vidéki lapszemle

A „város érdeke” az akkumulátorgyár Debrecenben, végleg bezárhat a neves pécsi színház

Debreciner.hu: A debreceni lakosok akarata ellenére is meg kell építeni az akkumulátorgyárat – nyilatkozta Papp László polgármester

Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere a Klubrádióban leszögezte, szakértői vélemények alapján a gyár nem veszélyes a debreceniekre, ezért nem fog népszavazást kezdeményezni a beruházásról. Hozzátette, a lakossággal szemben is támogatni fogja a gyár megépülését, mert úgy gondolja, ez a város érdeke – írja a Debreciner a rádiós interjú alapján.

SzabadPécs.hu: Be kell zárnia a Pécsi Harmadik Színháznak, ha nem kap segítséget a színházszerető közönségtől

A kiemelt színházak közé tartozó Pécsi Harmadik Színház segítség nélkül nem tudja folytatni működését – számolt be a lap a színház közleményére hivatkozva. A működési célú állami támogatás csak töredéke a költségeiknek, idén januárra pedig minden anyagi tartalékuk elfogyott. December végén a fűtést is ki kellett kapcsolniuk. Most nyílt levélben kértek segítséget a fennmaradáshoz.

Nyugat.hu: 11 fok van a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola egyes tantermeiben

Az iskolát a Szombathelyi Távhő fűti. Az intézményben a téli szünet alatt radiátort cseréltek, a rendszert most légteleníteni kellene, ennek hiányában nincs fűtés – számolt be a Nyugat.hu az esetről egy szülő elmondása alapján. Az épületben képek is készültek, amelyeken az látszik, hogy a gyerekek kabátban, sapkában voltak az osztályteremben. A fenntartó és az iskola vezetése a lap kérdésére elmondták, igyekeznek megoldani a problémát, a gyerekeket addig a melegebb tantermekbe költöztetik át – igaz, abból viszont nincs elég.

Szegeder.hu: Az 1,3 milliárdos rezsikompenzáció ellenére sem nyitják ki a Tiszavirág Sportuszodát

Hiába az 1,3 milliárd forintos támogatás Szegednek, nem nyithat ki hamarabb a Tiszavirág Sportuszoda. Kovács Tamás gazdasági alpolgármester szerint a bezárásokra egy olyan kormányhatározat miatt volt szükség, ami előírja, hogy támogatás fejében csökkenteni kell a rezsiköltségeket. Ha újranyitnák az uszodát, akkor elesnének a forrástól. Botka László polgármester elmondása alapján a városvezetés akkor lett volna hajlandó biztosítani a folyamatos üzemeltetést továbbra is, ha a kormánytól írásos garanciát kap a támogatás folytatására. Erre azonban egyelőre nem került sor a Szegeder.hu cikke szerint.

Borsod24.hu: Már van gyanúsítottja a Tarna elpusztítási ügyének, egy fideszes politikus is érintett

„A büntetőügy természetkárosítás nyomán indult, a hatalmas nyári szárazság idején ugyanis valakik elterelték a Tarna folyó vízét egy illegális gáttal, hogy az egy borászat irányába folyjon. Most teljesen új információk kerültek napvilágra, szerteágazó az ügy, amiből egy fideszes politikus-ügyvédet próbálnak kizárni” – írja a miskolci lap.

Nyitókép: Barcsa Lajos alpolgármester, Papp László polgármester és Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes a tervezett akkumulátorgyárral kapcsolatos lakossági fórumon Debrecenben. Fotó: Balogh Dénes/Átlátszó 

Megosztás