vidéki lapszemle

Leálló beruházások Szombathelyen és Nagyatádon, történelmi aszály az Alföldön

Debreciner.hu: Történelmi aszály sújtja az Alföldet, újra kell gondolni, hogyan bánunk a vízzel

Hónapok óta tombol az aszály az Alföldön. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága a lap kérdésére elmondta, a talaj művelt rétege teljesen kiszáradt, de a mélyebb rétegek nedvességtartalma is kritikusan alacsony szinten van. Az elhúzódó aszályos időszak miatt a nemzeti park a közelmúltban erőforrásai jelentős részét a problémák mérséklésére fordította. A nemzeti park hozzátette, paradigmaváltásra van szükség a hazai gyakorlatban: újra kell értékelni a káros vizek fogalmát, a tavaszi vízelvezetések gyakorlatát és a természetes úton megjelenő vizek megtartásának lehetőségeit a tájban.

Nyugat.hu: Egy darabig nem lesz északkeleti elkerülője Szombathelynek

Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a tervezett szombathelyi északkeleti elkerülő kapcsán elmondta, a „háború és a kialakuló gazdasági válság okán további intézkedésig a kormány felfüggesztette az állami útépítéseket és egyéb olyan nagy projekteket, amelyeket még nem kezdtek el…” Az útépítések leállítása érinti az elkerülőhöz közvetlenül csatlakozó, Szombathely és Kőszeg közötti M87-es gyorsforgalmi utat is, amelynek az építése így szintén a távoli ködbe veszik – írja a lap.

SzabadPécs.hu: Baranyában Mohácson lesz az első kata-tüntetés

„Biztosan kiröhögnek minket” – válaszolta a tüntetés egyik szervezője arra a kérdésre, hogyan fogadja majd a fideszes város a megmozdulást. A Minden Fiatal Magyarországa Mozgalom mohácsi alapszervezetének elnöke a lapnak elmondta, hamar körbefutott a információ, több pécsi is megígérte, hogy elmegy a tüntetésre. Nagyjából húsz-harminc helyire számítanak, Mohácson ugyanis kevesen mernek megszólalni, inkább hallgatnak az emberek. Hozzátette, ha kevesen lesznek, akkor egy békés utcai fórummá alakulnak, rendbontásra nem kell számítani.

Atádhír.hu: Rendkívüli: Visszavonták a nagyatádi fürdő fejlesztésének támogatását

A Nagyatádi Gyógyfürdő fejlesztésének első ütemét tartalmazó 1,2 milliárd forintos állami támogatást a városnak 15 napon belül vissza kell utalnia. A pénzvisszavonás annak az általános kormányzati megtakarításnak a része, amelynek során összesen 416 milliárd forintot zárolt a kabinet a minisztériumok kiadásaiból a napokban – olvasható az Atádhír cikkében.

Északhírnök.com: Jó kis adok-kapok lett abból Miskolcon, hogy az eszakhirnok.com megírta, Dubaiba utazott nemrég Miskolc polgármestere és kísérete

A hivatalos magyarázat szerint Veres Pál meghívást kapott Abdulla A. Al Salehtől, az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériumának államtitkárától arra a Nemzetközi Befektetői Konferenciára, amely az Emírségekben megrendezett világkiállítás zárórendezvénye. Miután a lap kikérte az utazás költségeit, a helyi ellenzék (a Fidesz) teljes pályás letámadást indított a városvezetés ellen a kidobott pénznek tartott luxusutazás kontra visszavágott városi közlekedés és egyebek miatt.

Nyitókép: Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője (Fidesz) a választási kampányban. Fotó: Hende Csaba közéleti Facebook-oldala

Megosztás