Cikkek

216 millióért rendeltek Kálomistától tévésorozatot

Az index.hu márciusban megkérdezte az MTVA Filmbeszerzési Igazgatóságának élére frissen kinevezett Kálomista Zsuzsannát, hogy férje filmgyártó cége miatt nem összeférhetetlen-e az új közhivatalával. Kálomistáné erre azt válaszolta hogy nem összeférhetetlen, hiszen „eddig sem vásárolt és értékesített a HungariCom és a Megafilm az Alap részére”. Azt nem mondta hogy ezután sem fog, azt meg pláne nem hogy műsort gyártani sem fog, a szakember rendkívül óvatosan fogalmazott.

Ehhez képest – ahogyan egy kedves olvasónk is felhívta rá a figyelmünket – az MTVA által kiadott, az atlatszo.hu által nyilvánosságra hozott 2011-es szerződéslistából kiderül, hogy a Mega Film Kiadó Kft. (tulajdonos: Kálomista Gábor) az MTVA által nem közölt összegért adta el egy Cseh Tamás emlékest felhasználási jogait az állami műsorszolgáltatónak, a Megafilm Service Műsorgyártó és Szolgáltató Kft. (tulajdonos: Kálomista Gábor) pedig „Munkaügyek” című tévésorozat gyártására szerződött 216 millió forintért. (A Cseh Tamás emlékest miatt egyébként márciusban a NEFMI miniszteri döntésével még az NKA is megtámogatta 10 millió forinttal a Mega Film Kft-t.)

A „munkaügyek megafilm” kulcsszavak kombinációjára a Google a Duna TV tavalyi fantomcégbotrányáról szóló cikkekre irányít minket: egy olyan tévésorozat címe lett volna „Egy különleges ember – munkaügyek”, amelyet a Megafilm 68 millió forintért forgatott le, üzleti partnere, a Jadedragon Kft. pedig 205 millió forintért adott tovább a közszolgálati tévécsatornának, aztán teljesítés nélkül fantomizálta magát. Maga a tévésorozat azóta sem került elő, kíváncsian várjuk a bemutatót.

Megosztás