választás 2024

A Fidesz visszaszerzi Baját, Egert, Miskolcot, Salgótarjánt, Szekszárdot, az ellenzék Szolnokkal és Nagykanizsával vigasztalódhat, Budapest kérdéses

Csorognak az eredmények az önkormányzati választásról, Budapesten Vitézy Dávid egyértelműen vezet, de kicsi a feldolgozottság.

Az elmúlt hónapokban az Átlátszó részletesen foglalkozott az önkormányzati választásokkal, végigvettük a megyei jogú városokat és foglalkoztunk a fővárossal is. Az általunk korábban vázolt esélyeket illetően talán csak Salgótarjánban borult a papírforma. Továbbá úgy tűnik, nem törik meg a kanizsai átok, és a zalai várost ezúttal is új polgármester fogja irányítani, ahogy a rendszerváltás óta minden ciklusban.

A hivatalban lévő jelöltek közül már pezsgőt bonthat a soproni, szombathelyi, pécsi, székesfehérvári, dunaújvárosi, veszprémi, tatabányai, érdi, szegedi, hódmezővásárhelyi, debreceni, kecskeméti, nyíregyházi, békéscsabai elöljáró. Győrben rendkívül szoros a verseny, az elején a függetlenként induló Borkai Zsolt vezetett, azóta állta az élen Dézsi Csaba András jelenlegi polgármester és Pintér Bence civil induló is. 70 százalékos földolgozottságnál 300 szavazat az előnye Pintérrel szemben.

 

A fővárosban hol nőtt, hol szűkült a különbség Vitézy Dávid és Karácsony Gergely között, de mindig az előbbi vezetett. A kerületekben a hivatalban lévők többnyire megőrzik a posztjukat, míg a XII. kerületben a kutyapártos Kovács Gergely lehet a befutó.

Az eredmények alakulását itt követheti figyelemmel:

Az Átlátszó választási oldala a 2024-es EP és önkormányzati választásra.

Megosztás