szentendre

Túlbiztosított flashmob Szentendrén – több volt a rendőr, mint az aktivista a városháza előtt

Kis túlzással több volt a közeg, mint a résztvevő azon a szentendrei villámcsődületen, amit a Nem adjuk a Postás strandot! mozgalom tartott csütörtökön a városháza előtt.

Strandolónak öltözött civil aktivisták: békaemberek és napimádók nyugággyal, gumimatraccal ütöttek tábort a szentendrei városháza előtt a testületi ülés ideje alatt. Az ellen tiltakoztak, hogy egy magánbefektető tervei szerint irodapark épülne a város Duna-strandjának közvetlen szomszédságába.

Az egyik felszólaló – a helyi Civil Kotta aktivistája – Benkovits György szentendrei festő írását olvasta fel, amely szerint „a közösséggel való együttműködés mintha valamiféle terhes, gyorsan letudandó kötelező kűr, felesleges időtöltés lenne, nem pedig a várostervezés és fejlesztés egyik hatékony módszere.”

A bámészkodó sétálók mellett gyorsan megjelentek először a közterület-felügyelet emberei, majd a rendőrök is, gyors számítások szerint nagyjából annyian, mint az aktivisták. Az egyik felszólalót igazoltatták is értesüléseink szerint.

Az akciót a Nem adjuk a Postás strandot! mozgalom szervezte, amely hamarosan aláírásgyűjtésbe kezd az „a Hang” civil petíció-platformon.

Rádi Antónia

Fotó: Nem adjuk a Postás strandot! mozgalom/Sinka Domokos

Megosztás