felsőoktatás

A miskolci HÖK elég gazdag

Amikor most a kimittudon keresgéltem rábukkantam egy másik adatigénylésre, ami az ME-HÖK ügyek után érdeklődik és meg is érkezett rá a válasz. Ami nekem további kérdéseket vetett fel.

Az adatigénylésre jött válaszból kiderült, hogy mennyi pénzt bocsát a Miskolci Egyetem a Hallgatói Önkormányzatok rendelkezésére. Az összeg 2011-ben 57.426.214 és 2012-ben 66.290.217 forint. Vagyis gondolom ez megfelel az ME-HÖK költségvetésének.

A miskolci HÖK-ösök elég szövevényes rendszert hoztak létre anno. Kezdték azzal, hogy még a rendszerváltás környékén a létrehozták KISZ utódként a Miskolci Egyetemisták Szövetségét (MESZ), ami most a Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzat társadalmi szervezete. Az „építkezés” következő lépcsőfoka az volt amikor 2006 a HÖK társadalmi szervezet létrehozta MEHASZ Kft., ügyvezetője Sulák László volt HÖK elnök, tanár és koliigazgató.

Kérdésem a következő, ha a HÖK 2011-ben 57 milla támogatást kapott akkor a birosag.hu-n megtalálható MESZ pénzügyi beszámolójában szereplő 64 milliós alapítói támogatást hogy a picsába hozták össze? Ugye HÖK alapító a MESZ-ben.

A Miskolci HÖK elég gazdag

A Miskolci HÖK elég gazdag

Megosztás