Felcsút travel club

Videón a NER idei luxusjachtos nyaralása – Mészárosék, Jászai Gellért és a többiek

A Partizán csatornáján jelent meg Németh Dániel és Rádi Gábor kisfilmje, amelyen az látható, hogy a Lady MRD és Seagull MRD luxusjachtok fedélzetén milyen kormányközeli emberek tűntek fel 2021 nyarán olasz és horvát kikötőkben. Láthatjuk Jászai Gellértet, Barna Zsolt MKB-vezért, valamint Mészáros Lőrinc gyerekeit is a jachtokon, amikhez az OE-LEM lajstromjelű magánrepülő szállította Budapestről az utasokat köztük Mészárost, az ügyvédjét és Végh Gábort, a ZTE tulajdonosát is.

Július végén számoltunk be arról, hogy a közpénzes megbízásokból meggazdagodott Szíjj László máltai offshore cége a híres, tavaly nyáron Szijjártó Péter külügyminiszter által is használt Lady MRD mellé vett egy másik újabb, nagyobb és drágább luxusjachtot is.

Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal hasít a NER az Adrián – a Seagull MRD tulajdonosa is Szíjj László | atlatszo.hu

2020-ban készült Livornóban, a Benetti olaszországi gyárában a Seagull MRD nevet viselő, 50 méter hosszú luxusjacht. A szó egyáltalán nem túlzás, a Seagull MRD ugyanis a cég Custom nevű családjába tartozik, ami legtöbbet fizető vevők számára, egyedi megrendelésre készülő jachtokat jelenti.

Szeptember elején bemutattuk, hogy az új hajó, a Seagull MRD a nyár folyamán többször volt ugyanakkor ugyanott (vagy nagyon közel), ahova éppen akkor ment Budapestről az osztrák bejegyzésű, OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép, amivel már Orbán Viktor miniszterelnök is utazott.

Idén nyáron Szardínián és Nápolyban is járt egyszerre az OE-LEM privát jet és a Seagull MRD szuperjacht | atlatszo.hu

Júliusban szintén járt Nápolyban és Monacóban, de volt a magángép a Szardínián található Olbia, a szomszédos Korzikán található Figari, a finnországi Turku, a törökországi Antalya, a lengyelországi Goleniów, az olaszországi Catania, valamint Bécs repülőterén is. Augusztusban többször ment az OE-LEM Olbiára, Monacóba és Nápolyba, de megfordult Athénban és Rijekában (Fiume) is.

Szeptember végén a Direkt36 írta meg, hogy a korábban a Lady MRD-ot (fedélzetén Szíjj Lászlóval, Homolya Róbert MÁV-elnökkel és egy kormánybiztossal) levideózó, a jachtozó Szijjártót és a repülőből kiszálló Orbánt megörökítő Németh Dániel fotós-újságíró két telefonját is feltörték a kizárólag állami szervek által használt Pegasus kémszoftverrel 2021 július elején.

Az egyiket 2021. július 1–9., a másikat július 5–9. között. Ebben az időszakban Németh éppen Magyarországon tartózkodott egy dél-olaszországi munkaútja után, és a fideszes elit által használt luxusjárművek útvonalát figyelve tervezte következő utazását írta a lap.

Németh Dániel hosszú évek óta mutatja be a kormányközeli szereplők titkos életét, fotói és videói számos sajtótermékben megjelentek. 2012-ben ő fotózta le a Magyar Narancsnak az akkor még hatalma teljében lévő Simicska Lajost, 2016-ban az FBI-körözés alatt álló Gaith Pharaonhoz kötődő üzletemberek és Tiborcz István miniszterelnöki vő tárgyalását, valamint Orbán Ráhel egyeztetését Adnan Polat török milliárdossal. Németh készítette a videókat a Habony Árpád, Rogán Antal és Kertész Balázs találkáiról szóló Index-cikkbe, emellett megörökítette Mészáros Lőrinc nyaralását a Lady MRD elődjén, az Artemy nevű jachton, és megtalálta Mészáros egyik horvátországi villáját is. 2018-ban az Átlátszón jelentek meg fotói a Lady MRD-n utazó Szíjj Lászlóról és illusztris társaságáról, 2020-ban pedig lencsevégre kapta a Lady MRD-n pihenő Szijjártó Pétert.

Most, október elején a Partizán YouTube-csatornáján jelent meg Németh idén nyári utazásainak eredménye: egy 10 perces videó, amely az OE-LEM, a Lady Mrd és a Seagull MRD útjainak egyezőségét, az általuk meglátogatott olasz és horvát nyaralóhelyeket, és ami még fontosabb, a luxusjárművek utasait mutatja be.

Láthatjuk a Seagull MRD fedélzetén a fenékrázva táncoló ifjabb Mészáros Lőrincet, a Lady MRD-on feltűrt ujjú ingben feszítő Barna Zsolt MKB-elnököt, és a jetskizni készülő Jászai Gellért 4iG-vezért. Szerepel a kisfilmben a repülőből kiszálló Mészáros Lőrinc, a hozzá közelálló Vörös József ügyvéd és Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa is.

A hangulatos aláfestő zenével megspékelt 10 perces videó végén pedig egy számláló látható arról, hogy az OE-LEM, a Lady MRD és a Seagull MRD hány kilométert tett meg 2021. június 21. és augusztus 29. között, és ez összesen mennyibe került a járművek üzemanyag- és üzemeltetési költségei alapján. Spoiler: 540 millió forintba.

Megosztás