A Simicskó családnak öt lakása van egy újépítésű balatonparti lakóparkban Siófokon

siofok

Simicskó Istvánnak, az EMMI sportért felelős államtitkárának egy, 70 év feletti szüleinek azonban összesen további négy lakása van ugyanabban az elegáns, néhány éve épült lakóparkban a siófoki Aranyparton. Nyilvános adatbázisokból nem látszik, hogy az államtitkár idős szülei miből tudták megvenni a nyaralónak használt ingatlanokat.

A KDNP alelnökéről tavaly nyáron derült ki, hogy évekig össze-vissza töltötte ki a vagyonnyilatkozatait (hol ingatlanai mérete, hol azok vásárlásának ideje változott), akkor azt ígérte, hogy a jövőben ügyelni fog a pontosságra. A jelek szerint ez sikerült, azóta nem bukkant fel újabb érdekes ingatlan a vagyonbevallásában. Idős szüleinek pedig természetesen nem kell fiuk politikai tisztsége miatt ilyen papírt leadniuk, így valószínűleg sosem fog kiderülni, hogy az államtitkár 70 év feletti édesanyja és édesapja vajon miből vettek néhány év alatt négy több tízmilliós értékű lakást, ráadásul mindet ugyanabban az újépítésű siófoki lakóparkban, ahol a fiuknak is van lakása – és még két ingatlant Pilisszentivánon.

Hopp, az a szüleim nevén van!

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára 2014 júniusában több köteg papírral, köztük ingatlan-adásvételi szerződésekkel felszerelkezve érkezett az Index újságírójával megbeszélt találkozóra, miután a lap kiszúrta, hogy Simicskó nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozataiban több dolog sem stimmelt:

– a II. kerületi ingatlanának a mérete, a siófokinak pedig a mérete és megvásárlásának dátuma szinte évről-évre változott

– 2010-es vagyonnyilatkozatába bekerült egy pilisszentiváni, a 2011-esbe pedig egy újabb II. kerületi ingatlan, ám ezek a későbbi bevallásokban nem szerepeltek, és az eladásukra utaló ellenértéket (készpénz, megtakarítás) sem tüntette fel Simicskó

Az államtitkár tavaly tisztázta a helyzetet: a két titokzatos ingatlan valójában a szülei nevén van, csak véletlenül írta be őket a vagyonnyilatkozatába. Állítása szerint minden hibát az okozott, hogy a vagyonnyilatkozatok kitöltésekor nem voltak a keze ügyében az adásvételi szerződések, fejből pedig nem emlékezett rá, hogy a tényleg az ő nevén lévő II. kerületi lakás 50 vagy 60 négyzetméter nagyságú, illetve hogy 2006-ban vagy 2008-ban vette-e a siófokit, illetve hogy a család melyik tagjáé a pilisszentiváni 2500 négyzetméteres ingatlan. Simicskó az Indexnek megígérte, hogy „a jövőben ügyelni fog a pontosságra”.

Sikerült

Tény, hogy Simicskó az idén januárban leadott vagyonnyilatkozata kitöltésekor precízebb volt, mint valaha: a siófoki ingatlan alapterületében külön feltüntette még a terasz nagyságát is; II. kerületi ingatlanát pedig tavaly eladta, az érte kapott 19,5 millió forintot kincstárjegyben kötötte le, és ezt is szépen beírta a megfelelő rubrikába. Szemmel láthatóan igyekezett tehát, hogy ezúttal semmiféle hibát ne ejtsen.

Siófokon, a közvetlenül a vízparton épült négy épületből álló lakópark két bejáratánál azonban a kapucsengőket látva könnyen elbizonytalanodhat az, aki az államtitkárt keresi: az egyik épülethez tartozó kezelőpanelen 1, a másikon pedig 3 lakás mellett szerepel a Simicskó név. Ám jobban megnézve már látszik az apró eltérés, ami az egyik lakást megkülönbözteti a többitől: ott áll a név elé írt „dr.” előtag. Ez az államtitkár vagyonnyilatkozatából ismert 36 négyzetméteres lakás, a lakóparkban található többi négy, a kapucsengőkön három esetben Simicskó-, egy esetben pedig más névvel jelzett lakás az államtitkár idős szüleinek nevén van.

kapucsengok

 

Az idén 77. életévét betöltő id. Simicskó István és nála két évvel fiatalabb felesége 2008-ban vásárolt a lakópark egyik épületében egy 58 nm-es lakást, majd 2009-ben a másik épületben is vettek két darab 58 nm-es lakást. 2014-ben pedig id. Simicskó egyedül vásárolt az első épületben egy 77 nm-es lakást.

Így a Simicskó család tulajdonában már összesen 5 lakás van a csodaszép panorámájú balatonparti lakóparkban: négy lakás a szülők, egy pedig fiuk, az államtitkár nevén. Mindegyik ingatlannak Simicskóék az első tulajdonosai, mindet közvetlenül a projekt beruházójától, a Sajgó Sándor többségi tulajdonában lévő Ceminvest Kft.-től vették.

Apró érdekesség, hogy a Simicskó-család által kedvelt siófoki lakóparkban van egy ingatlana Ruff Zoltánnak, az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjének is, akiről egy korábbi cikkünkben írtuk meg, hogy már jó ideje forgolódik a kormányhoz közel álló üzleti körökben.

A lakópark kerítésén elhelyezett tábla szerint még három, az ingatlanforgalmazó honlapja szerint azonban már csak két eladó lakás maradt a két házban: az egyiket 496.000 Ft/nm, a másikat 640.000 Ft/nm áron kínálják. A kettő átlagából számolt 568.000 Ft/nm árral kalkulálva a sportért felelős KDNP-s államtitkár szüleinek négy darab, összesen 251 nm területű lakásának együttes értéke nagyjából 142,5 millió forint lehet.

Vajon miből?

A négy siófoki ingatlan, a Simicskó-szülők állandó lakcímeként megadott II. kerületi lakás, valamint az általuk 2006-ban vásárolt 808 nm-es, és 2014-ben vásárolt 519 nm-es pilisszentiváni ingatlan – mindkét telken egy-egy családi ház áll – egyaránt tehermentesek, vagyis valószínűleg kölcsönfelvétel nélkül vásárolta őket az államtitkár idős édesanyja és édesapja.

Nekik fiuk politikai pályafutása miatt természetesen nem kell vagyonnyilatkozatot kitölteniük, és Lázár János gyermekével ellentétben lehetett is önálló jövedelmük és vagyonuk, ám az eddig megismert tények, miszerint dr. Simicskó István 75 éves édesanyja és 77 éves édesapja 2006 óta minimum 6 darab nagyértékű ingatlant vásárolt, amelyek közül egyet-egyet az államtitkár egy-egy évben véletlenül a sajátjaként írt bele a vagyonbevallásába, Semjén Zsolt 82 éves édesanyjának gánti vadászházához hasonlóan felvet néhány kérdést.

Például, hogy hány ingatlana van Simicskó István államtitkár szüleinek összesen, mert a két pilisszentiváni ingatlan nem egyezik azzal a 2500 nm-es telken álló házzal, amit ő véletlenül beleírt a 2010-es vagyonnyilatkozatába, majd később tisztázta, hogy az valójában a szülei nevén van. Továbbá Simicskó 2012-ben azt nyilatkozta a Blikknek, hogy tíz éve, tehát 2002 óta van egy nyaralójuk Siófokon – ez azonban nem lehet egyik lakóparki ingatlan sem, lévén az Átlátszó által fellelt épületegyüttes 2007-2008-ban készült el.

A tisztánlátás érdekében múlt hétfőn megkerestük kérdéseinkkel az EMMI sajtóosztályát:

– A pilisszentiváni 2500 nm-es ingatlan, amelyet az államtitkár úr véletlenül beleírt a 2010-es vagyonnyilatkozatába, még a szülei nevén van?

– Dr. Simicskó István 2012-ben azt nyilatkozta a Blikknek, hogy “Imádjuk a Balatont, tíz éve van egy nyaralónk Siófokon, és rendszeresen oda járunk”. Ez az említett ingatlan a család melyik tagjának tulajdonában van, és mekkora méretű?

– Az államtitkár úr idős szülei milyen fedezetből tudtak az elmúlt években 4 lakást is vásárolni ugyanabban a siófoki lakóparkban, ahol az államtitkár úrnak is van lakása, és ahol az ingatlanforgalmazó cég ajánlata szerint az átlag négyzetméterár 568 ezer forint?

– Édesapja, id. Simicskó István milyen fedezetből vett 2006-ban és 2014-ben egy-egy pilisszentiváni ingatlant?

– A siófoki és a pilisszentiváni ingatlanokon kívül hol és hány ingatlant vásároltak az államtitkár úr szülei az elmúlt 8 évben?

– Összesen hány ingatlana van az államtitkár úr szüleinek?

– Az államtitkár úr három gyermekének vannak ingatlanai?

Néhány nap múlva megérkezett a kevés konkrétumot tartalmazó, ezért válasznak nem igazán nevezhető reagálás.

“Tisztelt Szerkesztőség!

Megkeresésükre az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága az alábbi választ adja:

Államtitkár úr szülei nem közszereplők, külön háztartásban élnek így nem kötelesek beszámolni a sajtónak vagyoni helyzetükről. Államtitkár úr ugyanakkor saját vagyoni helyzetéről – az ide vonatkozó előírások szerint – már többször nyilatkozott.

Fentiektől függetlenül az Önök által említett „2500 nm2-es pilisszentiváni ingatlan” a valóságban egy 250 négyszögeles telken lévő 80nm2-es ház. Államtitkár úr édesapjának tudomásunk szerint nem csak egy ingatlanja van, 57 éven át kereskedő volt, sikeres vállalkozóként kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytatott. Soha nem kapott állami, önkormányzati és eu-s támogatást, mint ahogy megrendelést sem. Amit elért egy élet tisztességes munkájával és a törvényt szem előtt tartva tette.

Boltokat üzemeltetett és egy eredményes biztonságtechnikai Kft. ügyvezető igazgatójaként is dolgozott és az államtitkár úr politikai tevékenysége előtt is több ingatlannal rendelkezett.

Dr. Simicskó István 1998-tól képviselő, – korábban ugyancsak vállalkozó – gyermekeinek nevén nincs és nem is volt soha ingatlan.

Megkeresésüket köszönve, a jövőben is tisztelettel állunk rendelkezésükre, bízva abban, hogy államtitkár úr becsületét és családjának jó hírnevét a messzemenőkig tiszteletben tartják.”

Látható, hogy csupán egyetlen kérdésre érkezett valódi válasz: az államtitkár gyermekeinek nevén nincsenek ingatlanok. Szülei vagyoni helyzetéről azonban semmi konkrétum, csupán a magyarázat: egy élet tisztességes munkája, sikeres kereskedő, és eredményes cég. Ez azonban a nyilvánosan elérhető információkból sajnos nem látszik. A kereskedői múltnak semmi nyoma a cégadatbázisokban, így azt a tevékenységet vélhetően egyéni vállalkozóként folytatta id. Simicskó István, aki élete során csupán egyetlen cégben volt tisztségviselő és tulajdonos.

A cégnyilvántartás tanúsága szerint id. Simicskó 2009 áprilisában szállt ki a korábban Simicsko Biztonságtechnikai Kft., 2004 ősze óta pedig már Dom-Zett Kft. néven futó vállalkozásból, melyben közhivatalt viselő fia is tulajdonos volt 2009-ig. Ebből a cégből nyilvánvalóan származott valamekkora jövedelme az államtitkár édesapjának, és tulajdonrészéért cserébe is biztosan kapott valamekkora összeget a Kft. új tulajdonosaitól, ám a vállalkozás mérlegeit elnézve ez aligha fedezhette az ingatlanvásárlásokat: a cég legmagasabb adózott eredményét, 2,9 millió forintot 2003-ban érte el, az ezt követő években 647 ezer és 2,5 millió forint közötti eredményt ért el, az eladást megelőző, s ezért valószínűleg a vételár meghatározásában is nagy szerepet játszó 2008-as évben pedig csupán 1,072 milliót.

A tulajdonosok éppen ezért legtöbbször minimális vagy épp 0 forint osztalékot vettek fel az évek során – így kijelenthetjük, hogy nem a családi vállalkozás termelte ki a családi ingatlanokat.

Szerettük volna Simicskó István szüleit is megkérdezni az ingatlanvásárlásokról, ezért elkértük elérhetőségüket az államtitkárságtól, ám onnan az alábbi választ kaptuk:

„Megkeresésükre az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága korábban kimerítő válaszokat adott. Aláhúzva, hogy államtitkár úr szülei magánemberként a törvények betartásával és tisztességes munkával értek el eredményt, megilleti Őket a magánélet zavartalanságához való jog. Államtitkár úr szülei nem közszereplők, ezáltal nem nyilatkoznak a sajtónak. Köszönjük érdeklődésüket!”

Természetesen külön kérés nélkül is tiszteletben tartjuk az államtitkár úr becsületét és családjának jó hírnevét, de egyrészt a tényeket sokkal jobban szeretjük a semmitmondó hivatalos leveleknél, másrészt egy átlagos szülő-gyermek kapcsolatnál szorosabb közös gazdálkodásra utal, hogy id. Simicskóék közhivatalt viselő fia korábban szülei két ingatlanját is sajátjaként vallotta be vagyonnyilatkozataiban.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten és a Céginfo.hu szolgáltatta. 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr1
 • Gábriel Nagy

  Tetszik. Köszönöm. A hivatalos, semmit mondó levelek rendben vannak, az irodai ügyintézőknek ez a megélhetést biztosító munkájuk, vagy felmondanak, és másnap elküldi ugyanezt valaki más.
  Az érintettek, jelen esetben a fiatalabb harcművész most elő veheti minden tudását, mert hiába tiszta jogilag csűrve-csavarva, ha közben tudta, hogy sok haverja ‘Korruptista’, akivel együtt a nép vérét ő is issza.

 • István Tamasi

  Nem fideszes – értsd: narancsmaffiás – esetében ilyenkor a NAV azonnal vagyonosodási vizsgálatot indít. Dehát Vida Ildikót lefoglalja a saját maga elleni belső vizsgálat.

 • Káoszkutató

  Végre megérkeztünk Siófokra. (:
  Lesznek itt még nevek a Földhivatalban…
  Összerakjuk, hogy pl. Debrecenben miért épülhetett végül Lidl a látványosan hosszú elutasítás után?

 • istvanka

  Simlicska!ö is egy pénzes talicska!Rendőr!Fogjanak le!

 • Zoltán Szabó

  Újabb, immár a 645121465432146. számú fideszes mutyi/hazugság/csalás/lopás. A nem kívánt rész törlendő.

 • István Szabó

  Erre szavazott a kétharmad(CSAK A FIDESZ)EZ A PROGRAM.Így ez a keresztény fidesznyikov jogosan jutott hozzá ahhoz a pénzmenyiséghez amiből megvásárolhatta mindezt a sok ingatlant,és fenn is tudja tartani,én már arra is gondoltam hogy a kdnp a vasárnapi zárvatartást azért találta ki mert a multik nem akarták támogatni az alapítványaikat,így aztán szopnak büntetésből,mert ha fordítva lenne akkor még vagy 10ingatlannal többet tudot volna szerezni ez a kiváló keresztény.

 • Tüske Zsófia

  nahát. ezért ő a legalkalmasabb a gazdagréti panelprolik képviselőjének. tisztán a keresztény értékrendet képviselve.

 • Alcsuti

  Most tényleg, muszáj ezt? A nagyi amikor takarított a sublót mögött talált ő is egy kis elgurult zsetont és mivel nem isznak, nem dohányoznak és éppen volt eladó kecó a balcsi parton, hát vettek egy párat. Az pedig, hogy az apartmanházak névtábláján 4-5 Simicskó név szerepel ez csak azt mutatja, hogy e név is olyan gyakran előforduló magyar név, mint a Szabó vagy Nagy vagy Kovács.

  Én hiszek nekik

  .http://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fwww.reactiongifs.com%2Fr%2Fumad.gif&key=kJsAahhc7mBrEhkBuBx8qA&w=600&h=372

 • János Vass

  A fenébe, hogy pont most szűnik meg a célpont című műsor. Biztosan jó kis oknyomozó riportot készítenének az ügyből vagy mégsem? ???? Az elmebeteg munkanélküli szobafestőre lecsapott a NAV teljes szigorával. Itt senkinek sincs teendője. Persze az idős szülők kaphatta kölcsönt családon belül. hogy ne kellejen kihagyni a jó kis bizniszt ha már ilyen alacsony négyzetméter áron lehetett ingatlant venni. Igazán jól gondolkodtak a befektetés terén és gondoskodtak a kisfiukról is aki majd ha kell azt mondja örökölte a vagyonát. De amíg nem jut az örökségéhez nem kéne államilag gondoskodni a lakhatásáról? Hallottam, hogy Szegeden van egy csillag nevű apartman ahol meghúzhatná magát amíg hozzájut az örökségéhez.

 • Dagiiron

  A cikk szerzőjének annyit megjegyeznék, hogy egy témát illene körbejárni:
  – Talán illene kideríteni, hogy az öregek tényleg egyéni vállalkozók voltak-e?
  – Egy tulajdonos nem csak osztalékot vehet fel a cégéből, hanem pl. munkabért..

  Én értem, hogy korrupció elleni harc, meg stb., de azért nem egy 5 perc alatt összebaszott cikkel kellene embereket megrángatni, s korruptnak beállítani..

  • Alcsuti

   Kiskancsó, talán végig kellene olvasni a cikket, mielőtt idehánysz.

   “A cégnyilvántartás tanúsága szerint id. Simicskó 2009 áprilisában szállt ki a korábban Simicsko Biztonságtechnikai Kft., 2004 ősze óta pedig már Dom-Zett Kft. néven futó vállalkozásból, melyben közhivatalt viselő fia is tulajdonos volt 2009-ig. Ebből a cégből nyilvánvalóan származott valamekkora jövedelme az államtitkár édesapjának, és tulajdonrészéért cserébe is biztosan kapott valamekkora összeget a Kft. új tulajdonosaitól, ám a vállalkozás mérlegeit elnézve ez aligha fedezhette az ingatlanvásárlásokat: a cég legmagasabb adózott eredményét, 2,9 millió forintot 2003-ban érte el, az ezt követő években 647 ezer és 2,5 millió forint közötti eredményt ért el, az eladást megelőző, s ezért valószínűleg a vételár meghatározásában is nagy szerepet játszó 2008-as évben pedig csupán 1,072 milliót.”

   • Dagiiron

    Kis köcsög, elolvastad amit írtam, vagy csak idehánytad a cikk egy részét..? Előbb olvasd el, értelmezd, s utána válaszolj.. Általános iskola első osztály..

    • Alcsuti

     – Talán illene kideríteni, hogy az öregek tényleg egyéni vállalkozók voltak-e?
     Igen azok voltak.
     ” A kereskedői múltnak semmi nyoma a cégadatbázisokban, így azt a tevékenységet vélhetően egyéni vállalkozóként folytatta id. Simicskó István, aki élete során csupán egyetlen cégben volt tisztségviselő és tulajdonos.”
     – Egy tulajdonos nem csak osztalékot vehet fel a cégéből, hanem pl. munkabért..
     Egy ilyen gyengén teljesítő cégből vajon mennyi osztalékot és munkabért vehetett fel, hogy összeugrott az a pár kégli?

     Mit nem értesz ezen baromarcú komám?

     Általános iskola első osztály..

