Egyéb

Mutatjuk Schmitt Pál új luxusvilláját

 

Alighanem nagyobbra, de mindenképpen puccosabbra cserélte a villáját Schmitt Pál. A volt köztársasági elnök pár éve egy pazar erdőszéli villába költözött Solymáron, amelyet 2014-ben vásárolt feleségével, Schmittné Makray Katalinnal közösen.

Vélhetően rendeződhettek Schmitték „lakásproblémái”, amelyek még 2012-ben, az államfői tisztségről való kényszerű lemondása után keletkeztek. Akkor ugyanis azt találgatta a fél ország, hogy a plágiumbotránya miatt idő előtt távozó Schmitt Pál kéri-e az államtól, hogy volt köztársasági elnökként biztosítsák a lakhatását.

A volt államfő juttatásaival kapcsolatos szabályok az új alaptörvénnyel együtt az év januárjától változtak számára kedvezően, és azokat a törvényeket dr Schmitt Pálként még ő maga írta alá egy évvel korábban. Az új szabályok hatályba lépése előtt ugyanis csak a hivatali idejüket kitöltő elnökök igényelhettek mandátumuk lejártát követően állami rezidenciát.

Bár Schmitt annak idején titkolta, mégis kiderült, hogy igényelt állami villát, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gőzerővel kereste is a neki megfelelő ingatlant. Nem sokkal később végül Schmitt lemondott az állami villáról, az ország gazdasági helyzetére hivatkozva.

Schmitték azonban nem tudtak visszamenni a régi otthonukba, a budaligeti házukat külföldi családnak adták ki. Így az elnöki rezidenciáról pesthidegkúti sorházi lakásukba költöztek.

Mostani villájuk láthatóan több kategóriával magasabb színvonalú az azóta értékesített budaligeti ingatlanjuknál, akár elnöki rezidenciának is elmenne. Egy kicsit messzebb van a várostól, de természetvédelmi terület mellett, a város fölött helyezkedik el. Az ingatlan kívülről szemlélve és saccolva nagyobbnak tűnik, mint a budaligeti házuk, amely 320 négyzetméteres volt.

Hogy pontosan mennyiért vehették az ingatlant, azt nem tudni, de egy hasonló luxusház az ingatlanportálok szerint legalább 150-200 millió forintba kerül azon a környéken. Az ingatlan tulajdoni lapján 30 millió forintos jelzálog szerepel az OTP Bank javára.

Kapcsolódó cikkek

867 ezer forintba került a Schmitt-jelentés

Velünk élő nyolcvanas évek: Gyárfás Tamás portréja

Kálomista: Mi rendeztük az Alkotmány aláírását

Bender Dániel – Rádi Antónia

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2