Heti lapszemle

Kétmilliárd forintot nem fizetett ki a 2017-es budapesti vizes vébét szervező cég

24.hu: Vizes vb: kétmilliárd közpénz hiányzik, mert a Bp2017 nem fizetett egy állami cégnek

A két évvel ezelőtti budapesti vizes világbajnokságot szervező állami tulajdonú Bp2017 Kft. nem fizetett ki 2,3 milliárd forintot a szintén állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt.-nek, amely a tartozást értékvesztésként írta le, miután hiába követelte a Bp2017-től. Vagyis valahogyan, valahova eltűnt bő 2 milliárd forint közpénz.

Hvg.hu: Az ügyészség is vett Microsoft-szoftvert a botrány éveiben

Nemcsak a rendőrség, a NAV és a MÁV érintett, az ügyészség 2013-2014-ben 237 millióért vásárolt szoftverlicenceket. Sőt, még a Legfőbb Ügyészség is vásárolt Microsoft-licenceket ebben a két évben, méghozzá négy különböző alkalommal, összesen bruttó 236,5 millió forint értékben. A licencek szállítója mind a négy alkalommal a Microsoft egyik hazai viszonteladója, a T-Systems volt. A korrupciógyanús magyarországi Microsoft-beszerzések kapcsán augusztus 23-án rendelt el nyomozást az ügyészség, ami így tulajdonképpen saját korábbi vásárlásait is vizsgálja.

MagyarHang: A Mészáros gyerekek kapták a zánkai tábor felújítását

A Fejér-BÁL Zrt. a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el a zánkai Erzsébet-tábor felújítását. A tender eredményét még nem irdették ki, de az ajánlatok összegzéséről szóló irat már megtalálható a közbeszerzési adatbázisban. Eszerint a konzorcium 16,8 milliárd forintért kapta meg a zánkai egykori úttörőváros korszerűsítését. Ez az összeg a kormány által az Erzsébet-alapítványnak a felújításra adott 26 milliárd forint kétharmada.

444: Összetöpörödött Fidesz-logókkal kampányolnak a kormánypárti jelöltek

A lap körképe szerint több fideszes jelölt mintha nem lenne büszke a pártjára, a reklámanyagaikon alig észrevehető a Fidesz logója. Van, aki a szórólapján a párt neve helyett a sajátjával kampányol, és olyan is akad, aki még a fideszes narancssárgát is eltüntette, és inkább zöldre vagy lilára cserélte. Mindez azért fura, mert az eddigi kampányokban mindig központi, egységes arculattal nyomult a kormánypárt.

Index: Tovább gyengülhet a forint, jöhet a 335 forintos euró

Hétfő óta 329 és 330 forint között mozgott egy euró ára, csütörtökön 331,9-ig ugrott és azóta is 331 forint fölött van az árfolyam. A 332 történelmi mélypont, soha nem volt még ilyen gyenge a forint. A korábbi negatív rekord a tavaly nyári 330,8 forintos árfolyam volt. Elemzők szerint most az euróárfolyam akár 337 forintig is gyengülhet.

Címlapkép: Bp2017/Facebook

Megosztás