     • Dagiiron

      A vélhetően, s a tényleg az volt két különböző kategória. Bár amilyen gyengeelméjű vagy, neked egy és ugyanaz.. Teljesen más a leányzó fekvése, ha jó menő egyéni vállalkozó volt a papa, mert akkor pl. a cégből mumkabérként kivett évi x millió nem kajára kellett neki, s többek között ezért se vett ki osztalékot. Tekintettel arra, hogy az átlászó szerzője cseszett utána menni az opten nyomogatásán túl, Simicsko papa üzleti múltjának, így a cikk nem más, mint annak a lebegtetése hogy az öregek pénzmosásban vettek részt, ami azért nem kis vád, pláne úgy, hogy a szerző nem tudja alátámasztani, de elvárja, hogy cáfoljak a nem bizonyított vádat.. Ez szarkeverés, s nem oknyomozó újságírás..

     • Alcsuti

      Szó sincs a cikkben az öregek pénzmosásáról, mivel Pistánk sehol sem állította, hogy a szülei jól menő vállalkozásából vették volna a kégliket. Inkább arról van itt is szó, mint a többi indokolatlanul gazdagodó többi köcsög (Kósa, Rogán, Lázár, Mészáros és még hosszan sorolható) esetében, hogy a mutyikból, korrupcióból szerzett lóvét így próbálják tisztára mosni.
      Ha egy sima állampolgár próbálná ugyan ezt megcsinálni, tuti vagyonosodási vizsgálat lenne, de csak védd ezeket a patkányokat és fikázd az újságírót, aki megpróbál utánajárni.

     • Dagiiron

      Te érted mit írsz? Azzal vádolod, a cikk szerzőjével együtt az öregeket, hogy mások (gondolom a fiúk) bűncselekményekből származó pénzének ingatlanokba fektetéséhez adtáka nevüket. Ezt hívják pénzmosásnak. Ja egyébként Simicskó pont azt mondta, hogy az apja évtized óta vállalkozó, s ebből származó pénzből vette az ingatlanokat. S az a röhej, hgy az átlátszó “újságírója” nem tudja ezt cáfolni, mert a papa gazdasági tevékenységének feltérképezése kimerült az opten böngészésével.

     • Alcsuti

      Ja egyébként Lázár is azt mondta, hogy családi támogatásból vette a gyereknek a lakást. Gondolom itt is felmerül a mosoda. Kósa kupak 20% Lajoska is azért nem említette meg a 70 millás lakást (miután kirúgta az asszonypajti és lecserélte Lajosunkat Risztov Évikére) a vagyonnyilatkozatában, mert senki sem kérdezte. Ugye itt sincs pénzmosás . Szíjgyártó is szülői támogatással vette a “parasztrokokó” palotáját és még csak arra sem emlékezett, hogy hány millát kapott a fatertól, aki a társait elárulva úszta meg a milliárdos bírságot a cégével. Tudod te nagyon okos, az én faterom is vállalkozó volt,de, ha egyszer csak lenne a nevén 3-4 kégli és én eladnám a lakást és nekem is lenne ugyanott egy saját lakás, amit úgy vennék meg, hogy az eladott lakás árát kincstárjegybe fektetném, szerinted mikor látogatná meg a családot az Ildikó hivatala?
      Ja és még egy kis csemege Simicskó úr vagyonnyilatkozatából.
      Ha tudsz egy 52 négyzetméteres lakást a II. kerületben 19.5 milláért, akkor szólj már légyszi.

     • Dagiiron

      Nem tisztem védeni Lázárt, de valami oka csak volt, hogy az öreg Lázár haszonélvezeti joga rákerült a gyerek lakására..

      Egy oknyomozó újságírónak a tényeket kell tálalnia, s nem az emberek előítéleteire alapozva, sunyin célozgatni. Ebben a cikkben 2 dolgot tudtunk meg, vannak az öregnek kérói a balcsin, amik zömét akkor vette, amikor a fia ellenzéki képviselő volt, s azt, hogy van egy cége. A cikkből az is kiderül, hogy valószínűleg az öreg egyéni vállalkozó is volt, s onnét is volt jövedelme, de mivel ennek cseszett utána menni a szerző, ezért erről semmi konkrétum nincs, így marad a sunyi célozgatás, ami egyébként semmivel sincs alátámasztva..

     • Alcsuti

      Azt hiszem itt a vége. Te akkor sem hinnéd el, hogy ez az egész Simicskó ügy nem tiszta, ha ő maga vallaná be, hogy össze vissza hazudozott a bevallásaiban.
      Neked vajon sikerült már összehozni 3-4 kéglit vagy 100 milla feletti megtakarítást? Valahogy nem sikerült meggyőznöd, hogy ez így rendben van.
      Remélem, ha ugyan ez kiderült volna, valamelyik nem fideszes képviselőről, akkor is ugyan ilyen vehemensen megvédted volna.

     • Dagiiron

      Én nem a politikust védem, hanem a családtagjait, akiket az átlátszó egy felületes cikkben burkoltan bűncselekménnyel vádol meg úgy, hogy a szerző szart a témát rendesen körbejárni. Én az ilyen hangulatkeltő trehány újságírói munka ellen vagyok, mellyel ráadásul a politikusok nem közszereplő rokonait basztatják. S ezt a politikus pártállásától függetlenül megvetem.

     • Dagiiron

      Szerintem olvasd el az EMMI közleményét. Az öreg Simicsko 1981 óta egyéni vállalkozó, s a cégek mellett magánvállalkozóként ingatlan fejlesztéssel, illetve bérbeadással foglalkozik. 30 ingatlant vett, illetve épített fel, amiket vagy eladott, vagy bérbe adott. Na ezt kellett volna az átlátszó “újságírójának” körbejárnia, s akkor nem írt volna egy ilyen sunyi cikket.. Remélem többet nem publikálhat itt, mert az szegénységi bizonyítvány lenne az oldalról..

     • Dagiiron

      19MFt-ért simán kapsz 50nm-es lakást a Margit körúton, a Törökvészi úton. Figyelmedbe ajánlom az ingatlan.com-ot..

     • András Gregor

      Alcsuti, te annyira 0 bites vagy, hogy még az első osztály is egyetemi végzettség lenne neked! Idióta!

 • Rubber Duck

  Ezek a parasztok csak ilyen ocsmány dolgokban hajlandóak lakni?

 • Lótár Mateusz

  Ha politikus szülőről és “egy élet tisztességes munkájá” -ról van szót, azt már csak 100 milliókban lehet mérni.

 • Lótár Mateusz

  Nem irigylem ezt a simicskót. Ha részegen megy “haza”, komoly zavarban lehet, hogy melyik kecóra menjen. 🙂

 • Brumeszkosz

  rABLÓ TOLVAJ MIND !!! biTÓFÁRA VELŰK!!!!

 • Lajos Incze

  már megint a híres családi összefogás.

 • -czy

  … és még mennyi van, amiről nem tudunk! De egyszer minden napfényre kerül!

 • Nemsokara eljön az az idö, mikor mar nem kerdezünk semmit, csak nyakara illesztjük a hurkot es kilökjük a laba alol a szeket!

  • András Gregor

   Veled már rég ezt kellett volna tenni!

   • Simicsko rokonhoz van szerencsenk?

  • Dagiiron

   Anyádékról beszélsz cicaharcos?

 • Tamas Kovacs

  Jo, akkor en holnap megkeresem, es agyonverem ezt a szemetladat. Valakivel el kell kezdeni, a többi mar magatol fog fejvesztve menekülni..

 • Julcsi Földvári

  Gyakran olvasom az atlatszo.hu-t, sok érdekesség van a honlapon. De ezt a mait kicsit erőltetettnek érzem, mintha itt valaki mindenképp hírt akart volna generálni, úgy, hogy csak kevés információval rendelkezett amit kicsit felturbózott 🙂 Miért nem lehet valakinek ma Magyarországon jól menő vállalkozása?Ha jól menő vállalkozása van miért nem vásárolhat a megtakarításból lakást/lakásokat? miért következik rögtön az, hogy ha az apjának van pénze, hogy a fia letagadja a saját vagyonát? Ja és miért ennyire irigyek az emberek… Sajnálom, hogy egyébként ma az újságírás erről szól.. hogyan lehet lejáratni a másikat.

  • Virág et.

   Ez komoly? 140+ millió forintos ingatlan vagyon, HITEL NÉLKÜL, az sok pénz. Az nagyon sok pénz. Nagyon jól menő vállalkozónak kell valakinek lennie ahhoz, hogy 140 milliót, azaz félmillió eurót csak úgy elverjen egy pár ingatlanra, mert miért is ne.
   Egyébként nem tilos ilyen gazdag embernek lenni, csak ugye ennek semmi nyoma sehol. A cégnyilvántartás nyilvános, a mérlegadatok dettó, a Simicskó szülők korábbi cégének éves bevétele aprópénz, az eredmény éves szinten 1-2 millió forint volt. Ebből nehezen jön ki 140 millió forint.

   Neked nem gyanús, hogy valahogyan minden államtitkár, fidesz pártfunkci környékén hirtelen megjelennek a szupergazdag szülők? Akik dobálják a tíz- és százmilliókat és akik eddig, a pici fiúk politikai karrierje előtt valahogy nem akarták tíz- meg százmilliókkal támogatni a drága gyermeket, vagy éppen vásárolni “maguknak” néhány ingatlant.

   Ha 500 ezer euró ennyire nem tétel, akkor miért ült majd’ egy évet Simon Gábor 250 ezer euróért? Neki nem lehetnek “nem közszereplő” gazdag, sikeres vállalkozó szülei? Az nem volt erőltetett, vagy az igazságot a te esetedben is a pártszimpátia határozza meg?

   • Tarzi

    Simicskó mióta képviselő? 17 éve.

    214 havi képviselői tisztelettdíj, különböző pótlékokkal+ államtitkári fizetés.

    • Ha kiszámolnád, rájönnél, hogy nem jön ki.

     • Tarzi

      Szvsz nettó jelenértéken bőven havi fél milla fölött keresett – inkább 1 millához közel – , amiből a költségtérítés miatt bőven tudott félretenni.

