Egyéb

Várhegyi, Kaminski és Huth cégei a Fidesz-frakció szerződéslistáján

A parlament honlapjára feltöltött szerződéslista szerint a Fidesz-frakció május végén 4,4 millió forintra szerződött Várhegyi Attila érdekeltségével, a Prestige Media Kft.-vel, 4,2 millió forintot fizet kommunikációs tanácsadásra Kaminski Fanny cégének, és ismét megbízták Huth Gergely Gerilla Press Kft.-jét is, amely 3,8 millió forintot kap háttéranyagok, elemző írások készítéséért.

Frissült a parlament honlapján a nyilvános szerződéseket röviden bemutató lista, amelyből kiderül: a Fidesz május 30-án három szerződést kötött holdudvari kommunikációs cégekkel. A lista alapján kommunikációs tanácsadásért 4,4 millió forintot kap az év végéig a Prestige Media Kft., további 4,2 millió forintot pedig a Kaminski-Buranits Kft. Ugyancsak május 30-án írták alá azt a szerződést, amely a Gerilla Press Kft. bízza meg háttéranyagok, elemző írások készítésével, amiért október végéig 3,8 millió forintot fizet a frakció.

A Prestige Media Kft. az egykori fideszes államtitkár és választmányi elnök, Várhegyi Attila érdekeltsége. Várhegyi neve legutóbb az Origo-botrány kapcsán merült fel, a témával a Figyelő foglalkozottt igen behatóan, cikkünkben pedig azt állították: a volt államtitkár médiacége állhat az Origónál történt személyi változások hátterében. 

Érdekes véletlen, de a Fidesz-frakcióval kötött szerződés hatályba lépése után egy nappal bocsátották el az Origotól Sáling Gergőt. Várhegyi a 444-nek nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy az Origo-nak is dolgozik. Várhegyi érdekeltsége nemcsak a Fidesztől kap megbízásokat, dolgozik a közmédiának is. A Prestige Media Kft., valamit a volt államtitkár másik cége, a Myself Consulting tízmilliókat zsebelt be közmédiától.

A Fidesz-frakcónak 4,2 millió forintért tanácsokat adó Kaminski-Buranits Kft. Kaminski Fanny érdekeltsége. Kaminskit Orbán Viktor bulvár-sajtósaként is emlegetik, kormányzati források szerint neki köszönhető, hogy Orbán Viktor és Rogán Antal, illetve más fideszes vezetők sokat szerepelnek a bulvármédiában, különösen a Blikkben.

Kaminski Habony Árpád felesége volt korábban. Ő lehetett továbbá a kapcsolat Habony és Jáksó László között, hiszen Kaminski Jáksó barátnője is volt egy ideig. A hvg.hu szerint ennek a kapcsolatnak nagy szerepe volt abban, hogy a köztévé két éve Jáksóval kötött milliárdos szerződést a hatalmas bukást produkáló Marslakók című szappanoperára.

A frakciónak 3,8 millió forintért háttéranyagokat készítő Gerilla Press Kft. Huth Gergely érdekeltsége. Ez az a cég, amely kiadja a Pesti Srácok nevű oknyomozó portált. Az egykori Magyar Hírlapos Huth cégének nem ez az első ilyen szerződése, ugyancsak a 444.hu írta meg, hogy a Gerilla Press Kft. 2013-ban legalább négyszer szerződött, összesen 4,4 millió forintot kapott kommunikációs tanácsadásért a Fidesz-frakciótól. 

Fotó: MTI/Index

 

 

Megosztás