Hírek

Durván lemondatta a szegedi egyetemi kancellárt az Átlátszó Oktatás

Ezekről ne maradj le!

Durván lemondatta a szegedi egyetemi kancellárt az Átlátszó Oktatás (ÁÓ)
Péterfalvi szerint kamuzni még mindig lehet (444)
Itt van aki 1,4 milliárdért védi az Orbán-kormányt Amerikában (HVG)

Ha van 3 perced:

Simicska majdnem begyűrűzött, aztán mégse
„Gondoltad volna, hogy lesz idő, amikor visszasírjuk Eötvös Pált?” – kérdezgetik a Népszabadság szerkesztőségében, és  az egykori piacvezető napilap eljelentéktelenedésétől félnek. Az Orbán-Simicska háború az egykor piacvezető baloldali napilaphoz is „begyűrűzött”: Simicska állítólag beszállt volna, az MSZP viszont teljesen kiszállt, a szerkesztőség tagjai pedig nem bíznak a tavaly érkezett osztrák pénzügyi befektetőben. (Átlátszó)

Péterfalvi szerint kamuzni még mindig lehet
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint nem alkotmányellenes, hogy most már nem lehet névtelenül adatot igényelni. Péterfalvi Attila szerint ugyanis kamu adatot bárki megadhat, tehát csalni még mindig szabad Magyarországon. Most volt az információszabadság világnapja is. Mi így ünneplünk. (Átlátszó Oktatás, 444)

Itt van aki 1,4 milliárdért védi az Orbán-kormányt Amerikában
A Századvég és a kormány 1,4 milliárd forintos szerződést kötött egy volt kongresszusi képviselővel, hogy Magyarországot fényezze. Ő most elképesztő állításokkal próbálja a magyar kormány menekültpolitikáját védeni. Azt mondja, hogy a kormány támogatja a menekülteket segítő civileket, a szegényeket elgáncsoló László Petra pedig a Jobbik bérence. Mondanál ilyeneket 1,4 milliárdért? (HVG)

Oktatói fordulnak a szexista egyetemi kancellár ellen
A szegedi egyetemi kancellár Facebook-oldalán egy csónaknyi meztelen nővel illusztálta véleményét a menekültkérdésről. Aztán letagadta, de az Átlátszó Oktatás és a Google kooperációja nem hagyta annyiban. Az oktatói is tiltakoztak, mondván az ízléstelen és összeegyeztethetetlen az egyetem etikai kódexével. Kénytelen volt lemondani. (Átlátszó Oktatás, ÁÓ)

Vizsgálat a VW lemondott csúcsvezére ellen
Nyomozást indított a német ügyészség a manipulált motorok miatt botrányba keveredett Volkswagen múlt szerdán lemondott vezérével szemben. Ha tudott róla, hogy több millió autót szereltek fel a környezetvédelmi előírásokat kicselező szoftverrel, az sokba kerülhet neki. A kibocsátott extra gázok évente tízezrek halálát okozhatták. (HVG)

Ha van még két perced:

Megkente a Bukaresti Vízművek a helyi városvezetést, hogy árat emelhessenek, így ma már tizenötszörösébe kerül a városban a víz, mint 2000-ben. Az ügyben nyomoznak. (HVG)

Miután ötödszörre is feltúrták a Várkert Bazár előtti utat, újabb félmilliárd forintot költhetünk az Orbán-kormány szimbólumára. (Index)

Kenőpénz elfogadásának vádjával vették őrizetbe az ukrán foglalkoztatási hivatal fejét, aki pont egy hete tért haza egy németországi korrupcióellenes konferenciáról. (Unian)

Kamuvíz miatt bírságolt 1,3 millióra a GVH. A Rákellenes Liga támogatásával reklámozták a rákgógyító vizet, ami nem tudott sokat azon kívül, hogy enyhítette a szomjúságot. (Index)

Az olasz maffia keze lehetett a profi biciklista bukásában még 1999-ben. Illegális fogadásokat kötöttek a befutó ellen, ezért kellett buknia. Később öngyilkos lett. (Index)

Mégsem pereli be a 77 éves asszonyt a Quaestor felszámolója, bár gyanús volt. A Külügy milliárdokat vett ki, de az nem volt gyanús. (HVG)

800 millió forintot költene a kormány egy új menekült- és embercsempész ellenes kampányra. A tendert már el is nyerte a JWT. (HVG)

A Transparency International nemzetközi korrupcióellenes szervezet szerint a FIFA elnöke elleni vizsgálat miatt Blatternek le kellene mondani. (TI)

Üresen áll a devizahitel veszteseinek épült ócsai lakópark, amelyre anno két és félmilliárd forintot fordított a kormány. Alig van aki megfelel a szigorú feltételeknek. (NOL)

Októberben kezdődhet a licitálás az állam által értékesíteni kívánt földekre. A Magosz elnöke kiemelte, a közel 400 ezer hektár föld kiosztásánál „nem lesz semmiféle trükk”. (Napi)

Támogasd a munkánkat, kérj itt sárga csekket!

Megosztás