előválasztás 2021

Itt nemcsak az derül ki, hogy ki nyert, de az is, hogy győzelme mennyit ér – kövesd velünk az előválasztás eredményeit diagramokon és térképeken!

Tegnap este lezárult előválasztás első fordulója, a szavazatok számolását ma reggel kezdte meg az Előválasztási Bizottság. A választókerületi eredményeket folyamatosan fogják a délután folyamán közölni, mi pedig azokat egy erre a célra létrehozott gyűjtőoldalon mutatjuk be térképen és diagramokon. Térképünkön nyomon követhető, hogy az egyes győzelmek mennyit érnek, hogy a választókerületi győztes biztos kormánypárti, ellenzéki helyen nyert-e, avagy csatatérkörzetben diadalmaskodott. A nap végén az is kiderül, hogy mely miniszterelnök-jelöltek jutnak tovább a második fordulóba!

 

Az eredményeket bemutató oldal az alábbi linken érhető el:

Ellenzéki előválasztás 2021 eredmények

A kormánypárti, ellenzéki és a billegő „csatatérkörzetekről” az alábbi cikkünkben írtunk részletesen: A múlt héten hivatalosan is megkezdődött a jelöltállítás az ellenzéki előválasztásra. Az Átlátszó interaktív térképén nyomon követhető, hogy az egyes körzetekben miként alakul a verseny, és az érdekesebb helyekről külön összeállítást készítünk.

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás