Cikkek

Előfizetőket keresünk: Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen

Olvasónk reklamációja nyomán mostantól havi rendszeres „előfizetéssel” is lehet támogatni az atlatszo.hu munkáját. Az atlatszo.hu magánadományokból működik: nem fogadunk el adományt kormányzati vagy önkormányzati szervezettől, közalapítványtól, köztulajdonban álló gazdasági társaságtól, párttól, párt által alapított alapítványtól, párt részesedésével működő gazdasági társaságtól, valamint olyan jogi személytől, amelynek tulajdonosi vagy döntéshozói háttere nem átlátható. Nagy szükségünk van viszont közönségünk adományozásban is megnyilvánuló pozitív visszajelzéseire.

*******

Az atlatszo.hu magánadományokból tartja fenn magát. Az átláthatóság érdekében az adományozók nevét és az adomány összegét, természetben nyújtott adomány esetében az adomány jellegét és értékét a honlapon közzétesszük. A kis összegű, magánszemélyektől származó adományok esetében méltányolhatónak látjuk azokat az igényeket, hogy az adományozás ténye ne kerüljön közzétételre, ezért az egy naptári évben összesen 50,000 forint alatti összeget adományozó magánszemélyek adatait csak külön ezirányú kérésük esetén tesszük közzé. Az egy naptári éven belül összesen 500,000 forint feletti adományok esetében a támogatóval külön szerződést kötünk, amelyben az adományozó külön is vállalja, hogy a honlap tevékenységére semmilyen befolyást nem gyakorol.

Támogatásokat az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. fogad a MagNet Magyar Közösségi Bank 16200216-00141891 bankszámlaszámán. Tavaly augusztus óta a PayPal és a Flattr rendszerén keresztül is fogadunk támogatásokat, októberben pedig az adományozóink visszajelzései nyomán 50,000 forintra emeltük az éves anonim limitet. A PayPal ([email protected]) lehetővé teszi azt is, hogy PayPal account nélkül, közvetlenül bankkártyáról utaljanak adományt nekünk. A Flattr pedig olyan közösségi mikrofizetési, pontosabban mikroadakozási rendszer, amin keresztül az ingyenes internetes tartalmakat fogyasztók jelképes summával is támogathatják a számukra kedves produkciókat.

Érveink az atlatszo.hu támogatása mellett:

– Nem hagytuk eltussolni az MVM offshore milliárdjainak ügyét

– A rendőrségen és az Alkotmánybíróságon is megvédtük az újságírói forrásvédelem jogát

– Eltitkolt ügyeket és dokumentumokat hozunk napvilágra

– Közérdekű adatigénylésekkel bombázzuk az adóforintokkal gazdálkodó szervezeteket

Pereket indítunk közérdekű adatok eltitkolása miatt

Oknyomozó riportokat készítünk

– Tevékenységünknek jelentős sajtóvisszhangja van

– Nonprofitként nincsenek hirdetési bevételeink

A most bevezetett „előfizetési” rendszerben havi 1000, 2000 és 5000 forintos rendszeres támogatást lehet vállalni a PayPal-en keresztül. A legkisebb összeg is számít, hiszen a watchdog szervezetek számára szóbajöhető, jelentős támogatási lehetőségekkel gazdálkodó intézményi támogatók egyebek mellett a támogató magánszemélyek számán mérik le egy-egy projekt társadalmi sikerét, és annak függvényében ítélhetnek meg számunkra további forrásokat. A tavaly júliusi indulás óta több mint száz magánszemély adományozott az atlatszo.hu-nak kisebb-nagyobb összegeket, támogatóink listája itt elérhető.

Egyszeri, tetszőleges összegű támogatáshoz kattintson ide.

Havi 5000 forintos támogatáshoz kattintson ide.

Havi 2000 forintos támogatáshoz kattintson ide.

Havi 1000 forintos támogatáshoz kattintson ide.

Köszönjük szépen a támogatásokat!

 

Megosztás