Egyéb

Betörés, önbetörés vagy titkosszolgálati akció volt a kötvényiroda kirablása? Csikász Brigitta a Klubrádióban

 

Az április elején, a letelepedési kötvénykereskedő Arton Capital irodájából rejtélyes módon ellopott 600 millió forint ügye többször is beszélgetés tárgya volt a Klubrádióban, így augusztus 10-én reggel a Döglött ügyek című műsorban, míg augusztus 22-én a Reggeli gyorsban nyilatkozott róla kollégánk, Csikász Brigitta.

A „döglött ügy” címkét azzal érdemelhette ki a bűntett, hogy a mai napig nem tudni, hogy valóban betörés történt-e, vagy csak kamu sztoriról van szó, esetleg, mint kezdetben több volt rendőr is vélte, külföldi titkosszolgálatok akcióztak a belvárosi, Hajós utcai irodában.

Amennyiben tényleg ott volt az Arton Capitalnál az a mintegy 600 millió forint, amit állítólag elvittek, akkor olyan kérdések merülnek fel, mint például hogy ki és miért gondolhatta, hogy ekkora összeg biztonságban lehet az irodában. Ha csupán lejelentették a pénz ellopását, az is ad bőven gondolkodnivalót, ahogyan az is ha a valamelyik külföldi titkosszolgálat munkájának eredménye volt a több százmillió és a szerver eltüntetése.

Kapcsolódó cikkeink

Külföldi titkosszolgálatok akciózhattak, vagy önbetörés történhetett az Arton Capitalnél volt rendőrök szerint

Nincs gazdája az Arton Capitaltől elvitt százmillióknak, erősödött az önbetörés verziója az ügyben

 

A Klubrádió 2017. augusztus 22-i műsorában, a Reggeli gyorsban arról volt szó, hogy az Átlátszó információi szerint a nyomozás lassan halad, mondhatni áll, mert nem csak nehezen jutnak egyről a kettőre a rendőrök, hanem az ügy hátterében meglévő politikai szál – a letelepedési kötvények miatt – visszaveti a nyomozók igyekezetét a tettesek mielőbbi megtalálásában.

 

 

Csikász Brigitta

Megosztás