Cikkek

Újabb Fidesz-közeli nyaralókra bukkantunk a balatonfüredi Polt-apartman szomszédságában

A Fidesz egyik kedvelt győri ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, és CBA-s káderek is ingatlant vettek abban a balatonfüredi luxustársasházban, amelynek másik felében Polt Péter legfőbb ügyész a feleségével együtt lakást vett.

 

tamogatoi_800_450

 

Jászsági milliárdos üzletemberek, tehetős ügyvédek és Kisteleki István sportvezető mellett egy Közgépnek dolgozó vállalkozó társaságába került a Balatonfüreden idén megvásárolt lakása révén a magyar ügyészség vezetője, Polt Péter és felesége, Polt-Palásthy Marianna – számolt be erről az Átlátszó néhány napja.

A legfőbb ügyész nem árulta el, mennyit tettek le a 62 négyzetméteres ingatlanért, de a Népszabadságnak hetven millió forintnál alacsonyabb összegről adott tájékoztatást. Mivel neje Matolcsy György jegybankelnök beosztottjaként havonta bruttó ötmillió forintot keres, így a házaspár valószínűleg egy percig sem aggódott a vételár megfizetésén.

Cikksorozatunk első része

Bemutatjuk Polt Péter új lakótársait a balatonfüredi luxustársasházban

Milliárdos üzletemberekkel, köztük jászsági menőkkel vagy a Közgépnek dolgozó vállalkozóval pihenheti ki magát a Balaton-parton, az Orbán Viktor által a NER legfontosabb pillérének mondott embere, Polt Péter legfőbb ügyész. Aki akár Kisteleki István sportvezetővel is eldiskurálhat az ingatlanhoz tartozó wellness-részlegben, míg neje, Polt-Palásthy Marianna a Simicska-cég vezérigazgatójának a lányával is összebarátkozhat a balatonfüredi apartmanház által nyújtott szolgáltatások kipróbálása közben.

Első körben azokat a lakótársakat néztük meg a tulajdoni lapok alapján, akik az apartmanház Polt Péterék által lakott részében szereztek ingatlant. Most pedig következzenek a B épületrész új lakói. Közöttük felbukkan az előző írásunkban már szereplő Alaszka 2000 Kft., amelynek ügyvezetője és tulajdonosa a szintén milliárdos vállalkozóként ismert Ráthonyi Zoltán, továbbá Balogh Krisztián, akinek jól jövedelmező cége hulladékkezeléssel foglalkozik.

A jászsági üzletember mellett a ceglédi Sziládi Sándor is Balatonfüreden üdülhet cége, a Sziládi és Társa Ingatlanfejlesztő Kft. révén, továbbá a miskolci, többek között temetkezési vállalkozásokat is működtető Tóth Zoltán is élvezheti családjával a luxustársasház nyújtotta kényelmet a szolnoki DÁD 2002 Vasútépítő Kft. és a Diamant 12 Kft. tulajdonosaival együtt. Az utóbbi, egri székhelyű társaságnak az épület másik részében is van a nevén egy lakás.

És ha az üzleti élet alakjainál tartunk, akkor meg lehet említeni a hódmezővásárhelyi Schleiffer Judit Zsuzsannát is, akinek érdekeltségei közé tartozott a Lázár János miniszter városában található Ginkgo Hotel. De érdemes megemlíteni a szerszámgyártás révén jól menő ajkai vállalkozást, az L. Z. From Kft-t, amelynek tavaly a mérleg szerinti eredménye – az Opten céginformációs rendszer adatai alapján – 344 millió forint volt.

Kedvelt győri ügyvéd

Náluk azonban sokkal érdekesebb lehetnek a következő lakásokhoz jutott magánszemélyek: Rákosfalvy Zoltán, illetve Walter Gyula és Dienes Zoltán. Az előbbi egy győri, jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd, aki a városi önkormányzattal és a Fidesz parlamenti frakciójával is szerződéses kapcsolatban állt. A férfi a sajtóban megjelent hírek szerint Győr polgármesterével, Borkai Zsolttal olyan közeli barátságban van, hogy állítólag még együtt is nyaraltak.

A jó kapcsolatot erősíti meg egy két évvel ezelőtti VS-cikk, amely egyébként azzal foglalkozott, hogy az Audi a győri üzemének bővítésekor olyan területet vett meg, amelynek nagy része Rákosfalvy nevén volt. De 2012-ben is felkapta az ügyvéd nevét a sajtó, mivel szántó minősítésű területeket vett meg a győri ipari park mellett, amit aztán az önkormányzat átminősített, így a földek ipari célú hasznosításra alkalmasak lettek.

Az Átlátszó is írt egy olyan ügyletről, amelyben az ügyvéd is felbukkant

Kavarás egy kisvárdai ingatlan körül: mire készülnek a fejlesztési miniszter barátai és üzletfelei?

CBA-s emberek

Walter Gyula és Dienes Zoltán is a fideszes körökhöz köthető; mind a ketten a párttal szimpatizáló CBA-s cégekben voltak érdekeltek. A napi.hu három évvel ezelőtt ismertette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listája alapján azt, hogy az adóhivatal felé kiknek van a legnagyobb tartozásuk. A huszadik helyen szerepelt a CBA-Remíz-Ker ’99 Kft. mintegy 426 milliós adótartozással és 427 millió forint összegű bírsággal és késedelmi kamattal.

A cégnek, amely tagadta a tartozást és tévedésre hivatkozott, a tulajdonosai között volt Walter Gyula is. Az üzlethálózat egy másik cége, a CBA Remízker Plusz Kft. egy idő után A’Dios-Plus Kft-re változtatta a nevét. Ennek tagjai között szerepelt Dienes. A vállalkozásból kivált A’Dios Príma Kft-nek pedig  Walter Gyula az egyik ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek

Gigantikus yachtkikötő épült a Balatonon, a szomszéd strandon félméteres az iszap

A Simicskó családnak öt lakása van egy újépítésű balatonparti lakóparkban Siófokon

Orbán veje és üzlettársai vitorláskikötőt vettek karácsonyra Keszthelyen

Puchék győztek a Kékszalagon, Szálasi miniszterének egykori hajójával

További lakótársak

Molnár Ferenc csornai vállalkozó két lakást is vett az ingatlanban, ezek egyike a fia nevén van. Mindenkit nem felsorolva az apartmanház lakói között szerepel egy volt bíró, Pata Ildikó, aki jelenleg a fajszi Pata József Gépipari Kft. kereskedelmi igazgatója. A vállalkozás az elmúlt évben 2,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett mintegy 363 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el.

Színesíti a társaságot Veze Krisztina, az Adóaktuál Favorit Kft. ügyvezető-tulajdonosa, egy biztosítási bizniszben utazó férfi, Solymár Attila, aki a Bestens Gazdasági Elemző- Tervező és Tanácsadó Zrt. igazgatósági tagja és fő részvényese. A társaság tavaly 309 millió forintos saját tőkét jegyzett, emellett mérleg szerinti és adózott eredményei tekintetében is évről-évre mínuszban van.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás