választások 2019

Uniós pénzből fesztiváloznak a kampányban a kecskeméti fideszes képviselők

Félmilliárd forintot nyert Kecskemét 3 éven át tartó közösségépítő, helyi identitást erősítő rendezvényekre. A őszi önkormányzati választások előtt számos városrészi napot tartanak Kecskeméten, és fellépnek a jelenlegi fideszes képviselők is.

“A projekt keretében olyan közösségfejlesztési folyamat kerül megvalósításra Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területének 15 célterületén, amelynek keretében 3 éven keresztül közösségépítő, helyi identitást növelő rendezvények valósulnak meg. A célterületek lakossága minden esetben eléri az 500 főt és nem haladja meg a 15 ezer főt” – ez a nyakatekert mondat a hi-kecskemet.hu oldalról származik, ahol azt magyarázzák el, mire is nyert 517 millió forintot a kecskeméti önkormányzat.

A programsorozat idén áprilisban indult, 2022-ig tart. Az önkormányzati tulajdonú hiros.hu beszámolói szerint tavasszal utcabált, egészség- és sportnapot, valamint mesterségek napját is tartottak Kecskeméten. Az utcabál megnyitót a fideszes alpolgármer és a várorész képviselője tartotta, a többi rendezvényen nem jelezték előre a politikusokat.

Ebből az uniós pénzből jutott a Keresztény Polgári Piknikre is. Az önkormányzati lapban lévő cikk nyitófotóján nem más, mint Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármester mosolyog, gyermekével. Az önkormányzati választási kampány augusztus 24-i kezdetéig több tucat rendezvény tartottak, és a kampányban sem álltak le.

A Széchenyiváros hetéről szóló tudósításban újra Szemereyné Pataki Klaudia lett a címlapkép, az önkormányzati lapban Salacz László fideszes országgyűlési képviselő szavait is idézték, ahogy a szintént párttag Engert Jakabné széchenyivárosi önkormányzati képviselő mondanivalója is teret kapott. Ráadásul információink szerint nem csak a régi, hanem az új fideszes jelöltek is felbukkannak az uniós rendezvényeken. A rendezvények nem érnek véget, hiszen 2022-ig tart a program.

“Nagyon jó, ha az unió ad pénzt a civilségre a megjelenésre, de hogy ezt a regnáló kormánypárti városvezetés a polgármester és a jelöltek bemutatására használja, az felháborító. Számunkra az is kiderült, hogy a leköszönő képviselők mellett az új jelöltek is szerepelnek a színpadon, látszik, hogy a Szövetség a Hírös Városért – az ellenzék összefogása – nem kap ilyen lehetőséget. Amikor ezt szóvá tesszük, cinikus választ kapunk” – mondta Király József, ellenzéki képviselő. Megjegyezte, a rockfesztiválon  – ez nem az uniós pénzből ment ugyan – a fideszes képviselők a jelöltekkel együtt énekeltek.

Segesvári Csaba

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia a Kadafalva napja megnyitóján, forrás: a polgármester Facebook-oldala 

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás