Hírek

Elszólta magát az MNB, egymilliós fizetésű munkatársnője miatt válik Matolcsy

Ezekről ne maradj le!

Elszólta magát az MNB, egymilliós fizetésű munkatársnője miatt válik Matolcsy (NOL)
Ilyen egy magyar tájékoztató kampány: titkolják mire megy el a közpénz (Átlátszó)
Orbánt nem érdekli, hogy Mészáros Lőrincet milliárdos jachton látták (Index)

Ha van 3 perced:

Elszólta magát az MNB, egymilliós fizetésű munkatársnője miatt válik Matolcsy
Előbb egy furcsa közleményben szólta el magát az MNB, hogy a milliós fizetéssel a jegybankelnök mellett dolgozó jógaoktató az oka annak, hogy Matolcsy válik. Majd az is kiderült, hogy az elnök nem csak gondoskodó szerető, hanem jó vej is: a nő édesanyja is feltűnt az egyik jegybanki alapítvány körül, ő készítette annak éves beszámolóját. Testvére pedig a trafikügyön nyert. (NOL, NOL, Index, 444)

Ilyen egy magyar tájékoztató kampány: titkolják, mire megy el a közpénz
Rogánék nem akarják elárulni, hogy melyik sajtótermékhez mennyi jutott a 3,9 milliárd forintos kampánypénzből, ezért az Átlátszó a NAIH-hoz fordult. De előtte még egy kafkai iratbetekintési szeánsz alkalmával sikerült betekinteni az állítólag nem létező teljesítési igazolásokba, és kijegyzetelni a június havi költéseket – ezekről infografikák is vannak.  (Átlátszó)

Orbánt nem érdekli, hogy Mészáros Lőrincet milliárdos jachton látták
Az Index videósai utánajártak, mit gondol a Fidesz értelmisége Felcsút polgármesterének nyári kikapcsolódásáról? Orbánt nem érdekli, de a legszebb választ L. Simon adta, aki nem firtatná Mészáros Lőrinc vagyonát, mert szerinte a konzervativizmus lényege, hogy a magántulajdon szentségét tiszteletben tartjuk. Örülni kellene mások sikereinek. (Index)

A PMRFK nem rúgta ki a hamis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal trükköző rendőreit
Hamis nyelvvizsgájuk ellenére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon (PMRFK) dolgozhat tovább három vezető beosztású rendőr, holott a testület más szervezeteinél nem voltak ilyen engedékenyek: a pénzért vett nyelvvizsgával rendelkezőket kirúgták. Hogy a PMRFK miért volt ilyen kegyes az eljárás alá kerülő emberekkel szemben, nem indokolták. (Átlátszó)

Csak hazavitte a munkát?
122 millió dollár készpénzt találtak az orosz korrupcióellenes ügynökség vezetőjének lakásán egy házkutatás során. A rendőrség közleménye szerint egyelőre ismeretlen a teljes összeg, amit Zakarcsenko a korrupció elleni harca közben összeharácsolt, mert egyelőre csak egyetlen lakását – illetve, mint azóta kiderült, valójában a nővére lakását – kutatták át.  (444)

Ha van még két perced:

„Szerencsére” változatlanul stabil az ügyészségi munka: Polt hivatala visszadobta a Matolcsy vezette MNB egyik alapítványa elleni feljelentést. A határozatot véletlenül felbontották a Miniszterelnökségen. (Vastagbőr)

Bagóért árusították ki a Maldív Köztársaság apró szigeteit, többek között egy olasz szállodalánc is vett egyet, a bevétel pedig az államkassza helyett a korrupt politikusok zsebében landolt. (Átlátszó)

El kell árulni, hány millióért hirdet az Erzsébet-utalvány a Habony-médiában. Miután a Magyar Narancsnak titkolóztak, a Transparency International beperelte őket. És nyertek. (Mancs)

A Klik tízmilliárdos TÁMOP pályázatából több olyan tanulmányt is kifizettek, melyeknek részletei szóról szóra megegyeznek. Korrupcióinfo. (Átlátszó)

Kontinenseken átívelő, Budapesten végződő nagy összegű pénzmosási ügyet göngyölített fel a magyar rendőrség. (Index)

Sehogy sem akar összejönni a wifi és a Futár a Combinókra. Tavaly tavaszra ígérték, negyvenből ötöt sikerült eddig felszerelni. (Index)

Feljelentést tett az Utcajogász blog közérdekű adattal visszaélés miatt, miután a Belváros egy év pereskedést követően sem volt hajlandó kiadni lakásgazdálkodási adatait. (Utcajogász)

Egy friss tanulmány szerint lényegében az összes európai autógyártó hazudott a dízelkocsik kibocsátási adatairól. Hosszú ideig, szisztematikusan. (Greencarreports)

Elképesztő választ adott a brit kormány egy vicces közérdekű adatigénylésre. Egy Instagram-profil linkjét küldték válaszul. (TNW)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás