Hírek

A Panama-iratok titkai, avagy hogyan lesz egy sarki pékségből offshore?

Ezekről ne maradj le!

Minek kell egy „jótékonysági szervezetnek” ennyi ingatlan?(Átlátszó)
Sztaniolba csomagolt hadüzenetet küldött az MVM Lázárnak (444, NOL)
Egyre több luxusszállodája van Orbán jóbarátjának (HEOL, NOL)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

Minek kell egy „jótékonysági szervezetnek” ennyi ingatlan?
Sokan régóta sejtik, hogy a megfélemlítésen és jutalmazáson túl másra is támaszkodik az a hatalomgyakorlás, ami Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester működését jellemzi. Most azonban már egyértelmű, hogy az ún. érpataki modell működésében vannak a törvényesség határait feszegető megoldások is. Orosz Mihály Zoltán jótékonysági egyesülete közel ötven ingatlant vásárolt fel Érpatakon. (Átlátszó)

Sztaniolba csomagolt hadüzenetet küldött az MVM Lázárnak
A Magyar Villamos Művek szerint egyáltalán nem éri majd meg a paksi bővítés. Az MVM vezérigazgatója elmondta, hogy az energiaárak várhatóan esni fognak a jövőben, ergó egyáltalán nem jó biznisz nekünk a bővítés. A szakmai okok mellett más is van a háttérben: az Orbán-Putyin megállapodást követően az MVM-et nemes egyszerűséggel kihagyták a bővítési munkákból, amely így a megújulú energiaforrások felé fordult. (444, NOL)

A Fővárosi Önkormányzat tagadja a felelősségét a bérlakásügyben
Az Átlátszó korábban megírta, hogy a VII. kerületi bérlakások körüli visszaélésekre már felhívta egy jogász a figyelmet, őt azonban rövid úton eltávolították a pozíciójából. Az ügyben egyik érintett sem válaszolt, most küldték csak meg válaszukat, amelyből a világon semmi nem derül ki. (Átlátszó)

Egyre több luxusszállodája van Orbán jó barátjának
Az egész a gázszereléssel kezdődött, majd jött a mangalicabiznisz meg az útépítés, egy kis ásványvizezés, most pedig a szállodaipar. Felcsút polgármesterének szállodaszerzési vágya már kiderült egy hónapja, amikor az egerszalóki hotellel hozták összefüggsébe, Mészáros most egy 19 szállodát magába foglaló szállodalánc felé kacsingat, több más hotellel egyetemben. (HEOL, NOL)

Magyarország sajnos rosszabbul teljesít
Lázár János már megint füllentett: a kormány sikerpropagandája majdhogynem ellentétes azzal, ami valóban történik. Későn tűnt fel a kormánynak például az, hogy az EU-s pénzek hiánya miatt 9,6 százalékkal estek a beruházások. Ez jelenti az egyik legnagyobb veszélyt a GDP növekedésre. Lázár szerint mégis jól teljesít Magyarország. (HVG, 444)

Sok a közös Magyarországban és a balkáni régióban
Bizalmatlanság a politikusokkal szemben, morális deficit a közéletben, érdektelenség, átláthatatlanság, korrupció, a közérdekű adatigénylések ignorálása. Ezek jellemzők az egész balkáni régióra és Magyarországrra, derült ki egy Belgrádban megrendezett konferencián. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Az összes megépült, felújított, készülő és tervben levő magyar stadion egy listában, képekkel. (444)

48 millió forintunkba került Orbánt és 16 fős küldöttségét eljuttani Washingtonba, a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozóra. Miniszterei mellett a család is vele tartott. (444)

A kormány csak azon a héten nem támogatta az osztályok kedvezményes utazását, amikor a legtöbb osztálykirándulást rendezték. (444)

Újra előveszik a Hunvald-ügyet, az MSZP-s expolgármestert többek közt hűtlen kezelésért ítélték el, de hibázott a bíróság, így az ügyészség perújítást javasol. (Index)

A dohányellátó nevében küldözgetnek hamis emaileket csalók a trafiktulajdonosoknak. Új számlaszámot adtak meg, ide várják a gyanútlan trafikosoktól a pénzt. (Index)

Most a klasszikus „nem olvastam a szerződést” kártyát dobta be Lionel Messi, akit adócsalással vádolnak. Ez az állítólagos figyelmetlenség másfél év börtönnel járthat. (Index)

Az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke szerint a kormány az adóterhek csökkentésével küzd az offshore-ozás ellen. (HVG)

Hiába kiemelt projekt a 25 milliós konferencia-központ építése, a vizes VB miatt csúszni fog az átadás: 2018 helyett csak 2019-re várható. (NOL, HVG)

Szivárogtatott az izsáki gyilkosság ügyében az egyik rendőr, amely miatt „kitagadták” a munkahelyéről, lakhelyéről, az életét pedig ellehetetlenítették. (Blikk)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás