszületett ez a határozat, azt mondta, hogy a jogásza szerint igen. “Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy majd külön hoznak egy határozatot, egy felszólítást, hogy én mondjak le a Gerilla Pressnél, és ezt meg fogom támadni” – közölte.

A Pesti Srácok által vadul támadott Juhász Péter belvárosi polgármesterjelölt cégügyeivel következő cikkünkben foglalkozunk.

Oroszi Babett

 

Megosztás