élő közvetítés

„Kezdődik a műsor!” – hétfőn is a közmédia ellen tüntettek több ezren, durvulás most nem volt

Miután hétfő reggel az MTVA biztonsági őrei kidobták a székházból Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselőket, estére tüntetés szerveződött az épület elé. Rengeteg rohamrendőr sorakozott fel, de atrocitás nem történt az este folyamán, a tömeg éjfél körül szétoszlott.

A vasárnap esti Kossuth téri tüntetés után több ezer ember a közmédia Kunigunda úti székházához vonult, több ellenzéki képviselő pedig bement az épületbe, hogy beolvasson élő adásban egy ötpontos követelést. Ez egész éjjel nem sikerült, és hétfő reggel 8 óra után nem sokkal az MTVA biztonsági őrei Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kidobták az épületből.

Hadházy Ákos: hivatalos személy elleni erőszak miatt teszek feljelentést a rendőrségen

A vasárnap délután kezdődő tüntetést követően ellenzéki képviselők és a demonstrálók egy része az MTVA székházához ment, a cél az volt, hogy beolvassanak egy petíciót. Az épületbe bejutottak a képviselők, a petíciót viszont nem olvashatták fel. Hadházy reggel egy ponton úgy döntött, megpróbál feljutni a szerkesztőségbe, útját biztonságiak állták el.

Emiatt hétfő estére már direkt az MTVA-székház elé szerveződött egy tüntetés, amin nagyjából 5-6 ezer fő volt a legnagyobb létszám. A tüntetés elején ellenzéki képviselők és vidéki polgármesterek is beszédet mondtak, akik mindannyian a Fidesz elleni egységes kiállás fontosságát hangsúlyozták.

A székházat rengeteg rohamrendőr védte, de ezúttal a tüntetők nem dulakodtak velük, és nem dobálták őket, így könnygázazás nem volt.

A hivatalos beszédek után megjelent a demonstráción a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is, akik a közmédia épületének egyik falára Mészáros Lőrinc Super Mariot, a repülőző Orbán Viktort ábrázoló Basky-graffitit, és egyéb Fidesz-gúnyoló dolgokat vetítettek.

Fotóalbumot is készítettünk a hétfő esti tüntetésről:

Közmédia elleni tüntetés 2018.12.17.

Fotók és Facebook-videók: Halász Áron

Megosztás