Egyéb

Az ATV-ben és a Klubrádióban is téma volt a CÖF félmilliárdos MVM-támogatása

 

Egy év pereskedés után megkaptuk az MVM-től a CÖF-nek nyújtott 508 millió forintos támogatással kapcsolatos iratokat. Az üggyel az ATV és a Klubrádió is foglalkozott, munkatársunk mindkét riportban nyilatkozott.

Tavaly májusban kiderítettük, hogy az MVM 2016-ban 508 millió forinttal támogatta a CÖF-öt. Ezután egy adatigénylésben kértük ki az MVM-től, hogy milyen támogatási kérelmet nyújtott be a CÖF, mi alapján döntöttek a támogatásról, és mi áll a támogatási szerződésben.

Az MVM megtagadta a válaszadást, ezért bepereltük az állami vállalatot. A bíróság első- és másodfokon is nekünk adott igazat, és a kért dokumentumok kiadására kötelezte az MVM-et. Nemrégiben megkaptuk az iratokat, amikből – ahogy előre sejtettük – nem derül ki, hogy miért érezte fontosnak egy állami vállalat a fideszközeli szervezet félmilliárdos szponzorálását.

Sem a CÖF adománykérő levelében, sem az MVM-mel kötött támogatási szerződésben nincs szó “a táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételekről”, holott a félmilliárdos támogatás nyilvánosságra kerülése után ezzel takaróztak Csizmadiáék. A megkapott iratok szerint a CÖF főként „a közgondolkodás javítására” kapott 508 millió forintot az MVM-től.

A témáról a Klubrádió 3 perces összeállítást készített, melyben megszólalt az Átlátszó újságírója, Erdélyi Katalin is:

 

Az üggyel az ATV csütörtök esti híradója is foglalkozott, munkatársunk telefonon nyilatkozott a csatornának:

Kapcsolódó cikkünk:

Megkaptuk az MVM-től a CÖF-támogatás iratait, a “közgondolkodás javítására” utaltak 508 milliót

Megosztás