Hírek

Így került a Mészáros-féle „Puskás bacon” Moszkvába

Ezekről ne maradj le!

Offshore-mesék a Magyar Postától (Átlátszó)
Így került a Mészáros-féle „Puskás bacon” Moszkvába (Index)
Bosszúból korlátozzák az információszabadságot (444)

Ha van 3 perced:

Offshore mesék a Magyar Postától
Feljelentésre készül költségvetési csalást gyanítva az állami Magyar Posta Zrt. objektumait őrző féltucatnyi vagyonőr. Többüket pár év alatt 9-10 cégecske is foglalkoztatta, csak remélik, hogy a járulékaikat rendben fizették, bár sok az aggasztó jel: vanuatui offshore-cég, és valahol még Spéder Zoltán és Pintér Sándor is felbukkan az érdekeltek között. (Átlátszó)

Így került a Mészáros-féle „Puskás bacon” Moszkvába
Kiss Szilárdról mindenki rebesgette, hogy KGB-s, mégsem történt semmi, van, aki azt állítja: 28 év Moszkva után nem meglepő, hogy beszervezték. A vesztegetéssel vádolt agrárattasé olykor a magyar kereskedelmi kirendeltség nevével takarózva, olykor befolyásos élettársa révén épített oroszországi üzleti kapcsolatokat. Ő juttatta el Mészáros Lőrinc cégének szalonnáját is az oroszok asztalára. (Index)

Bosszúból korlátozzák az információszabadságot
A kormány kicsinyes bosszúja lehetett az infotörvény módosítása azután, hogy az Origo újságírója megnyerte a Századvég-csoporttal íratott tanulmányokért folyó adatigénylési pert. A TASZ szerint a módosítás miatt súlyosan csorbul a magyar jogállamiság: bármire rá lehet majd mondani, hogy döntés-előkészítő adat. (444)

Még nagyobb különadókkal fenyegetőzik Lázár János
„Többet fognak fizetni, annyival, ami elveszi a kedvüket, hogy följelentsenek bennünket legközelebb” – így reagált Lázár János arra, hogy a nagy dohányipari cégek Brüsszelhez fordulnak a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás miatt. (MNO)

Majdnem megfogadta az antikorrupciós ajánlásokat a kormány
A korrupció ellen küzdő EU-s tagállamok csoportja, a GRECO ajánlásaira reagált a kormány antikorrupciós programja eredetileg, de aztán egy olyat fogadtak el, amely már semmi érdemi intézkedést nem tartalmazott. Most megjelent a GRECO értékelése a parlamenti képviselőket, bírákat és ügyészeket érintő korrupció megelőzéséről: megdorgáltak minket. (K-Monitor)

Ha van még két perced:

MNB Tanszék lesz a Corvinuson, a Matolcsy-féle oktatási program begyűrűzik az egyete falai közé, és az MNB-ben is lehet majd gyakornokoskdoni. (444)

Barbár és értelmetlen rombolás volt a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ökológiai mintagazdaságának elpusztítása – mondja Ángyán József. (Darvas Béla blogja)

Tizenkét helybeli gazda próbálta megakadályozni az aratást egy vitatott státuszú állami parcellánál Ikrény határában. Ti. ők nyerték meg a haszonbérleti szerződést. (Nol)

Nem követett el rágalmazást Hadházy Ákos, mikor azt állította, hogy a Kehi szervezetfejlesztési „kamutanulmányokra” költött. A Kehi szívesen vizsgálódna még. (Index)

Nyilvános, központi EU-s adatbázis létrehozásáról döntött az EP, amely a vállalkozások tényleges tulajdonosainak adatait tenné bárki számára hozzáférhetővé. (Napi)

Zajlik tisztogatás a kínai korrupció elleni harc nevében, a volt államelnök közvetlen segédjét tartóztatták le, és fosztották meg párttagságától. (Guardian)

Letelepedési mutyi Amerikában is: az így érkező befektetésekért egy olyan ügynökség felel, amely állítólag azt sem venné észre, ha az orra alá dugják a Ponzi-sémát. (BuzzFeed News)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás