médiaszereplés

Guruló dollárok, kordon, elővezetés – ezekről beszélgetett a Flaszterben Katus Eszter

Az Átlátszó újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol Dévényi Istvánnal és Tompos Ádámmal, a lap újságíróival beszélgetett. Az adásban szó volt arról, hogy mi a helyzet a guruló dollárokkal, van-e értelme kordont bontani, és miért nem érnek ki a mentők időben. Emellett az is téma volt az adásban, hogy pozitív fejlemény-e a büntető törvénykönyv módosítása, és Nyírmártonfalván mi minden történt a lombkoronaügy kirobbanása óta. 

A polgári Magyar Hang hetilap 2020-ban döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket. A lap ennek kapcsán hívta meg kollégánkat, Katus Esztert a Flaszter című műsorba, ahol a hét legfontosabb közéleti eseményeit vitatták meg a vendégek.

A legfrissebb Magyar Hangban arról írunk, hogyan haladnak át az országon az Ukrajnába tartó katonai szállítmányok, miközben a kormány ezt tagadja; milyen illegális társasházi hulladékbiznisz zajlik egy budapesti lakónegyedben; és hogy a komáromi akkugyárból származó 83 tonna veszélyes hulladék besorolását meghamisították a mocsai feldolgozóban.

Emellett beszámolunk arról is, mi történt a 300 millió EU-s pénzből épült ketreckilátóval Verőcén; mennyi időt kell várni egy-egy műtétre ma Magyarországon; illetve hogy vádat emeltek egy baranyai polgármester és a csak papíron foglalkoztatott „társai” ellen.

 

A Flaszter 238. adásában nemcsak ezek a témák kerültek szóba, de kollégánk arról is beszélgetett a Magyar Hang újságíróival, hogy mi történt a lombkoronaügy kirobbanása óta Nyírmártonfalván; miért is nevezhető Mészáros Lőrinc géniusznak; mit jelent az, hogy „Soros nem nyugszik”; van-e értelme kordont bontani; és hogy ki mit gondol az újságírók elővezetéséről.

Megosztás