     • tökmindegy, az érintett érvelése szerint a szülők a cégeik révén vagyonosodtak, nem ő tartotta el őket.

    • Virág et.

     A képviselői fizetés alapdíjon aprópénz, a kiegészítésekkel és miegymással felmegy olyan félmilliós nettóra kb. Államtitkár 7-800 nettó. Mindez – jóindulatból – már a NER-féle egykulcsos adóval számolva, azelőtt ez persze kevesebb volt a második adókulcs miatt.

     Ez aprópénz 140 millióhoz. Az félmillió euró. Ha havi egymillió a nettód, akkor is több, mint 10 év TELJES FIZETÉSE is csak 120 millió és akkor fotoszintetizált, nem vett egy kabátgombot sem, nem fizetett rezsit, nem evett, nem ivott, nem utazott, nem csinált semmit. És nem volt havi 1 milliós fizetése sem és pláne nem élt aszkéta életet. 140 milliós megtakarításhoz nem elég a havi százezres-egy milliós fizetés. Kb. az összes középmenedzser ennyit keres egy fővárosi multinál és megnézheted, kinek van ebből 140 milliója otthon a vitrinben.

     (Egyébként akkor most apuka vette vagy a drága képviselő úr? El kéne már dönteni ezt is.)

     • Káoszkutató

      Ahogy egy híres oligarcha mondta, a sikerhez 3 dolog járulhat hozzá. Ebben az esetben Orbán Viktor személyét ki lehet zárni, hiszen Simicskó azt állítja, a szülei váltak ennyire vagyonossá.
      Egy egyéni vállalkozónak lehet 1-2 szerencsés húzása, de évtizedeken át ennyire konstans szerencséje nem lehet valakinek.
      Marad a harmadik tényező, a Jóisten.
      Ő mondjuk képes lehet ilyen csodákra, és aki ezt megkérdőjelezi, annak semjénzsoltival gyűlik meg a baja.

     • Virág et.

      Erre nem gondoltam. Lehet, hogy a Jóisten az angyalai társaságában a földre szállt és feltöltötte id. Simicskó bankszámláját.

      Mondjuk ez még mindig hihetőbb történet, mint hogy egy vidéki egyéni vállalkozó a napi megélhetése és a családja eltartása mellett ebben az országban még 140 milliót félre tudott tenni magának.

   • Dagiiron

    Pici, az öreg egyéni vállalkozó volt, s emellett volt egy cége. Tehát nem a cég volt az egyetlen jövedelmi forrása..

    • Virág et.

     Az öreg VÉLHETŐEN egyéni vállalkozó lehetett – írja az átlátszó szerzője, mivel erre a kérdésre a minisztérium nem válaszolt. Ne csináljunk tényt a vélelemből. Egyébként egyéni vállalkozóként mégszebb teljesítmény félrerakni140 milliót. 🙂

     140 millió forintról beszélünk. Meg egy vidéki idős nyugdíjasról. Csakhogy leszállj már végre a földre.

     • Dagiiron

      Akkor, hogy tisztábban légy a tényekkel. A szerzőnek igazából fingja sincs, hogy mivel is foglalkozott egész életében az öreg, csak kapott egy infót, hogy van x lakása a Balcsinál. Ezek után bebaszta az öreg nevét egy céginformációs rendszerbe, s kiszúrta, hogy volt egy cége, s mivel szerinte ez nem elég a lakásokhoz, írt egy cikket melyben pénzmosással vádolta meg az öreget. Simicskó közleményéből kiderül, hogy az öreg 1981 óta egyéni vállalkozó ( hol ez az infó a cikkben?), s többek között ingatlanforgalmazással, s kivitelezéssel foglalkozott(hol található ez a cikkben?). Ezek alap infók lettek volna a cikkhez, csak a kishölgy 5 percnél többet nem akart dolgozni az üggyel, s ezek ismeretében nem szólt volna akkorát a cikk.. Az a baj, hogy a kishölgy ezt a cikket egy kis összegű kártérítéssel megússza, pedig amennyiben bűntiként ki kellene pengetnie azt a 100MFt-ot, mely összegű pénzmosással megvádolta a Simicskó családot, akkor esetleg a kishölgy legközelebb felemeli a kis seggét a fotelből, s elmegy pl. környezettanulmányra, s akkor nem égne ekkorát, s nem mocskolná be nem közszereplők nevét.

     • Virág et.

      A “kishölgy” újságíró, akinek az a feladata, hogy kérdéseket tegyen fel. Amikor Fletót, Veresst vagy mitkeresoszkóavizerbent firtatták az orbánnemgeci Célpontosok meg a többi revolverzsurnaliszta, akkor neked valahogy nem fájt még az, ha egy újságíró kérdez. A kérdés érintettje meg válaszol, cáfol, hallgat vagy beismer. Te itt már büntetnél, mert kérdésekkel zaklatni merték az idolodat. Ez mondjuk rólad sokat elmond. Ha Simon Gábor apukája is ingatlanos lett volna, akkor oké lett volna az párszázezer euró a bankszámlán? Vagy ha azt mondja, hogy anyucitól kapta, mint a külügyminiszterünk?

      Egyébként Simicskó a fenti adatokat csak már a CIKK UTÁN osztotta meg a nagyérdeművel – a cikk hatására. A cikk írójának megkeresését “nemközszereplő” mellédumával leszerelte. Ennyit a “miért nem járt utána” hülyeségnek. Környezettanulmány, persze. Megkérdezzük a szomszédot, hogy csókolom, tetszik tudni, hogy az öreg Simicskó, aki már vagy 20 éve nyugdíjas, előtte nem volt-e ingatlanos egyéni vállalkozó? Te nem vagy komplett.

      140 millió pedig még mindig sok pénz. Nagyon sok. Egy élet eredményeként is sok, akkor is ha valaki ingatlanokkal foglalkozott. Megint leírom: ez félmillió euró, ez még Németországban vagy Angliában, esetleg a tengerentúlon sem kevés pénz. Más is dolgozott 1981-től akár még ingatlanszférában is, mégsem lett 140 milliós megtakarítása idős korára. Az egyéni vállalkozás meg sosem volt egyenes út a százmilliós vagyonhoz. Bár szerinted akár milliárdjai is lehetnének gondolom, amíg az Élő Isten pártját erősíti, addig bármit megtehet. Lehet mellébeszélni, de a történet nagyon bűzlik. Pont annyira, amennyire az, hogy egy gázszerelőből fél éve alatt milliárdos nagyvállalkozó lesz. Ezen gondolkozz el. Ha sikerül.

     • Dagiiron

      A kishölgy nem újságíró, hanem a cikk megalapozottsága alapján csak firkász. Egy oknyomozó újságíró nem egy 2 perces adatbányászat alapján kreál egy alá nem támasztott vádaskodást, hanem utána megy az ügynek. Mi akadályozta meg a kishölgyet, hogy elmenjen oda, ahol a szülők laknak, s ha velük nem is, akkor a szomszédokkal beszéljen? Esetleg valami infót összeszedhetett volna a szülők gazdasági tevékenységéről, nem de? Fletó, Veress politikusok, azaz közszereplők, a Simicskó szülők nem azok, szóval ne keverd össze a kettőt.

      120MFt nem olyan nagy pénz, csak a kisembernek olyan óriási összeg, egy- két ingatlan ügylettel simán össze lehet hozni, s nem is kell olyan brutálisan nagy dologra gondolni. Egy 10 lakásos ház minimum 100MFt-os tétel..

     • Virág et.

      🙂

      És a 10 lakásos házat azt kpből, saját erőből és nem banki finanszírozással szokták építeni, mi? 🙂 Meg egyéni vállalkozók szoktak társasházakat építeni, hát persze. 🙂 Te vagy a nap bohóca.

      Fletónál meg Veressnél szépen áskálódtak a családtagok zsebében is, bár gondolom neked már Dobrev Klára vagy Veress aktuális partnere kiesett, mert ami a NER előtt volt, az nem is volt. Más kérdés, hogy egyikük sem vett 140 milliós ingatlanokat. Sokkoló, mi? Rolex órát se vettek és úgy rémlik, nem építettek a Szemlőhegyi útra sem stadiont, sőt még egy nyomorult Gucci táska sem volt egyik proli szoci vállán sem. Ezek nem tudnak élni. Vagy ők nem a milliárdos szülők klubjából származnak, mint a plebejusok, mi? 🙂 Te mókamester.

      (Egyébként egy szánalom apologéta vagy, aki mindjárt megmagyarázza nekem, hogy 140 millió az lóf-sz, azt bárki öt perc alatt összedobja, főleg ha vidéki egyéni vállalkozó az illető. Akkor akár 400 milliót is, sőt jobb napokon a másfél milliárd is kijön, nem is értem mit szenvednek az emberek szaros havi 150 ezerért, amikor egy kisvárosi egyéni vállalkozó láthatóan százmilliókat tud keresni mindenféle hátszél nélkül. Ez olyan, mint amikor a másik agyamputált társad azt magyarázta nekem, hogy a havi 800 ezret kereső Szíjjártónak azért lehet már vagy 5 ingatlana, mert jól befektette a pénzét és hogy azzal akár kétszámjegyben is lehet nyerni. Azt nem fogta fel, hogy kb négyszámjegy kellett volna, hogy kijöjjön a vagyon egy igen szerény, aszkéta élet mellett is.)

     • Dagiiron

      Látom, hogy életedben nem foglalkoztál pl. ingatlanokkal.. Egy 10 lakásos házat simán fel lehet húzni banki finanszírozás nélkül..

      Fletó nem vett Gucci táskát, neki csak az éves 80MFt-ososztalékbevétele tünnik el mindig nyomtalanul..

      Megint csak politikusokról beszélsz,Fletó anyósa, a kedves neje politizált, s a politikai kapcsolatok alapján szerezték a vagyonukat.. Simicskó papa nem..

      Értem én, hogy neked nem jött össze ennyi pénz, s ezért elképzelni se tudod, hogy lehet valakinek ennyi pénze, de kis hazánkban nem kevés embernek van ennyi pénze. Az írigység beszél belőled, s az ebből fakadó dűh, de ne a Simicskó szülőkön vezesd le a frusztráltságod, mert ők nem ártottak neked semmit..

     • Virág et.

      Fel lehet, ha van valakinek legalább 80 kezdőtőkének. Akkor kérdésem, honnan volt 80 milliója, hogy befektesse? Amúgy csak megsúgom: az újépítésű társasházak többsége banki finanszírozással készült. Ezt magad is le tudod ellenőrizni, kérj ki egy főszámos tulajdoni lapot, ami tartalmazza az előzményadatokat is és látni fogod rajta a masszív banki terhet. Az nem véletlenül került oda.

      “Fletó nem vett Gucci táskát, neki csak az éves 80MFt-ososztalékbevétele tünnik el mindig nyomtalanul..”

      Amit leadózott, cica, azt arra költi, amire akarja. Miattam, ha a plebejusok is leadózták volna a 140 milliós ingatlanhasznukat, ők is arra költenék, amire akarnák. A vagyonnyilatkozatnak nem az a lényege, hogy kiderüljön, ki mire költi a pénzét, hanem hogy kiderüljön, kinek mennyi pénze van és miből. Fletónak a politikai pályája előtti cégéből volt pénze. Ezeknek semmijük nem volt mielőtt politikusok lettek és most milliárdjaik vannak. Ezt add össze.

      “Fletó anyósa, a kedves neje politizált”

      Fletó nejének nagyapja politizált. Dobrev Klára tanít, nem politizál.

      “Értem én, hogy neked nem jött össze ennyi pénz…”

      bla, bla, bla, ad hominem, fidesz troll, idióta, bla bla bla

      De szórakoztató vagy azért. 🙂 Nekem összejött elég, elhiheted, akinek van, nem kérkedik vele, a parvenü kis parasztgyerekek, mint Hublot-órás Tóni, azok kérkednek vele, mert a faluban másnak ilyen nem volt.

     • Dagiiron

      Dobrev Klára volt Megyó kabinetfőnöke.. A drága anyukája pedig Horn Gyuszi kabinetfőnöke..Csak a tények kedvéért.. S Fletó akkor kapott az állami banktól 700MFt kölcsönt 5MFt sajáterő mellett, amikor az anyósa volt annak az elnöke, szóval ő aztán a politikának köszönheti a vagyonát… Röhejes, hogy a magánvállalkozó Simicskó papát mocskolod, aki semmilyen állami pénzt/vagyont nem nyúlt le, s Fletó seggében vagy, aki a teljes vagyonát a drága mama, illetve a saját politikai kapcsolatainak köszönheti.
      Szánalmas..

     • Virág et.

      Dobrev Klára a választás alatt volt kabinetfőnök, 2004-ben minden közmegbízatásáról lemondott. Egyébként bár tudom, hogy furán hangzik, de a kabinetfőnök az nem politikus, rá nem tudsz szavazni, ő nem képvisel senkit. A kabinetfőnök iparos, aki díjért dolgozik egy politikusnak, ahogy Dobrev tette a kampány alatt. Ugyanígy nem politikus, ha valaki a minisztériumban köztisztviselő pl. Szerintem kevered a “közmegbízatást” a “politizállal”. A képviselő, miniszter, államtitkár (kivéve a régi közig államtitkárt) nem köztisztviselő, hanem politikus.

      Egyébként Fletó anyósát te hoztad fel, én konkrétan nem tudok olyan esetről, amikor ő bárhol előkerült volna Fletó vonatkozásában (a neje nagyapja más tészta). Dobrevet sem a kabinetfőnökség miatt vette szájára a mesés jobboldali közönség, ne legyünk már álságosak. Én Kató néniről beszéltem, a pápai anyukáról, aki rendszerint előkerül művelt jobboldali társaságban, ha Feri a beszédtéma.

      Én nem vagyok Gyurcsány seggében, csak ha már karaktergyilkosság, akkor balról nehezebb jobb példát találni, mint ő. De pont ezért hoztam fel Dávid Ibolyát is. De jöhetne Medgyessy is a nevelt lányával. A lista hosszú.

     • Dagiiron

      Megyó nevelt lánya közpénzből fenntartott cégnél lett hírtelen sztár, a Simicskó szülők semmilyen állami céggel sincsenek kapcsolatban..

     • Virág et.

      Tornóczky a TV2 Mokkájában dolgozott. Az tudtommal kereskedelmi csatorna, de javíts ki.

     • Dagiiron

      Tornóczky az MTV-nél dolgozott.

     • Virág et.

      Tornóczky a Mokka műsorvezetője volt. Tornózky – rövid ideig, miután a műsorait a kutya nem nézte és akkor ezt még valaki fontos adatnak gondolta, ellentétben a mai közmédiával – csinált egy műsort az MTV-re és az ATV-re is.

      De az emberek a Mokkából ismerik, miután ott volt évekig majd’ minden reggel. Ott lett “sztár”. Onnan ment a királyiba haknizni a T Aktákkal vagy mivel, ami rendeset bukott is. Aztán valami nyári műsort vezetett az ATV-n, ami szintén nem jött be. A Mokka közben végig maradt.

      A múltat azért gondolom jólesik megmásítani vagy legalább megpróbálni, igaz?

     • Dagiiron

      Rosszul tudod. Tényleg szerepelt a Mokkaban, de csak vendég műsorvezetőként alkalmanként, s az MTV-s műsorait követően 2007-2008 között. A tévés karrierje az MTV-nél ívelt fel a nevelőapja miniszterelnöksége alatt.

     • Virág et.

      Tudtommal a Mokkát és a Koffeinmentes Mokkát is vezette. Az MTV-n valami senki által nem nézett műsora volt, T-Akta címmel, ami ilyen komolykodó valami akart lenni, de nem jött be.

     • Dagiiron

      Csak a Koffeimentes Mokkát vezette, mivel vendégműsorvezető volt csak.

     • Zoltán

      Aki kurvának áll, az ne sírjon, ha b*sszák! 🙂 Aki politikus, az nem rí, hogyha számon van kérve. Válaszol. Nem kötelező politikusnak lenni. A Fletózást meg hagyjuk, ipari szinten ment a gyalázása évekig. Hipnózis. Ha az egyik kurva bevállal valami ocsmányságot, akkor ne csodálkozzon, ha a többi is eltanulja. Mindenki azt kap, amit ad. Most visszafelé áramlik a gyalázás ipari szinten. Eltanulták. Talán nem kellett volna Mr. Eastside Orbanpopovics Nemzeti Királyjelöltnek megengednie ezt a hangnemet évekkel ezelőtt. Meg talán összeszedhetné a bátorságát és végre kiállhatna vitázni… lassan egy évtizede képtelen rá a nagy nemzeti demokrata. Hipnózis. Ébresztő! Azért ekkora a támadás, mert sok-sok ember már szívből gyűlöli ezt az egész bandát. Megtehetik, ez a demokrácia lényege. Jöjjön a következő!

     • Dagiiron

      Vitya simán kiállt az EU parlamentben a vitára, s a mi Parlamentünkben is ki szokott állni, de ez legyen az ő dolga. A Simicskó szülők nem politikusok, így nem álltak kurvának. Ezzel az erővel a te anyagi helyzetedet is lehetne az átlátszón boncolgatni félinformációk alapján..

     • Virág et.

      Meg mi lett a “plebejus kormánnyal” és “limuzin szocialistákkal”? Hogy a fenébe lehet, hogy csak kormányon derül ki, hogy a Petike szülei milliárdosok inkognitóban, meg most már a Simicskó apuka is az ország leggazdagabb kisvárosi egyéni vállalkozója, százmilliós vagyonnal?

      Lassan Gyurcsány lesz a legszegényebb ember a Parlamentben, kb minden Fideszes most, kormányon fedezi fel a milliomos felmenőit.

      (Egy vicc ez az egész.)

     • Dagiiron

      Esetleg eddig kurvára nem érdekelt téged, hogy Petike szülei milliárdos összegért adták el évekkel ezelőtt a cégüket? Mert senki se foglalkozott velük, mert nem adtak kölcsönt a fiúknak? De azért jól meg kell rugdosni őket, mert politikus a fiuk? Bűnözőnek beállítani a családtagokat, mert a politika érdek ezt kívánja? Fleto anyját mikor hurcolták meg? Vagy a gyerekeit mikor videózták folyamatosan? Mikor kerültek a címlapra a gyerekeik közösségi médiákban megjelent szövegei, képei? Melyik gyereket basztatták, s cikizték azért mert pl. sportolt?

     • Virág et.

      Akkor most eladták azt a nyomorult céget vagy sem? Mert a múlt heti hír még az volt, hogy mekkora vasúti tendert nyertek vele. Tisztába kéne tenni a magyarázatokat. Engem most sem érdekel, hogy Petikéék mennyire vannak eleresztve, de nem is én limuzinszocialistáztam, meg luxusbaloldaloztam, hanem Petike személyesen bele a képembe 8 éven keresztül minden egyes nap. Gondolom kiesett már.

      “Bűnözőnek beállítani a családtagokat, mert a politika érdek ezt kívánja?”

      Te vagy nagyon hülye vagy, vagy tényleg nem érted miről van szó. Leírom, egyszerűbbek kedvéért: ezt nem a családtagok vették. A politikus vette, feketepénzből, a családtag csak magyarázat. Senki nem állítja, hogy a családtag bármit elkövetett volna, a politikus van olyan helyzetben, hogy dől a lóvé feketén és valahogy el kéne költeni, aztán ez pont jó magyarázatnak tűnt. A te esetedben be is vált.

      “Fleto anyját mikor hurcolták meg?”

      Meg van hurcolva a Szjjjártó anyukája? Csak mert a pápai Kató néni kb annyit, hanem többet kapott, mint Szíjártó, amúgy nem is nevesített anyukája.

      ” Vagy a gyerekeit mikor videózták folyamatosan?”

      Mint pl. a Gyurcsány fiú érettségije? Kiesett, tudom, az a k.rva emlékezet, mi? Cavinton? Mikor buliztak VIP részen hátul a Gyurcsány gyerekek, amíg a plebs kint volt? Mikor voltak opera királyi páholyában? Mikor szerveztek nekik royal wedding kategóriás media happening-et egy családi eseményről?

      “Mikor kerültek a címlapra a gyerekeik közösségi médiákban megjelent szövegei, képei?”

      Egyrészt, Fletó gyerekei kisebbek voltak, mint Viktoré, akkor még nemhogy nem diplomázott az idősebb fia, hanem csak érettségizett. És hótziher nem vitt svájci cimborákat az opera díszpáholyába repiből. Pl. Ez a gyerekes dolog meg azért szánalom, mert nem kellett volna előtte a gyerekeket kampánycélra felhasználni és akkor nem lettek volna úgy előre tolva.

      “Melyik gyereket basztatták, s cikizték azért mert pl. sportolt?”

      Gazsit a sport miatt b.sztatták, mi? Nem a szervilis trógereket b.sztatták, akik azt a szánalom “sportközvetítést” írták róla, mi? Meg az apját, aki +1-nek vitte magával a vb-re … Mondjuk ez utóbbi engem egyáltalán nem zavart, Gazsi meg olyan szinten túlreagálta az egészet, hogy arról könyveket lehet írni. Egyébként valóban nem cs.sztették Fletó gyerekeit a sport miatt, de mondjuk Dávid Ibolya gyerekét konkrétan bíróság elé cibálták, ezzel próbálva őt kompromittálni és gyengíteni az MDF-ben. A gyereket felmentették.

     • Dagiiron

      A céget eladták, csak az ilyen kivásárlásoknál egy ideig előírják, hogy a korábbi menedzsment egy ideig még ott maradjon..

      A Fletó gyerek érettségijéből a többi gyerek szülei csináltak balhét az egyedi elbírálás miatt…

      A Fletó gyerekeiről is bármikor lehetne negatív dolgokat írni, bemutatni, csak senki sem akar kibaszni velük…

      Míg az Orbán gyerekekre vadásznak. Mit ártott pl a fia azzal, hogy focizott?Semmit, mégis gúnyolódtak rajta…

      Mostanság divat lett a családtagok mocskolása, meghurcoltatása..

     • Virág et.

      Ez a történet nem a családtagokról szól. Szíjjártó története sem a szüleiről szólt.

     • Dagiiron

      Ez a történet a családtagokról szól, mert őket vádolják pénzmosással.. S természetesen szól Simicskóról is, mert őt próbálják lejáratni..

     • BREKK

      100 milliós ingatlanvagyon 77 éves korra nem gazdagság… hanem egy sikeres élet eredménye.. + valószínűleg ők sem csupasz seggel indultak neki az útnak a moszkva téri óra alól.. sokmindent össze is örököl az ember.. eladja, vesz mást, kiadja, hozzáspórol, vesz két kisebbet, kivár, felmennek az árak, eladja… 50 évnyi munka és jó ütemérzék azért nem mágia..10 éve dolgozom, bérből élek, és a tizede már megvan a történetnek… + ők ugye ketten voltak…

     • Virág et.

      Hat ingatlana van az öregnek, ebből 4 egy újépítésű társasházban, ami akkor épült, amikor ő már rég nyugdíjaskorú volt és egybe vette az egészet. Szó nincs eladom-újat veszekről, hanem arról, hogya hirtelen a semmiből lett 4 új ingatlan apuka nevén egy házban. Namármost, lehet hogy életében arra spórolt, hogy majd 70 évesen vesz négy lakást ugyanott – mert ez volt az álma vagy én nem tudom.
      Számomra ez nehezen hihető, de meg lehet győzni: apuka nem közszereplő, ennek ellenére önként előállhat a százmilliós recepttel és máris minden hangoskodó helyre lett téve. Tűkön ülve várom.

      “100 milliós ingatlanvagyon 77 éves korra nem gazdagság… hanem egy sikeres élet eredménye”

      Te ebben az országban élsz? Tudod mennyi az átlagkereset? Abból tudod mennyi nyugdíj lesz? 10-20 milliós vagyon az egy ingatlant jelent, az sokaknak van. Itt 140 millióról beszélünk, az nem sokaknak van. Amit ráadásul kp-ből költött néhány éve EGYSZERRE.

      “Sikeres élet” … Hát persze. 🙂

  • David Barkacs

   igen, jól látod, irigyek vagyunk. nekünk nincsenek ilyen gazdag, sikeres szüleink. egyébként, milyen jól menő vállalkozásról beszélsz pistike?

  • common sense

   Nincsen azzal baj, hogy ha valaki sikeres vállalkozó. Az Átlátszó amiatt foglalkozik a témával, mert a vagyonnyilatkozatok célja, hogy átláthatóvá tegyék egy politikus gazdagodását, és amikor nincs elég információ a családtagok gazdagodásáról, akkor nincs átláthatóság sem, vagyis a vagyonnyilatkozat nem szolgálja a célját.

   Hogy mi a probléma a politikusok családtagjainak gazdagodásával, azt ez a cikk elég jól összefoglalja: http://444.hu/2014/12/05/az-allamtitkar-negyeves-kislanya-most-kapott-kolcson-120-milliot-maganszemelytol-a-masodik-lakasara/

 • András Gregor

  Világos, hogy az átlátszó átlépett egy határt – bizonyítatlan, feltételezett és szóbeszéd, vagy nyilvános adatok manipulált magyarázataival próbál a jobboldalon személyiség rombolást végrehajtani! Fiúk – ez szégyenletes! Ez a kis magyar aljasságok közé tartozó trükk méltatlan egy valódi igazat feltárni kívánó oldal számára! Ne tegyétek! Az itt hozzászóló erőszakos hajlamú szarjankóknak üzenem – nehogy ők kerüljenek a padlóra, sötét agyú bunkók!

  • Alcsuti

   Baromarcú fidióta csicska. Ezért a 3 igazán okos hozzászólásodért kár volt pazarolni az idődet.
   Még neked van pofád beszélni személyiségrombolásról? Mesélj már te túlképzett köcsög, mit is csinál folyamatosan a kedvenc bandád? Ki is űzi magas szinten a személyiségrombolást? Ha bárhol feltünik valaki, akiben a bandád ellenfelet/ellenséget lát, azonnal mindenféle aljas módszerrel igyekszik lejáratni/legyilkolni. Úgy, hogy jobb, ha visszaveszel abból a nagy arcodból. Ha nem tetszik a stílus, akkor javaslom a magyar hirlap vagy a magyar nemzet (direkt a kibetű köcsög) szennylapot, mert ott csak ilyen hozzád hasonló, igen cizellált stílusú baromarcú hozzászólóval találkozhatsz.
   Tudod idióta, ha a szart felteszik a polcra, az akkor is szar marad.
   Persze cáfolnod semmit sem sikerült, fidióta csicska.
   Ugye ezek mennyivel korrektebbek?

   http://nyugatifeny.blog.hu/2015/02/25/celpontosok_nyalni_akarunk

   • theonice

    Ez aztán az igazi, értelmes, érvelő, az igazságot kereső hozzászólás. Igaz érv egy sincs benne, de hemzsegő, gusztustalan jelzővel igen. Fuj

    • Alcsuti

     Ugye kiskancsó sikerült megcáfolnod a karaktergyikosságokat a fidesz részéről?

   • Leszkapsz

    Alcsuti: most felsorolnám föbb érveidet a vitában:
    “baromarcu, csicska, pofád, köcsög, idióta, szar, fidióta…”.
    Kifelejtettem valamit? Mert ezen túl SEMMIT nem mondtál.
    Van színvonal a baloldalon, kár, hogy ilyen alacsony.

    • Alcsuti

     Pontos volt a felsorolásod, ezek közül választhatsz, ja még a “szarjankó és a sötétagyú bunkók” is szóba jöhet.

 • Döbrögi Dömötör

  A dilemma szerintem a következő módon oldható meg. Idősebb Simicskó Istvánt a NAV vesse vagyonosodási vizsgálat alá. Ez egyrészt tisztázhatja, hogy amennyiben az elmúlt években valóban 30 ingatlant vett meg, újított fel és adott el, azután vajon adózott-e ( üzletszerűség vizsgálata ) illetve legális jövedelme elegendő volt-e az utóbbi évtized nagyarányú ingatlanvásárlásaira. Ha igen, az Átlátszó elnézést kérhet, ha nem ifjabb dr. Simicskó térdre, imához!

  • Tarzi

   Ezzel az a gond, hogy ha a vizsgálat igazolja, hogy tisztességes/legális jövedelemből szerezték, hiába kér bocsánatot az Átlátszó, Simicskót már belekeverték egy ügybe.

   • Mi az, hogy “belekeverték”? Politikusként transzparens pénzügyeid kell, hogy legyenek, neked és a családodnak is, az a te hibád, ha nem tiszta valami. Akkor kérdezni fog az újságíró, válaszolsz, és legközelebb ügyelsz rá, hogy kérdezni se kelljen. Tisztességesnek is kell látszani. És ha nem is válaszolsz, azzal csak gyanúsabbá teszed magad.

    Egyébként kicsit ízléstelen ez a műfaj, az igaz, de mostanában igenis téma lett, hogy látványosan gazdagodó politikusok egyfolytában kavarnak a vagyonnyilatkozataikkal, hiteltelen magyarázatokkal jönnek elő, így indokolható, hogy ha ráfekszenek erre az oknyomozók.

