Hírek

Ilyen egy állami cég, amelyik tényleg nem csinál semmit, csak veszeteséget

Ezekről ne maradj le!

Tényleg? Elfogták a „portást” az MTVA adateltitkolása miatt (Átlátszó)
Ekkorát buktunk a keleti nyitáson. Aztán a délin. (Index)
Az állami cég, amelyik nem csinál semmit, csak veszteséget (444)

Ha van 3 perced:

Tényleg? Elfogták a „portást” az MTVA adateltitkolása miatt
A rendőrök is olvassák az Átlátszót? Nagyon úgy tűnik. Az oknyomozó portál két hete írta meg, hogy felfüggesztették az MTVA adateltitkolása miatt folyamatban lévő nyomozást, mert a rendőrség nem találta a gyanúsítottat. Csodák csodájára tegnap egy újabb határozat érkezett a nyomozás folytatásáról. Az előző cikk megjelenésének napján elfogtak valakit. Pedig lehet, hogy ő csak egy egyszerű „portás”.  (Átlátszó)

Ekkorát buktunk a keleti nyitáson. Aztán a délin.
Nagy dérrel-dúrral indultak az állami kereskedőházak, hogy azok lesznek a magyar külkereskedelem „motorjai”.  A legnagyobb üzlet, amit összehoztak, egy 72 milliós kínai gyapjúszállítmány volt. A cég 739 millió forintot fordított szakértőkre, a 90 alkalmazott bérköltsége pedig 668 millió volt. A kereskedőházasdi 2,4 milliárd veszteséget termelt. (Index)

Az állami cég, amelyik nem csinál semmit, csak veszeteséget
Tiszta matrjoska baba: van a nagy veszteséget termelő állami energiacég, az MVM, amely létrehozott egy földgázkereskedő leányt, amely viszont az ég világon semmit nem csinál. Csak hatalmas veszteséget. Már arra sem emlékszik senki, mire kellett. A bukást a cég megpróbálta tompítani azzal a kijelentéssel, hogy jelenleg még a stratégia kialakítása folyik. (444)

Utoljára tarolt még egyet a Tiborcz-cég
Ezúttal Balatonfüredet, amolyan búcsúképpen. Az Elios nyerte a város közvilágításának korszerűsítésére kiírt pályázatot. A szerződést még azelőtt kötötték meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje kiszállt volna a közbeszerzéseken taroló cégből. (Origo)

Nagy pénz, kis foci
Átláthatatlanság, követhetetlen gazdálkodás, számolatlanul beáramló állami pénzek, milliárdos mínuszok és mutyik – ezek jellemzik a magyar focit a sportközgazdász szerint. Magyarország rácáfol a mondásra, hogy kis pénz, kis foci. Ez itt már régen nagy pénz, kis foci. Ja és lett-e több néző attól, hogy több és nagyobb stadionok vannak? (NOL)

Itt a vasárnap kiskapu!
A CBA után a Coop is megjátszotta a piac-kártyát a vasárnapi nyitvatartás érdekében: egy kiskapu segítségével piaccá nyilváníttatták egyes boltjaikat, így nyitva maradhatnak. A Nemzetgazdasági Minisztérium viszont törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez ellenük. (NapiHVG)

Ha van még két perced:

Gömörihez hasonlóan jó figura lesz a paralimpiai bizottság elnöke: Szabó László. Annak idején ő töltött fel kamu képeket arról, hogy az éhségsztrájkolók hogyan szendvicseznek. (Cink)

Ismét sunyít az ELTE HÖK-ügyben, pert indított ellenük az Átlátszó Oktatás. Adatsorokat kiadtak ugyan, de a fizetések mellé se név, se tisztség nem társult. (Átlátszó Oktatás)

Be akarja perelni a MET-et Szél Bernadett, a képviselő szerint a részben svájci cég offshore-számlán szipkázza el a közpénzt. (HVG)

Meghalt Indiában egy oknyomozó újságíró. Egy olyan ügyben nyomozott, amiben már közel kétezer embert tartóztattak le. Lehet, hogy voltak haragosai? (VS)

Félmilliárdot vert el uniós pénzből a fideszes városvezetés Rakamazon egy természeti értékeket bemutató házra, amely azóta is üresen áll. (RTL Klub, HVG)

Nagyon bejött a mutyi az Orbán-kormány kis kedvencének: a Continental profitja egy év alatt több mint a duplájára nőtt. (NOL)

Elítélték a horvát Dinamo Zágráb labdarúgó klub két főnökét korrupció vádjával. Egyedül az államnak 1,8 millió dolláros kárt okoztak. (OCCRP)

Itt az Átlátszó menekültügyi videóriportjának második része! Benne a kérdés, amire a taxisok nem tudják a választ: ha a menekültek nem kellenek, akkor a pénzük miért? (Átlátszó)

Örményországtól Azerbajdzsánig öt nagyon kelet-európai ország korrupciós helyzetét vizsgálta meg a Transparency. A kép nem rózsás, sőt. (TI)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás