médiaszereplés

Európa spórol, kivágjuk az erdeinket – a hét témái a Flaszterben Katus Eszterrel

Az Átlátszó szerkesztő-újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol a hetilap két újságírójával, Szerető Szabolccsal és Bodacz Péterrel beszélgetett a nyugdíjas inflációról, arról, hogyan spórolnak Európa-szerte, hogy milyen végkimenetele lehet a kormány fakivágást könnyítő rendeletének, és hogyan érintheti mindez a beruházásokat. 

A polgári Magyar Hang hetilap 2020-ban döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket. A lap ennek kapcsán hívta meg kollégánkat, Katus Esztert a Flaszter című műsorukba.

A Magyar Hang legfrissebb számában arról írunk, miért kaszálta el a kormányhivatal az egy lakókomplexum építését Tihanyban, hogy hány milliárd forint közpénz jutott a frissen kinevezett borászati kormánybiztos cégeinek az elmúlt években, és miért nem éri kár Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségét akkor sem, ha nem kapjunk meg az uniós helyreállítási pénzeket. Arról is beszámolunk, hogyan derült fény Matolcsy Ádám diplomata-útlevelére, megmutatjuk a közpénzeken felhizlalt Alapjogokért Központ új, szaunás székházát, és az infláció okait is kielemezzük.

A műsorban téma volt továbbá a nyugdíjas infláció, az európai országok spórolási módszerei, valamint a kormány fakivágást könnyítő rendeletének várható következményei.

A teljes műsor itt visszanézhető:

Flaszter 199. – Ne kössetek nyakkendőt!

(null)

Megosztás