Hírek

Belehazudták a liftet az egyszintes épületbe, hogy nyerjenek

Ezekről ne maradj le!

Kurzuslovagok, életmód-tanácsadók taroltak a tanodapályázaton (Átlátszó)
Belehazudták a liftet az egyszintes épületbe, hogy nyerjenek (Direkt36)
A Nemzeti Bank nem képes ellenőrizni az alapítványai jogszerű működését (MNO)

Ha van 3 perced:

Ismét havercégekkel dolgoztat a jegybank Pallas Athénéje
A Magyar Nemzeti Bank alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae közbeszerzésén már bevált cégekkel szerződik a Lónyay-Hatvany villa konferenciaközponttá alakításának előkészítő munkáira: a Matolcsy-rokonság által alapított (de már nem a tulajdonukban álló) RAW Developmenté a projektmenedzsment, az Eiffel Palace-bizniszhez kötődő DVM Design pedig a műszaki ellenőrzést végzi. (Átlátszó)

Belehazudták a liftet az egyszintes épületbe, hogy nyerjenek
A VIII. kerületi Auróra utcában kevesebb, mint egy év alatt, botrányok nélkül újították fel a rendelőintézetet. A közbeszerzésen pályázó és nyertes cég, az EU-Line konzorcium, azonban hazudott a referenciájáról, ugyanis a távoli Uruguayban lévő épületek felújítása, amire hivatkozott, nem felelt meg a követelményeknek. Az már majdnem mellékes, hogy nem is volt köze hozzá. (Direkt36)

A Nemzeti Bank nem képes ellenőrizni az alapítványai jogszerű működését
Az MNB felügyelőbizottságának szeptember végén megjelent vizsgálata nem talált hibát az alapítványok működésében, egy ügyvédi iroda azonban igen. A jogi szakvéleményt a bizottság kérésére végezték, és nem csupán elmaradt jelentéseket találtak, de még a jogszerű működést is megkérdőjelezték. Komoly kockázatként említette a jelentés, hogy a felügyelőbizottság nem vizsgálhatja az alapítványok gazdálkodását. (MNO)

Kurzuslovagok, életmód-tanácsadók taroltak a tanodapályázaton
Az EMMI tanodafinanszírozási programjának botrányát még a migránskampány se tudta elfedni, így a minisztérium megígérte, hogy mindenkinek jut majd az uniós pénzből. Az akár 20 éve működő, de most a megszűnés szélére került alapítványoknak azonban az ígéretek nem sokat érnek. Eközben a semmiből feltűnő pályázók sorra nyerik a támogatásokat, a sikeres pályázatok harmadát összesen 9 pályázó nyerte. (Átlátszó)

Már le is mondott a Népszabadság-kiadó megbízott vezetője
Ő az az ember, aki szombaton átvette a cég vezetését, és aláírta a levelet, amelyben a Népszabadság munkatársait értesítették a lap kiadásának felfüggesztéséről. Közben a lap utolsó hetében feltárt helikopter-botrány is tovább dagad: Rogánt a Parlamentben kérdezték. A propagandaminiszter előbb Kóka Jánost hozta szóba, majd arról beszélt, hogy politikus magáncélból nem használhat helikoptert, akkor sem, ha felesége ügyes üzletasszony. (Index, 444)

Ha van még két perced:

Titkolják majd, de átlátható marad. A Nemzetgazdasági Minisztérium törvényjavaslata adótitokká tenné azt, hogy ki, mennyi pénzt ad és kinek, az adókedvezmények kapcsán. (Index)

Jöhetnek a plakát-koncessziók? A döntés elsősorban Simicska Lajos ellehetetlenítésére szolgálhat. (Index)

Mengyi Rolandot gyanúsítottként hallgatták ki. Többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. (24.hu)

A Debreceni Egyetem kötelezően elő akarta írni a 4500 forintos sportköri tagságot, azonban a tiltakozásokra felfüggesztette a döntése végrehajtását. (Átlátszó Oktatás)

Buszpályaudvar-nagyhatalom: Hévizen a harmadik buszpályaudvart tervezi az önkormányzat, azonban a két éve épült második még meg sem nyitott. (Blikk)

Humor+ lesz a neve, október 30-án indul és saját gyártású produkciók is lesznek Andy Vajna TV2-csoportjának kilencedik csatornáján. (Napi)

Lehet tippelni: válaszolt a Communitas, az EMNP és az MPP az adatigénylésekre? Erdélyben sem egyszerű az adatnyilvánosság. (Átlátszó Erdély)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás