Hírek

Korrupciótörténelmet írtak Budapesten az olimpiával

Ezekről ne maradj le:

Európában is csalt Volkswagen (444)
Olimpiai korrupciótörténelem (Átlátszó)
Így lesz Rogánból miniszter (Origo)

Ha van három perced:

Európában is csalt a Volkswagen
A múlt héten kirobbant az elmúlt évtized legnagyobb autógyártó botránya. Konkrétan az történt, hogy a Volkswagen motorjai a károsanyag-kibocsátás teszteken elbuktak, azonban némi manipulációval mégis engedélyeztetni tudták őket. Ez elindított egy átfogóbb vizsgálatot, amin a BMW is lebukott. És most az európai Volkswagen is szívni fog. (444)

Olimpiai korrupciótörténelem
Most, hogy a levegőben lebeg a budapesti olimpia, nézzünk vissza az olimpiák történetére. Azt fogjuk találni, hogy Budapesten zajlott az olimpia rendezési joga körüli legbotrányosabb szavazás. Az amerikai Salt Lake City ugyanis úgy nyerte el az olimpia rendezés jogát (na hogy?), hogy lefizette a bizottság tagjait. (Átlátszó)

Így lesz Rogánból miniszter
Létrehozták a miniszterelnöki kabinetirodát, ami minisztérium lesz. Rogán Antal lesz a vezetője, ennek kapcsán merült fel Lázár János távozása is, ami végül is nem következett be. Habony Árpádnak hivatalosan nincs szerepe az új minisztériumban, melynek feladata a politikai kormányzás biztosítása, de kommunikációs feladatokat is el fog látni. (Origo)

Lemondott a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke
Lázár János a csütörtöki kormányinfón jelentette be Nobilis Márton távozását. A miniszter szerint Nobilis elvégezte a munkáját, felállította a hivatalt. A Kommunikációs Hivatal a jövőben nem a Miniszterelnökség részeként működik tovább. Valószínűsíthető, hogy a Rogán Antal vezetésével megalakuló új minisztérium részeként fog működni. (Kreatív, 444)

Egyre drágább a Videoton stadionja
Az eredetileg 9 milliárd forintos projekt ma már 15 milliárdba kerül. A bontással jövő tavaszig végeznek, az építkezés jövő áprilisban kezdődik Székesfehérváron, és 2017 júniusában lesz kész. 11 milliárd megy el magára a stadionra és további 4 milliárdba fog kerülni Sóstó és környezetének rehabilitációja. (Napi)

Ha van még két perced:

Aki adót csal, nem járul hozzá annak a társadalomnak a sikeréhez, amelyiknek köszönhetően ott lehet, ahol van” – mondja a Prezi egyik alapítója. (Piac és Profit)

Nyelvvizsgát vettek maguknak a rendőrök? Három vezető beosztású rendőrt nagyértékű csalással vádolnak. Évekig vettek fel pótlékot nem létező nyelvvizsgáik után. (Index)

Lassan az egész világot behálózzák a magyar kereskedőházak. A tervek szerint még idén kereskedőház nyílna Kambodzsában, Peruban, Kolumbiában. (Index)

Mindenkit átvernek a telefonos a csalók. 100 ezer forintot ígérnek, cserébe 10 ezret kérnek egy számlára. Az áldozatok hiába kérnek segítséget, minden tranzakció legális. (Index)

34 bíróról készített kenőpénz elfogadása közben felvételt egy elismert ghánai tényfeltáró újságíró, aki az álcázás mestere is egyben. (Guardian)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás