médiaszereplés

Leálló kórházi kezelések, nyugdíjasoktól pénzt tarháló Orbán Viktor – Bodnár Zsuzsa az eheti Flaszterben

A Magyar Hang Flaszter című műsorában beszélgetett az Átlátszó munkatársa, Bodnár Zsuzsa Dévényi István és Szerető Szabolcs újságírókkal a hét legfontosabb közéleti eseményeiről. Témáik közt szerepelt, hogy az év elején számos kórházi osztály működését állította le a kormány, hogy a miniszterelnök a nyugdíjasoktól kér támogatást a Fidesz 2024-es választási kampányára, s hogy a migránsellenes kormányzati propaganda ellenére egyre nagyobb szükség van vendégmunkásokra Magyarországon. 

A Magyar Hang polgári hetilap munkatársai a Youtube-on évek óta követhető Flaszter című vitaműsorukban az adott hét legfontosabb közéleti témáit beszélik át egy-egy meghívott újságíróval. Az Átlátszó szerzői rendszeres vendégei a műsornak, ezúttal Bodnár Zsuzsa volt Dévényi István és Szerető Szabolcs beszélgetőpartnere. 

A műsorban szó volt arról, hogy több kórházi osztály részleges vagy teljes leállítását jelentették be január elején, a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatai szerint ugyanis 20 budapesti és vidéki kórházban szűnnek meg egyes kezelések. Az emiatt más kórházi intézményekbe irányított betegeknek így gyakran órákat kell utazniuk az ellátásért. Az állami egészségügy romló állapota – amit a hosszabbodó várólisták is jeleznek, amiről több cikkünkben is írtunk – ahhoz vezet, hogy sokan választják a magán-egészségügyi ellátást, ám ezt nem mindenki engedheti meg magának.   

 

Téma volt az adásban az is, hogy a nemzeti konzultációs ívek visszaküldése után pénzbeli adományt is vár a magyar kormány a választópolgároktól, köztük a nyugdíjasoktól: a miniszterelnök levélben kér anyagi támogatást a Fidesz választási kampányához.  

A beszélgetők megvitatták a magyarországi vendégmunkások növekvő számának okait és következményeit is annak kapcsán, hogy Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár először árult el konkrét adatokat a vendégmunkások számáról – eszerint nagyságrendileg 120 ezer külföldi munkavállalót alkalmaznak a hazai cégek. 

A műsor résztvevői beszéltek az eheti Magyar Hangban megjelenő Átlátszós cikkekről is. Így szó esett a belső migrációt és a kiürülő Alföldet bemutató írásunkról, az extrém módon „szellős” zalaszentgróti buszmegállókról, valamint a Századvég 24 milliárdos támogatásáról szóló cikkünkről is.  

Megosztás