Egyéb

Pénzbüntetést kaphat a randalírozó váci FIDESZ-KDNP-s önkormányzati képviselő

 

Garázdaság vétsége miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozza a Váci Járási Ügyészség abban az ügyben, amelyről az Átlátszó 2017 októberében megírta, hogy kormánypárti önkormányzati képviselők randalíroztak Vácon.

Emlékezetes, az Átlátszó fél évvel ezelőtt megírta, hogy tavaly ősszel Vácon egy társaság tagjai szemetest borítottak fel és közlekedési táblát döntöttek ki a helyükről, valamint egy éjjel is nyitva tartó bolt alkalmazottjával kötekedtek.

A rongálásról egy váci internetes újság, a vacivilag.hu is beszámolt, de a cikk nem tért ki a tettesek személyére. A Váci Lokálpatrióta Egyesület elnevezésű Facebook-csoport viszont 2017. október 20-ai bejegyzésében már kérdésként vetette fel, hogy rendőrségi ügy lett-e a FIDESZ-KDNP-s önkormányzati képviselők garázdaságából. Ezt a képviselő-testületi ülésről készült beszámolóban említették meg, ahol a történtek is szóba kerültek.

A randalírozásból valóban rendőrség eljárás lett; a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) az Átlátszóval korábbi írásunk készítésekor azt közölte, hogy „közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt” nyomozás indult a váci kapitányságon.

Korábbi cikkünk:

Kormánypárti önkormányzati képviselők randalíroztak Vácon

Ugyanakkor a PMRFK kizárási indítványt terjesztett elő, így Komárom-Esztergom megyébe került át a vizsgálat. Az ottani rendőr-főkapitányság azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy az eljárást befejezték és a vádemelési javaslatot megküldték a Váci Járási Ügyészségre.

Az ügyben nyilatkozat adására illetékes Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla megkeresésünkre azt válaszolta, hogy garázdaság vétsége miatt emeltek vádat egy férfival szemben.

Az illető 2017 szeptemberének egyik éjszakáján Vácott egy dohánybolt előtt egy közlekedési jelzőtáblát húzott maga után, egy másik jelzőtáblát kihúzott a helyéből, a földre dobta, valamint sörös üveget és dobozt dobott az úttestre.

A váci FIDESZ-KDNP szervezet elnökétől, Pető Tibortól, aki a város alpolgármestere is egyben, szintén tájékoztatást kértünk arról, hogy lépnek-e valamit a szóban forgó kormánypárti önkormányzati képviselővel szemben.

Korábban ugyanis Pető Tibor azt mondta, hogy majd ha a rendőrség eljárása megállapítja a három ember felelősségét, akkor döntik el, hogy mi legyen. Pető Tibort azonban egyelőre nem értük el. Amennyiben reagál a megkeresésünkre, közöljük a válaszát.

Csikász Brigitta

Megosztás