    • Tarzi

     A fent leírtak alapján néhány kifejezetten kis alapterületű társasházi lakásról van szó (a lakópart szóhasználat inkább manipuláció az oldal részéről

     Leírtam nemrég, hogy Simicskó esetén csak a képviselőként (alapdíj, pótlékok, államtitkári pénz) 17 év/214 hónap alatt kapott juttatásainak nettó jelenértéke sacc/kb. olyan duplája lehet a cikkben pedzegetett összes ingatlan értékének.

     • banyamancs

      Légy szi nézd már meg, hogy az általad “kis alapterületű társasházi lakás” mennyiért vehető meg Siófokon az Aranyparton. Utána beszélgess!

     • banyamancs

      Segítek, hogy kb. mennyiért lehet kis alapterületű társasházi lakást venni az Aranyparton: 38 m2 23,9 millió, 48 m2 22,3 millió, 52 m2 32,5 millió, 73 m2 38,9 millió – tényleg bagatell összegek!

    • talán

     A szüleit, nagyszüleit belekeverni? A legmocskosabb bolsi tempó!

   • Jozsef Gulyas

    Nekem aztán nem a szívem csücske a KDNP,sem a fidesz,de azért nem kellene erkölcsileg a szintjükre alacsonyodni.Ez bizony karakter gyilkosság a javából.Elhitelteleníti így magát az Átlátszó.

 • mio

  “Soha nem kapott állami,
  önkormányzati és eu-s támogatást, mint ahogy megrendelést sem. Amit
  elért egy élet tisztességes munkájával és a törvényt szem előtt tartva
  tette.”

  ehehhe. most ezzel azt mondja, h eddig akinél felmerült a gyanú eu-s lóvék lenyúlása miatt, az oké tényleg bűnös, de a simicskóékat lécci hagyjátok már, hát tök becsületesek? mint a récsel.

 • Döbrögi Dömötör

  Kedves Tarzi!

  Szerintem azt az esetleges sérelmet ifj. dr. Simicskó István könnyebben elviseli, amint azok a ( zömmel ma már volt ) politikusok ( egyszerűbben: emberek ) , akiket több éves bírósági procedúra után mostanában mentenek fel sorozatban a magyar bíróságok, mert nem követték el azokat a bűncselekményeket, amellyel a magyar ügyészség volt szíves – ezek szerint alaptalanul – megvádolni őket és évekre valóban tönkretenni az életüket.

  • Tarzi

   Vagy nem követték el, vagy csak nem volt kellően bizonyítható.

  • Tarzi

   Még valami: ahol az az izraeli zsidógyerek – nem ugrik be a neve – olyan indoklással úszta meg Sukoró ügyben a bűnösséget, hogy nem ismerte a vonatkozó jogszabályokat, ott nem sok remény van politikusi elszámoltathatóság kapcsán.

 • idelle

  szóval a helyzet a következő: egy egyszerű polgár általában fejből tudja a vagyona adatait. nem feltétlenül csak azért, mert kevés van neki, hanem mert egy nagyértékű ingó vagy ingatlan megszerzése esemény az életében.
  a mutyira leginkább az utal, hogy korábban beírt egy nem a nevén lévő ingatlant. szóval valszeg megvette, de hogy ne legyen gyanús, a szülei nevére vette, aztán elfelejtette. hogy hogy lehet valaki ennyire hülye, azt nem tudom.
  további kamu, hogy fejből töltötte ki a vagyonnyilatkozatot. adóbevallást sem úgy készítünk, hogy “úgy emlékszem”, hanem összeszedjük a vonatkozó igazolásokat és azok alapján írjuk be a számokat.
  szóval nagy baj, hogy lopnak-csalnak, de hogy még idióták is, az szinte megbocsáthatatlan…

  • Tőzeges Alfréd

   Nem egy IQ bajnokok az biztos, de szerintem azért nem ennyire, egyszerűen lexarják, nem veszik komolyan, mert úgy gondolják ők azt csinálnak amit akarnak, tehát megtehetik, hogy következmények nélkül lopnak-csalnak és hazudnak.

   • Jozsef Gulyas

    hülye vagy.

  • tyutyuszomoru

   Nem Simicskó védelmében, de én nem tudom pontosan hány négyzetméter az egyetlen házunk, ami hét éve a miénk, és amiben lakunk is.

   • idelle

    nem a te védelmedben, de nem vagytok sokan. 🙂

   • Azt azért csak tudod, hogy hány lakás van a neveden…

    • tyutyuszomoru

     Annyit még sosem ittam, hogy egyig ne tudjak elszámolni.

     • Ennyire nő a szegénység? 🙁

     • tyutyuszomoru

      Ennyire jól bírom 🙂

   • common sense

    És ha be kéne írnod azt az elfelejtett számot a vagyonnyilatkozatodba, akkor utánanéznél, vagy inkább csak találgatnál?

    • tyutyuszomoru

     Hát… így anonímen bevallom, amikor be kellett írni vagyonnyilatkozatba, akkor is tippeltem.

 • BREKK

  nyilván gyurcsányék alatt ömlött a köz-pénz vagy lobbi-pénz az ellenzékben lévő kdnp-s politikus úr szüleihez.. nyilván… Idióták.

 • talán

  Nagyszülei, dédszülei sírját mikor túrjátok fel?

 • talán

  Szüleit, nagyszüleit gyanúba keverni, csak mert ki akartok nyírni egy politikust. Ez bizony a legmocskosabb bolsi tempó!

  • common sense

   A szüleit, nagyszüleit nem gyanúsítják itt semmi rosszal. Ha egyáltalán van gyanúsítgatás (bár nekem inkább csak kérdésfelvetésnek tűnik), akkor az arra irányul, hogy Dr. Simicskó arra használja-e a szülei, nagyszülei nevét, hogy elfedje általuk a vagyona valós mértékét.

 • Kedves Fidesz-hívő felebarátaim!
  Megható, hogy milyen mimóza lélekkel véditek a szerintetek védendőt.

  Nem is lenne bajom vele.
  Csak ez a féltő aggódás nem nyilvánult meg akkor, amikor Császyt saját botjához láncolva, vezetőszáron mutogatták. Amikor nem engedték ki temetésre. Hogy tönkretették az életét (bár a jogerős felmentésre még várnia köll).
  Amikor Molnár Gyulának 3, azaz három ügyész vitte ki az idézést, a választás előtti napon(?).
  A sem olvasta egyetlen felháborodott hangvételű írást tőletek, amikor a bíró az ügyésznek az első tárgyalási napon visszadobta a “vádiratot” azzal, hogy legalább írja le, hogy végül is mi a vád (sic!).
  Sorolhatnám még, de nyilván ti is tudtok hasonló.
  Az én lelkem azért megbizsergette a hozzáállásotok.

  Erről jut eszembe: nektek nem hiányzik egy átfogó vizsgálat a NAV ellen?
  Ti nem szeretnétek, ha végre eljárás indulna Vida Ildikó tisztázására?
  Ti nem szeretnétek tudni, hogy kik is a kitiltottak, és miért nem engednék be őket az USA-ba?

 • Pista bá’

  Íme Gyurcsány összeharácsolt vagyona…ez gondolom az atlatszot nem érdekli..tudjuk miért..

  Összeharácsolt és lopott vagyona, tulajdona

  Altus Rt.
  ROTAB Kereskedelmi Kft.
  ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft.
  Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt.

  Gép- és Felvonószerelő Vállalat, majd Gép- és Technológiaszerelő Rt., végül ARK Vagyonkezelő Rt.
  Béta-Roll Hengergumizó Rt.
  Tisza Műtalp- és Gumigyártó Kft.
  Acélkar Kft.

  Dunántúl Termékenység Egyesülés
  EMO-WIND Kft.
  M-Automatika Kft.
  MOTIM Műkorund Kft.

  MOTIM-Kádkő Kft.
  MOGÉPSZER Kft.
  MESZ Kft.
  MAVIKA Kft.

  A múltbeli közvetett vagy közvetlen tulajdon:

  ACCES V. Vagyonkezelő Kft.
  DÉTELL Szolgáltató Kft.
  GPS Vagyonkezelő és Gazdasági Tanácsadó Kft.

  Balassagyarmati Fémipari Kft.
  Fönícia Kereskedelmi Kft.
  Fittelina Ingatlanbefekteté si és -hasznosító Kft.

  FORTUS Rt.
  ROE Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.
  SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

  Perfekt Rt.
  Bakonyi Bauxitbánya Kft.
  BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft.

  Nomentana Kft.
  Agóra Marketing Tanácsadó Kft.
  Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft.

  Altus Luxemburg S.A.H.
  PARTAGAS MANAGEMENT Kft.
  PERTIA Könyvvizsgáló Rt.

  PERFEKT-Akadé mia Oktatási és Szolgáltató Kht.
  ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft.
  Enviroinvest Kft.

  Hír-Rádió Kft.
  M.A.B . Ingatlanhasznosí tó Kft.
  TMI Kft.

  LBS ECONET Rt.
  Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft.
  Perfekt Karrier Kft.

  Bajalog Kft.
  Első Magyar Timföldipari Kft.
  GER-COM Kft.

  MOTIM-KERLANE Kft.
  MOTIM Alumíniumszulfá t Kft.
  Balassagyarmati Fémipari Rt.

  Vezető tisztség betöltése a múltban (felügyelő bizottsági tagság):

  NSZ 1999 Lapkiadó Rt.

  Hidrotechnika Rt.

  Sárvári Mezőgazdasági Rt.

  Vasiterv Tervező Rt.

  MOGÜRT Rt.

  Azon cégek állami megrendelései és támogatásai, melyekben valaha szerepet vállalt

  cég neve
  állami megrendelések
  állami támogatások

  Perfekt Rt.
  393 095 136 Ft
  12 500 000 Ft

  TMI Hungary Kft.
  300 795 Ft
  0 Ft

  Bakonyi Bauxitbánya Kft.
  5 796 597 Ft
  0 Ft

  Perfekt-Akadémia Kht
  2 919 950 Ft
  0 Ft

  Altus Rt.
  142 034 050 Ft
  13 596 256 Ft

  NSZ 1999 Rt.
  3 750 000 Ft
  3 000 000 Ft

  Hidrotechnikai Kft.
  0 Ft
  25 000 000 Ft

  MKH Kft.
  12 860 213 Ft
  0 Ft

  Enviroinvest Kft.
  22 750 Ft
  43 029 775 Ft

  Béta-Roll Hengergumizó Rt.
  3 139 515 Ft
  537 000 Ft

  Sárvári Mezőgazdasági Rt.
  283 760 000 Ft
  0 Ft

  Motim Kádkő Kft.
  0 Ft
  1 311 000 Ft

  Összesen:
  847 679 006 Ft
  98 974 031 Ft

  Az államtól kicsalt többlet széndioxid kvóta külföldre eladásából évente további 80-100 millió Ft.

  Fittelina Kft.: elcsalt áfa: 15-20 millió Ft. Privatizációnál vállalt
  rekultiváció költségének elcsalása: 250-300 millió Ft. pl. Bakonyi
  Bauxitbánya esetében. Őszödi üdülőjét az állammal (velünk) vásároltatta
  meg úgy, hogy Szilvási Gyuri barátjával állami pénzért béreltette havi
  2.5 millió forintért. 25 millióba került nekünk. Amíg le nem járt a
  “bérleti szerződés”, meg sem közelítették.

  Üresen állt a ház több mint egy évig. A MOTIM-et az anyósa
  segítségével vásárolta(?) meg 700 millió körüli összegért, de előtte a
  raktárakat több mint 2.5 milliárd Ft. (!) értékű nyersanyaggal töltötték
  fel. A gyáron belüli környezetszennyező -anyagkezelést ellenőrizni sem
  tudják, mert nem engedik be az ellenőröket. Százmilliós kárt okoznak
  évente. Ami nem csak az összeg nagysága miatt bűncselekmény. A
  villanyáramot lényegesen olcsóbban kapja. Hogy a nyereség meglegyen, mi
  fizetünk. ElQró segítőkész anyósa, Apró Piroska✡ – akinek az apja az 1956-ban a Kossuth téri tömegbe lövető Apró (Klein) Antal✡
  -, a Magyar Nemzeti Bank bécsi fiókjának kifosztásában jeleskedett,
  amit végül be is zártak. 70 milliárd (!) forintunk úszott el
  nyomtalanul. A bagóért megvásárolt és állami pénzen több mint
  százmillióért felújíttatott ún. képviselői klub összesen 130 milliónkba
  került.

  • Nagyon ügyes!
   Gondolom nem volt kis munka.
   Hiányoznak ugyan a részletek (mitől is “harácsolt”), de sebaj!
   Most akkor a kedvemért, hasonló részletességgel:
   – Bonsai Duce
   – Lázár János
   – Rogán Antal
   – Lószeszámkészítő Péter
   – Kósa Lajos
   – Mészáros Lőrinc
   hasonló listáját is tedd közzé.
   Fáradozásodat előre is köszönöm!
   És legyünk igazságosak: az ő esetükben sem köll megjelöld, hogy mitől is “harácsolt” a vagyonka.

   • Pista bá’

    Hol Fideszes, vagy kormánytag Mészáros Lőrinc? Hogy jön ide? Nem értem. 😀
    Vállalkozó…és?
    Leisztinger Tamás is az. Na erről ennyit.

    Add össze akiket felsoroltál, az pont a Fletóka egyik cégét fedezi kb. a 60-ból. Erről ennyit. Egy komcsi milliárdost hasonlítasz össze egy ifjú titán fideszessel. Ez olyan mint a szezont a faszommal összehasonlítani.

    De az atlatszo.hu -tól nem is vártam mást. Ki is támogatja az átlátszót?

    Azért én megkapargásznám az atlaszto.hu -t is kicsit jobban, igaz elvtársak?

    http://mandiner.hu/cikk/20140620_nem_mukodik_egyutt_a_kehi_vel_az_atlatszo_hu_de_kozzeteszik_az_adatokat

    • Kedves Pista bá’!

     “Hol Fideszes, vagy kormánytag”… – hol írtam én, hogy “Fideszes”, hogy “kormánytag”?
     Csak megadtam nehány nevet, akiknek még egyszer leírom (csak most lassan, hogy te is értsd):
     – hasonló részletességgel
     – hasonló listáját (nem köll bővebb részletezés).

     “Add össze akiket felsoroltál, az pont a Fletóka egyik cégét fedezi kb. a 60-ból. ” – mivel nem adtál meg semmilyen adatot, nincs mit mivel összevetni.

     Mit adjak össze? Egy sort nem válaszoltál!
     “Fedezi” – nagyon szép kifejezés.
     Gondolom a 10 éves kölyök 60-70 millás lakását Lázár napidíjából megspórolt pénzekből “fedezi”.
     Ezt viccnek szántam, pedig kérdeznem köllött volna.

     • Pista bá’

      A legroszabb Orbán kormány az összes hibájával is 10x jobb, mit bármelyik szocialista-liberális kormány. Ez nem vélemény, ez tény.

     • Ezt korrekt, észérveket felsorakoztató válasznak köll-é tekintenem?
      Veled egy élmény polemizálásba kezdeni.
      Ennél már csak az a nagyobb élvezet, ha befejezem.
      Befejeztem.

     • Pista bá’

      Hű vagy a nevedhez: nymand. Egy nagy nymand. 😀

     • Gratulálok!
      Újabb “észérv”.
      Saját, vagy kértél telefonos segítséget?

  • Alcsuti

   Pityu bácsi, azért itt is lenne, mit kutakodni, nem gondolod?

   Ezt a kis vagyonosodást is megtudnád magarázni?
   És még Pintér et mer megszólalni korrupció ellenes összejövetelen

   Egy kis adalék, hogy milyen nehéz az élete egy nyugdíjas rendőrnek.

   Pintér Sándor nyugdíjas belügyminiszter bevallott vagyona:
   Bp. VII. 155 nm társasház – 1994
   Bp. II. 61 nm lakórész társasházból – 1994
   Bp. II. 400 nm ház + 2.246 nm telek – 2008
   Csömör 809 nm zárt kert – 1982
   Sarud 2.158 nm ingatlan – 1987
   Sarud 7.264 nm szántó – 2005
   Siófok 224 nm ház + 1.100 nm telek – 2004
   Bp. IV. 20 nm garázs – 1993
   Bp. VII. garázs – 1995
   Bp. II. 18 nm garázs – 2004
   Bp. II. 160 nm lakás – 2006
   Bp. II. 160 nm lakás – 2003
   Bp. II. 106 nm lakás – 2005
   Bp. II. 17 nm garázs – 2005

   Szihalom 150 nm nyaraló
   Szihalom 70 nm nyaraló
   Szihalom telek
   Pásztó 3.701 nm kert – 1990
   Pásztó 2.350 nm szántó – 2001
   Pásztó 7.322 nm szántó – 2001
   Szigetmonostor 18 nm nyaraló + 574 nm telek – 1995 öröklés
   Bernecebaráti 1.517 nm kert – 1990

   Wartburg 1 db – 1994 öröklés
   OTP részvény: 10.700.000.-
   OTP befektetés jegy: 42.019.-
   Állami Nyomda részvény: 584.048.-
   OTP zárolt részvény: 1.500.000.-
   Magyar Államkötvény: 630.000.-
   MOL Nyrt részvény: 43.000.-
   Állami Nyomda: 170.815.-
   Folyószámla lekötött: 278.500.000.-
   Folyószámla látra szóló: 38.708.631.-
   Feleség nevén (összesen): 479.785.028.-
   Követelések összesen: 1.500.000.000.-

   “Amikor kényszernyugdíjaztak, gyakorlatilag vagyontalan voltam . A 38.000.-
   Ft-os nyugdíjam a családom létfenntartását sem fedezte.”
   “IGEN. Negyvenhat évig fizettem társadalombiztosítást .”
   Hoppácska, vigyáztam. Ez a derék rendőr pajtás, már 2 éves korában fizette a TB-t, mert ugye 48 évesen ment kényszernyugdíjba (húúú de sajnálom).
   “Vagyonomat a piaci szférában, ellenzéki politikai párt szimpatizánsaként ,
   folyamatos APEH ellen őrzés mellett alapoztam meg.”
   Ezt vajon úgy kell értelmezni, hogy ő folyamatosan ellenörzése alatt tartotta az APEH-et????
   Azt hiszem, még Soros is csak gyenge kezdő ehhez az üzleti zsenihez képest. 15 év alatt sikerült kőkemény “munkával” összehozni nekije mintegy 1500 négyzetméternyi lakást, kb. 750.000 négyzetméternyi birtokocskát (Jockey Ewing is csak vízhordó lehetne nála)
   Egyébként is egy puritán családja lehet Pintér elvtársnak, hogy 15 év alatt összejött, mintegy 2 MILLIÁRDnyi megtakarítás. Hoppácska. Ja igen, ha valaki nem cserélgeti évente az autóját, hanem megelégszik egy 20 éves Wartburggal is, annak meg is lesz az eredménye.

 • Elek

  Ennyire gyenge, semmitmondó cikket régen olvastam. Ez lenne az oknyomozó és tényfeltáró újságírás? Konkrétan a semmiről szól, de úgy megfogalmazva, hogy azért az érintettet és szüleit le lehessen vele járatni. Gratulálok!

 • Mie

  a cikk olyan mint az irója! gagyi szar! gratulálok.

 • Mule

  Azt hiszem elkezdte a Fidesz valóban koppintani a török módszert. Pártot és pártagokat védő kommentekkel árasztanak el mindent. De mostanában tényleg mindent.

 • István Turai

  http://www.flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer_zsolt_atlatszo….Persze csak ajánlom, de egy újságíró tényleg,hagyja békén a szülőket

 • Mucius Scaevola

  Biztos nagy a család és időben kell gondoskodni a gyerekekről!Nem??????ddddddddddddddddddddddddd