Hangulatjavító intézkedések

Olcsó benzin után itt a filléres Nazareth? Rocklegendák Matyóföldön

Üzleti titok, hogy mennyiért lép fel a heavy metal legenda Nazareth Mezőkövesden. A koncert a nézőknek ingyenes, a volt NAV-elnök és ex-polgármester Tállai András városától közérdekű adatigénylésben kérdezzük a költségeket.

A jóárasított MOL üzemanyagot intéző egykori városi polgármester, NB I-es csapatot gründoló, jelenleg is fideszes képviselő, ex-NAV elnök Tállai András szülővárosában, Mezőkövesden Rocklegendák néven koncersorozat indul. Az első rendezvény július közepén lesz, a hard rock és heavy metal zenekarok első generációjához tartozó, 1968-ban alakult, világhírű Nazareth lesz a fellépő.

A bő két hét múlva tartandó koncertet nagyon visszafogottan propagálják. A koncertről először a miskolci eszakhirnok.com írt június elején, egy olvasó hívta fel a figyelmet a zenekar éves programjában szereplő Mesokovesd – Hungary-ra. Az internetes lap megkeresésére akkor a mezőkövesdi önkormányzat érthetetlen okból úgy reagált, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják a hírt.

A napokban azonban fordulat történt, az önkormányzat jelezte, hogy lesz koncert. Arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül a nézőknek ingyenes koncert, azt válaszolták, hogy üzleti titok. Arra, hogy hány nézőre számítanak (konkrétan: mennyi mobil WC-t rendelnek), kitérő választ adtak. A koncert költségeivel kapcsolatban közérdekű adatkérelmet nyújtottunk be az Kimittudon. Az év végi, budapesti Nazareth bulira egyébként 6900 forint a jegy.

Pusztai László (eszakhirnok.com)

Címlapfotó: Nazareth/Facebook

Megosztás