riport

Nők a nőkkel együtt a nemi erőszakot elkövető férfiakért

Emberek, akik szerint az ELTE gólyatáborában megerőszakolt lányon poénkodó Class FM-es Sebestyén Balázsék viccesek; és emberek, akik kommentekben fejtik ki, hogy a nemi erőszak áldozatai a hibásak azért, ami velük történt – nem vagytok egyedül. A liberalizmus, a mindent a kezében tartó meleglobbi, és az egyenlőségpárti erőszak súlya alatt hanyatló nyugatra új hajnal virradt.

A VICE portrésorozata ezúttal az USA feminista-ellenes női aktivistáit mutatja be.

Nyilván nem nehéz furcsa politikai mozgalmakat találni a világban, Magyarországon sem kell sok ahhoz, hogy valaki tájékozatlanságból, állítások kiforgatásából, esetleg szélsőséges esetek általánosításából faragjon magának valóságkoncepciókat.

A videó úgy indul, hogy aki kivan a feministáktól, tuti ideges legyen: webkamerába integet egy rövid hajú lány, bloggerként mutatkozik be és azt mondja, hogy férfiasságról és nemi egyenjogúságról ír. De ekkor fordulat következik: hozzáteszi, hogy „és feminizmus-ellenességről”.

A videóban bemutatott nők a „Man Rights Movement” férfiszervezet konferenciájának ünnepelt fellépői. Az érdeklődők Michiganben találkoznak, hogy megvitassák milyen elnyomásban élnek az amerikai férfiak többek közt azért, mert nincs számukra fogamzásgátló-tabletta. Jeles figurájuk, a Voice for Man oldalon nők megveréséről szóló szatirikusnak, „a másik oldalt kifigurázónak” szánt cikkekkel ismertté vált Paul Elam is feltűnik a filmben.

Azt sajnos nem tudjuk meg, milyen nemi szerepekkel kapcsolatos előélettel rendelkeznek a férfiakat rabszolgaságukból felszabadítani kívánó, régi típusú amerikai családmodellt (asszony egész nap otthon ül) promotáló aktivisták. Azt viszont elmondják, hogy ideje lenne már számon kérni a nőket, amiért elszabadították a férfiakon elkövetett nemi erőszakot, miközben bűntudatot próbálnak ébreszteni a férfiakban minden egyes nők ellen elkövetett erőszakos cselekményért. Van még persze sok kis apróság, ami egy igazán különleges cicaharcba enged betekintést.

Megosztás