élő közvetítés

Több ezren tüntettek a „rabszolgatörvény” ellen pénteken, januárban sztrájkok jöhetnek

Nézze meg élő közvetítésünkben, milyen beszédek hangzottak el a tegnapi tízezres budapesti tüntetésen a várban! Ellenzéki politikai pártok, civilek és szakszervezetek szerveztek felvonulást a köztársasági elnök hivatalához, miután Áder János aláírta a fideszes túlóratörvényt. A tüntetést eredetileg „Ne írd alá, János” címmel hirdették meg, de a gyors aláírás miatt ez „Szégyelld magad, János” jelszóra változott.

Év végi támogatási kampány

Este 6 órakor már több ezren gyülekeztek a Parlament előtt, akikhez a Kétfarkú Kutyapárt Békemenet paródiájának résztvevői is csatlakoztak.

Gyülekező, indulás:

A demonstráción nagyjából nem tudjuk, hány ezren vehettek részt, de az biztos, hogy a Lánchídon legalább fél órán keresztül meneteltek át Budára.

A Sándor-palotánál minden ellenzéki párt és több szakszervezet és szakmai szervezet képviselője szólalt fel. Egybehangzó üzenetük volt, hogy januárban folytatni kell a tiltakozásokat, országos útlezárásokkal és sztrájkokkal megnehezítve a túlórák megemelését – sokak szerint szabálytalanul – elfogadó kormány dolgát.

A tüntetésen nem láttunk rendbontást, mindössze pár wc papírral és hógolyóval dobálták meg a köztársasági elnök hivatalát „Ezt írd alá, János” kiabálással. A tüntetés vége után önkéntesek szedtek szemetet.

Fotók és videók: Halász Áron

Megosztás