vidéki lapszemle

Rekordgyanús szalagvágás Hajdú-Biharban, olcsón jut irodához a Fidesz Kaposváron

Debreciner.hu: Megcsinálták a szalagvágás paródiáját a fideszes képviselő főszereplésével

Egyetlen nap délelőttjén ötször vágtak nemzeti trikolort Berekböszörményben, egy közel kétezer fős településen Hajdú-Biharban számolt be a rekordgyanús eseményről a Debreciner. A választókerület fideszes országgyűlési képviselője, Vitányi István közreműködésével avattak óvodai játszóudvart, közterületi játszóteret, leaszfaltozott utcát, temetői fejlesztést, megújult sportpályát és szoborparkot is.

SzabadPécs.hu: A Pécsi Tudományegyetem is előírja a koronavírus elleni védőoltást a munkavállalói számára

Kötelezővé teszik a PTE a dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltást. „A cél a munkavállalóink, és az ő környezetük, családtagjaik egészségének a védelme” – jelentette ki Betlehem József professzor, a PTE Operatív Stábjának elnöke. Aki meggyőződésből vagy egyéb, nem orvosi okból kifolyólag nem kíván élni az oltás lehetőségével, azt a munkavállalót kötelezően fizetés nélküli szabadságra küldi majd a munkáltató. Amennyiben utóbb mégis felveszi az oltást az illető, és ezt igazolja, természetesen újra munkába állhat olvasható a PTE közleményében, amit a Szabad Pécs tett közzé.

KaposT.hu: Sufnituning: továbbra is önkényesen osztogatják a nem lakáscélú helyiségek bérleti jogát az önkormányzatnál…

Néhány nem lakáscélú városi ingatlant, üzlet- és irodahelyiséget már úgy kénytelen kiadni a város, hogy voltaképpen a bérlő mondja meg, hogy mennyit hajlandó érte adni írja a KaposT. A lap szerint az alacsony bérleti díjak egyik fő nyertese a helyi Fidesz, ők ugyanis a Füredi úti irodájukat 175 740 forint helyett kevesebb, mint harminckétezer forintért használhatják.

Nyugat.hu: 45 milliárd forint uniós támogatás érkezik Vas megyébe a következő hét évben

A 45 milliárd forintból 13,4 milliárd forint jut Szombathely városstratégiai programjának megvalósítására, 4,3 milliárd a szombathelyi járás többi területére mondta Majtényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke egy sajtótájékoztatón.

Szegeder.hu: Tényleg tízmilliárdoktól esik el Szeged a következő években?

A Szegeder szerint még az előzőeknél is nagyobb aránytalanságok fedezhetőek fel a megyei uniós pénzek szétosztásánál a most kezdődő hétéves uniós ciklusra, és ez különösen Szeged esetében látványos – rossz értelemben. A portál rámutat: a tervezet annyira már nem tervezet, a kormány elfogadta, majd megjelent a Magyar Közlönyben november elején. Egyesek szerint ennek oka egyszerűen politikai, mások szerint rászorultsági alapon ment a szétosztás, azonban az utóbbit az adatok nem támasztják alá. A kormány ugyan ígéretet tett állami kárpótlásra a korábbi ciklus összegével megegyező mértékben, de itt sem látszik tisztán a szándék írja a lap.

Nyitókép: A temetői fejlesztés avatása Berekböszörményben (forrás: Vitányi István képviselő Facebook-oldala)

Megosztás