kettős mérce

Mészáros Lőrinchez is köthető szüreti mulatságot reklámoz a kormánymédia a második hullám közepén

Miközben a Fidesz kommunikációs igazgatója álhírezi a baloldalt a koronavírus kapcsán, a TV2 Mokkája tömegrendezvényt ajánlj: nem is akármilyet. A Mindszenthavi Mulatságot azóta reklámozzák, hogy 2017-ben a környéken bevásárolta magát Mészáros Lőrinc. A pestrisracok.hu pedig Szeged polgármesterét támadja a szabadtéri repülőnap miatt. Úgy látszik, a koronavírus nem mindenhol veszélyes.

Támogatási kampány

“Mulatságra invitált a TV2, úgy, hogy egy betűt nem említett a covidról” – írta olvasónk, aki hétfő reggel a TV2 Mokkájával indított. Leginkább azon háborodott fel, hogy miközben a média a távolságtartásról, a védekezés fontosságáról beszél, addig ebben a reggeli műsorban épp egy tömegrendezvényt ajánlanak a nézőknek.

Szabó Hajnalkával, a Füleky pincészet kereskedelmi és marketing vezetőjével 5 percen át beszélgettek a Mokka műsorvezetői. Volt szó borokról, ételekről, zenekarokról, tájakról, borteraszokról, meg arról, hogy lesz felvonulás, élményszüret és gyerekprogramok is. “Mi nem lesz?” – kérdezte Istenes László, de nem kapott választ. A koronavírus, védekezés, távoltságtartás nem hangzott el, ellenben bíztak benne, jó idő lesz, így sokan mennek majd, a tömeg pedig meg fog oszlani a különböző helyszíneken. Mindez abban a Mokkában, ahol a kormánypárt kommunikációs igazgatója reggel közel 7 percen át arról beszélhetett, hogy “álhírekkel nehezíti a baloldal a koronavírus elleni védekezést.”

A KESMA-lapok már szeptember elején beharangozták a rendezvényt, az origo.hu és a helyinek számító boon.hu, valamint a Magyar Nemzet is lehozta, hogy “Idén is jó hangulatot ígér a Tokaj melletti Mindszenthavi Mulatság”. A köztévé is fontosnak érezte, hogy beszámoljanak a programról – 5 és fél perc hosszan. Erre tromfolt a TV2, ahol szeptember 15-én közel 6 és fél percen át reklámozták a szüreti napokat.

Az origo.hu cikkében – a szokásos PR kérdéseken túl – a koronavírusra szűkszavúan válaszolt Bárdos Sarolta, a rendezvény egyik szervezője: “A programok alapvetően szabadtériek, nem zárt térben zajlanak, hanem az udvarokban, kertek vagy szőlők között.

Mivel több helyszín lesz, egyszerre 10-12 helyen lesznek párhuzamos programok, így a vendégek eloszlanak majd, és be lehet tartani az egymás közötti szükséges távolságot is.

Természetesen minden helyszínen kézfertőtlenítőt is biztosítunk.”

Szegeden ugyanakkor nem volt ilyen megengedő a kormányközeli média. A városban – szintén szabadtéren – megtartott repülőnap kapcsán a pestisracok.hu írta, hogy “Ennyit számít Botkának az emberek egészsége: tömegrendezvényt szerveztek Szeged belvárosában”. Nem nehéz észrevenni, hogy rendezvény és rendezvény között is van különbség, főleg, ha az a kormánypártnak kedves.

Merthogy ami a TV2, a KESMA-portálok szüreti ajánlójából kimaradt, az az, hogy a környéken 2017-ben bevásárolta magát Mészáros Lőrinc – írta meg akkor HVG. A rendezvény ugyan évek óta fut – a termelők igyekezetét és összefogását jól mutatja, hogy sikerese -, mégis az országos média ingerküszöbét csak azután lépte át, hogy Mészáros megjelent.

Mészáros Lőrinc az úr a Dereszla borászatban, tokaji cégbirodalma is lett Felcsút urának

VA-szerződések Szociális bérlakások ügye A 2019/2020-as menetrendi év: 3. sz. módosítással aktualizált belföldi közforgalmú menetrend vonatösszeállításai VA-szerződések Mosogatógépek száma a csepeli óvodákban és iskolákban Szociális bérlakások ügye NFM – támogatások NFM – szerződések Belügyminisztérium – támogatások Belügyminisztérium – szerződések NGM – támogatások


TV2 akkor ősszel be is jelentkezett Bodrogkeresztúrról, akkor Bárdos Saroltát faggatták. A tulajdonában lévő Nobilis Tokaj Bt. nem a Mészáros család tulajdona, a kis pincészetet Bárdos vezeti. A Dereszla Pincészet viszont már Mészárosé, és résztvevője a szüreti napoknak.

A Google találatai szerint 2017 óta a Mészáros-lapok folyamatosan követik a Mindszenthavi Mulatságot, míg 2016-ban csak szakportálok találatát hozza, és előtte években sem rajongott érte a kormánymédia.

 

Segesvári Csaba

Nyitókép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a TV2-ben beszélt a baloldal álhíreiről. Forrás: TV2 

Megosztás