A Piszkos Tizenháromra vadászott a rendőrség az Ökotársnál és a Demnetnél

misi

Az Átlátszó birtokába került lefoglalási jegyzőkönyv és a hétfőn házkutatást elszenvedett Ökotárs Alapítvány és Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (Demnet) illetékesei szerint a Miniszterelnökség által összeállított listán szereplő 13 civil szervezet adataira voltak kíváncsiak a Norvég Civil Támogatási Alapot kezelő szervezeteknél razziázó rendőrök. Délután tüntetés is volt a kormányzat által vegzált szervezetek mellett.

“Remélem csak hazavitték és nem börtönbe” – tüntetés a megtámadott civilek mellett from atlatszo.hu on Vimeo.

Az Átlátszó birtokába került lefoglalási jegyzőkönyv és a házkutatást elszenvedő nem-kormányzati szervezetek illetékeseinek beszámolói szerint a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárságáról idén májusban a 444-nek kiadott listán szereplő tizenhárom civil szervezet adatait kereste és foglalta le a rendőrség az Ökotárs Alapítványnál és a Demnetnél. Ők a Piszkos Tizenhármak:

Krétakör Alapítvány

K-Monitor Közhasznú Egyesület

Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Transparency International Magyarországért Alapítvány

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

Társaság a Szabadságjogokért

Asimov Alapítvány

Roma Sajtóközpont

Labrisz Leszbikus Egyesület

Patriarchátust Ellenzők Társasága

Liberális Fiatalok Egyesülete

Szivárvány Misszió Alapítvány

Előzmények

A MIÉP tagja és képviselőjelöltje volt a KEHI norvégügyi főnyomozója

Itt az Átlátszó–KEHI-episztola: adnak, kapunk

Gyakran Ismételt Kérdések a KEHI norvégalapozásáról

Mennyiért vegzálja a KEHI a norvég pénzt felhasználó civileket?

Itt az Ernst & Young jelentése a Norvég Civil Alap átvilágításáról

Az Asimov Alapítvány és az atlatszo.hu nem működik együtt a KEHI-vel

Nem kell Norvégia pénze, ha nem Lázár János oszthatja

Hogyan lettünk jugoszláv békaemberek, és mi köze van ehhez Putyinnak

Hétfő délután 300-400 ember tüntetett Budapesten a Norvég Civil Alap támogatásait kezelő alapítványoknál lezajlott rajtaütésszerű házkutatások miatt. A tüntetés résztvevői kiálltak az Ökotárs és a Demnet mellett és koncepciós eljárást, putyini és rákosista, a civil társadalom megfélemlítését szolgáló módszereket emlegettek.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • macca8

  ok, ment a havi 2 rugó nektek. a kurva anyjukat

 • Sebo Sebes

  A Zsebputyin Viktor, megkezdte az illiberalizalast!

 • Fatolvajokra vadászni (régi eset, tán meg sem esett) sokkalta nehezebb.

 • Vidéki

  ÚJSÁGÍRÓ-SZERVEZETEK KÖZÖS ETIKAI ALAPELVEI

  II. Közös Etikai Alapelvek
  5. §

  a) Az újságírói munkában következetesen és világosan el kell választani egymástól a hírt és a véleményt. Közös etikai alapelvünk: A hír szent, a vélemény szabad!

  b) A hír tényeket, adatokat közöl, valóságtartalma a tényeken alapul és bárki által ellenőrizhető. Közös etikai alapelvünk: nem szabad hazudni!

  Tehát a fák nem nőhetnek az égig, legalábbis azok számára akik elfogadják az ÚJSÁGÍRÓ-SZERVEZETEK KÖZÖS ETIKAI ALAPELVEIT!

  A Maldives Independent szerkesztője, Zaheena Rasheed is megszólalt az Al-Dzsazíra tévécsatorna adásában és egy, a kormányban általánossá vált korupcióról szóló anyagot közölt.

  Vagyis nagy általánosságban, konkrétumok, bizonyítékok nélkül rágalmazott, és ez nem tetszett azoknak akiket megrágalmazott.

  A Freedom of Expression Awards a rágalmazás szabadságát is védi ilyen esetekben.

  Radnóti írta egykor: Oly korban éltem, mikor a tolvaj, az áruló, a rabló volt a hős.

  Napjainkban a rágalmazó is hősnek számít némelyek szemében.

  Egy jogállamban bizonyításra van szükség. Különben ártatlanok szenvedhetnek és oda juthatnak mint Rossini operájában a rágalomária ártatlan áldozata:
  “És e rágalomnak tárgya Pellengéren pusztul el.”

 • Vidéki

  (Remus, Romulus ikertestvére ) “Megharagudott, s amikor Romulus árkot ásatott a majdani falak köré, hol gúnyolta, hol meg akadályozta a munkát, végül pedig átugrotta az árkot. Erre némelyek szerint maga Romulus, mások szerint azonban egy Celer nevű társa leütötte Remust, s az holtan esett össze.”

  (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)

  Romulus alapította Róma városát, ikertestvére csak arra volt képes, hogy gúny tárgyává tegye testvére erőfeszítéseit.

  A Magyar Kétfarkú Kutya Párt olyan mint az éretlen kamasz, aki mindenből gúnyt űz, mindenen csak röhögni tud.

  Ez a cinizmus tette lehetővé, hogy a Freedom of Expression Awards döntőse lehetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

  • Sanya

   A humor eszközével hívják fel a figyelmet a magyar társadalom súlyos problémáira. Ahhoz, hogy valaki megértse a humor mögötti mondanivalót, először több aspektusból kell megvizsgálni a kifejezést. A nézőpontok közti feszültség feloldódása okozza azt a katarzist, amit nevetésként élünk meg. Az egyszerűbb groteszk humort mindenki érti, hamar felismerhető az a legtöbbször két nézőpont, ami a feszültséget, az ellentmondást okozza a helyzeten belül. A mélyebb humor, amit mostanában a kétfarkú képvisel már kettőnél több nézőpont felismerését, és kevésbé nyilvánvaló nézőpontok felismerését igényli; ehhez nem elég a műveltség, de magas intelligencia is kell, vagy az, hogy az ember több időt szánjon a vicc megértése. Manapság talán nem is az intelligencia hiánya, sokkal inkább a türelem hiánya okozhatja a problémát. Ha valaki valamibe energiát fektet, azt nem teszi véletlenül, és ha szellemi ellenfelemnek tekintem, akkor az a legbölcsebb, ha türelmesen megismerem.

   • Vidéki

    A humornak is megvan a maga helye, (például a Sas kabaréban), de az élet nem annyira egyszerű, hogy minden probléma elől humorral, vagy egyszerű idétlen hülyéskedéssel ki lehetne térni.

    Ezért van az, hogy például nagy repülőgépgyárak sem humorban kiváló humoristákat alkalmaznak repülőgép tervezőkként, hanem olyan merev gondolkodású alakokat, akik tisztában vannak szakmájuk szabályaival, gondolkodásuk logikus és tudatában vannak annak, hogy tevékenységükért felelősség terheli őket.

    Egészségbiztosítási intézményeknél, ha például sebészorvost keresnek, akkor nem az az egyedüli szempont, hogy kiváló humoristák legyenek.

    Krilov, a híres orosz meseíró írta:

    Nagy baj van, ha a csizmadia kezd el pékárút sütni, a pék pedig elkezd csizmát varrni!