vidéki lapszemle

Hende Csaba újrázhat Szombathelyen, nem adják ki a települési oltási adatokat Hajdú-Biharban

Debreciner.hu: Melyik településen mennyi embert oltottak be? – Az NNK után a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal sem tudja megmondani

A Debreciner október 26-a óta próbálja megszerezni a Hajdú-Bihar megyei települések koronavírus elleni átoltottságára vonatkozó információkat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azt válaszolta, hogy nem minősül adatkezelőnek. Ezután a lap a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz fordult, ahonnan először az a válasz érkezett, hogy 15 helyett csak 45 napos határidővel tudnak válaszolni, majd december 23-án közölték, hogy a kormányhivatal a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos oltottsági adatok vonatkozásában nem minősül adatkezelőnek.

Nyugat.hu: Úgy tűnik, tényleg Hende Csaba lesz a Fidesz képviselőjelöltje Szombathelyen

Miközben az ősz eleji előválasztáson kiderült, kik lesznek az összefogásban szereplő ellenzéki pártok közös képviselőjelöltjei, a Fidesz egyelőre hivatalosan nem jelentett be egyetlen jelöltet sem. Egy 2022-es kártyanaptáron azonban karácsonyi és újévi jókívánságok mellett szerepel Hende Csaba portréja, alatta pedig az aláírás: „Hende Csaba, az Ön képviselőjelöltje”. Vagyis a döntés vélhetően már megszületett – írja a lap.

Szegeder.hu: Százezer forintot ad a makói önkormányzat a Continentaltól elbocsátott dolgozóknak

A makói önkormányzat egyszeri százezer forinttal segíti a Continental gyártól július elseje óta elbocsátott dolgozókat; a Makói Gumiipari Szakszervezet számára pedig négymillió forintos keretet biztosít a dolgozók jogi képviseletének támogatására – döntött a makói képviselő-testület. A százezer forintos támogatásért az önkormányzatnál kell jelentkezni december 31-ig, a jogosultságot a szakszervezettel közösen bírálják el januárban. Karácsonyig 23 egykori dolgozó jelentkezett – olvasható a cikkben.

Északhírnök.com: Jutalmazza dolgozóit a Miskolc Holding is, amelyet sokan azonnal becsuknának

Jövedelemszinthez kötve tíz vagy hét napi bruttó személyi alapbérnek megfelelő összegű karácsonyi jutalmat kapnak a Miskolc Holdingban és tagvállalataiban dolgozók – erről döntött legutóbbi igazgatósági ülésén az önkormányzati vagyonkezelő. A cég közleménye szerint a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatainak több ezer munkavállalója a koronavírus-világjárvány miatt az év nagy részében nehezített környezetben végezte munkáját, ezért döntöttek úgy, hogy a karácsonyi juttatással mondanak köszönetet, hogy ezekben a hónapokban is végezték munkájukat, így biztosították a város működését. Az Igazgatóság döntését követően Dukai Zoltán vezérigazgató közölte, mindezt a Holding nehéz anyagi helyzete ellenére teszik meg.

7300.hu: Másodszorra sem jelent meg a tárgyalásán a 200 milliót sikkasztó komlói közös képviselő

December közepén kezdődött volna a jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolt Sz. Rudolfné büntetőpere a Komlói Járásbíróságon, azonban a nő nem jelent meg a tárgyaláson. A 2012 és 2017 között 59 komlói társasház vagyonkezelését végző nő ellen még 2019-ben emeltek vádat, mert a vádirat szerint a társasházak számláiról rendszeresen saját céljaira vett fel készpénzt, de előfordult, hogy jogosulatlan utalásokat teljesített saját lakossági folyószámlájára. Ezzel több, mint 200 millió forint kárt okozott a lakóközösségeknek. Hogy mire költötte az összeget, azt a nyomozás nem tudta megállapítani, Sz. Rudolfné ugyanis a vizsgálat során nem tett vallomást – írta meg a 7300.hu a Népszava információira hivatkozva.

Nyitókép: Hende Csaba egy 2022-es kártyanaptáron (forrás: Nyugat.hu)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás