sajtószabadság

Átlátszósok is beférkőztek a HírTV műsoraiba 2015-2018 között, ez veszélyes és felháborító

A 2015-ös „G-nap” után a HírTV rendszeresen idézte az Átlátszó hírértékű cikkeit, és munkatársaink többször megszólaltak, szerepeltek a csatorna különböző műsoraiban. Tegnap át/visszavette a tévét a Fidesz, így valószínűleg nem lesz ilyen egy darabig.  Összegyűjtöttük a legfontosabb szerepléseinket, ezzel búcsúzunk a HírTV kormányfüggetlen korszakától.

2015. február 6-án lemondott a Magyar Nemzet, a HírTV, és a Lánchíd Rádió vezetése, és átállt a fideszes médiabirodalom kötelékébe. A tulajdonos Simicska Lajos ekkor azt nyilatkozta az Indexnek, hogy „Orbán egy geci”, ebből lett a G-nap elnevezés. Simicska akkor az Átlátszónak adott interjújában jelentette be, hogy személyesen ő lesz a HírTV elnöke. Aznap este a műsorvezető az Átlátszóra hivatkozva ismételte el a bejelentést: 2011-es létrejötte óta lapunk neve alighanem akkor hangzott el először a csatornán.

Ezután a HírTV rendszeresen szemlézte a cikkeinket, és többször megszólaltatta munkatársainkat egy-egy anyaggal kapcsolatban.

Legutóbb Erdélyi Katalin nyilatkozott arról, hogy melyik cégeken keresztül dől a TAO-támogatás a Fidesz-közeli focicsapatokhoz.

Főszerkesztőnk, Bodoky Tamás az elmúlt néhány hónapban többször volt a Szamizdat című műsor vendége, ahol Bodacz Balázs műsorvezetővel beszélték át újságírók az adott hét aktuális közéleti híreit.

Mészáros Lőrinc vejének villámgyors gazdagodásáról Rádi Antónia beszélt a közelmúltban a Híradóban, Oroszi Babett pedig Mészáros Lőrinc vagyonosodásával kapcsolatban nyilatkozott áprilisban, de az Elios-üggyel is foglalkozott a hírműsor.

Tóth Balázs a Newsroom című műsorban a CÖF félmilliárdos MVM-támogatásáról beszélt, Kálmán Olgánál pedig Rádi Antónia és Bodoky Tamás szerepelt az azeri feketekasszával kapcsolatban.

A HírTV oknyomozó műsora, a Célpont foglalkozott Polt Péterrel, és a Fidesz-közeli nagyvállalkozók által elnyert közbeszerzésekkel is. Az útépítési megbízásoknak a csatorna Látótér című műsora is szentelt egy riportot a közelmúltban.

Köszönjük az elmúlt pár évet a HírTV munkatársainak.

Megosztás